Pozývame:

Pi 9.8.2024 - 10.8.2024
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
ÁDA & KOBYLKA (CZ), ASTRIS LAPSUS (SK), BEROSSZULÁS (Maďarsko), BLIND RÄTTVISA (SK), BRÜNNER TODERSMARSCH (CZ), DAMATO (SK), DIN - ADDICT (Maďarsko), DISTAX (SK), HYACINT (CZ), LUTRA (SK), MÖBIUS (SK), NÄ (SK), NERVA (SK), NIČITEĽ (SK), NOWITCHOK 5 (Rakúsko), OSTROV P (SK), RAID SIREN (SK), RÜBÄNISKÖ (SK), SCUMSTRIKE (Kanada), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), TRHAN (CZ), TWO MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), YPERITIFF (CZ)
stan piatok: IMPULSEALER (SK), INTERPUNKCE (CZ), LILIXELBE (CZ), MEDICATION TIME (SK), RETORSION (Maďarsko)
afterparty : SNIFFAH DJ set
stan sobota: MENTAL TENSION (SK), TIME SPROUT ORCHESTRA (SK), NABOSOPOSKLE (SK), ATOMIC CANDY CREEPS (CZ), SEPARATE ISOLATED (?)
afterparty : selektor POTKAN
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KNUR, HABAK (13.7.2024, Varšava @ ADA Puławska)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

WOLNERA, INCRIMINATE, BRAIN TOURNIQUET, DELIRIANT NERVE (16.7.2024, Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


CODE ORANGE - I AM KING 12"

Autor: Fog | Počet videní: 598

Deathwish inc.
CODE ORANGE boli voľakedy CODE ORANGE KIDS a vydali zaujímavý debutový album poskladaný z rôznych variácii hardcoru a zaujali ma. Priebežne niečo zostarli, vyškrtli si KIDS, nasiakli nejakú prazvláštnu temnotu a vydali ďalší album. Počas môjho pobytu v Írsku rotoval v mojom playeri dokola, dokonale sa hodil k tamojšej klíme a atmosfére. Prirástol k srdcu. Nakoniec som ho vypátral za smiešnych desať libier v Belfaste a nebolo o čom. Musel som ten tlak nadrážkovaný v krikľavo zelenom kotúči osadený v parádne spracovanom gatefolde mať.

Debutový album bol nesmierne potenciálny, ale mal som nutkavý pocit, že tomu chýba ešte presnejšie smerovanie. Výborné nápady, ale troška sa to ešte hľadalo. Kapela medzitým vyspela/dospela a "I am king" je u  mňa presný, 100% zásah. Dokopy jedenásť songov. Nápaditých, neskutočne zaranžovaných a vyhratých. A vyzretých. Gitary si požičajú nápad skade chcú, či je to hardcorový postup, ponurý sludge, nejaký výborne zvolený doplnkový sampel či zvuk alebo psychadelický rock. Hlavný motív v "Dreams in Inertia" je vyslovne psychadelicky odídený. Pritom to ale konštrukčne a rytmicky drží neskutočne pohromade a kompaktne. Ničivá ale pestrá a nápaditá rytmika, hutný basový podklad a vokály, kde prispievajú všetci, sú mimoriadne pestré a navrieskané s nenávisťou, ktorú je v tom cítiť. Vytvára to neurotickú zmes ťažkého, hutného hardcoru, ktorý presne vie, kedy ťa pridusiť, kedy roztrhať a kedy primitívne zaútočiť kopačkou na spánok. Zahraté neskutočne s prehľadom. Má to nápady, je to svojské, identifikovateľné a hľadá si to svoju cestu. Má to svoj ksicht. Nabité zvláštnou vibráciou. Ťaživá atmosféru, ktorá nad tebou visí dovtedy, než zložíš platňu z gramca.

CODE ORANGE vydali neskutočný album a nedivím sa, že s ním na seba strhli značnú pozornosť. Možno mám k nemu vplyvom okolností až nezdravý vzťah, ale tak už to s muzikou chodí. Baví ma to počúvať a rozhodne to bude jeden z albumov, ktorý ma nikdy pre svoju pestrosť, vyváženosť a hlavne feeling neprestane baviť. Jeden zo spôsobov, ako sa dá hrať tvrdá muzika. Len treba mať otvorenú hlavu. Nič pre škatuľkárov.

deathwishinc.bandcamp.com

  1. I am king
  2. Slowburn
  3. Dreams in Inertia
  4. Unclean spirit
  5. Alone in a room
  6. My world
  7. Starve
  8. Your body is ready ...
  9. Thinners of the herd
  10. Bind you
  11. Mercy

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: C+Q+H

Správa:

#6469 fog napí­sal/a: 24.07.2015 14:33:39

na taketo vydanie (farebny vinyl+gatefold+kto to vydava) mi 10lb rozhodne nepripadalo vela

#6453 drrrrrrrro napí­sal/a: 09.07.2015 20:19:47

Ale ešte doplním, že recka i album sa mi páčia.

#6450 drrrrrrrro napí­sal/a: 09.07.2015 04:04:21

10 libier podľa mňa nie je smiešna suma.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

včera 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)