Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


BETON

Na takzvaný betón potrebujeme:
5 ks zemiakov
2str. cesnaku
1 ks cibula
olej (repkovy)
údené tofu
konzervu fazule príp. inej strukoviny v mierne slanom naleve (kto má rád, môže aj chilli nálev) okolo 400g
kurkuma
oregano
mletá paprika
... koreniny podla chuti a podla toho čo máme doma

postup:
Ošúpeme zemiaky a uvaríme ich nakrájane na kocky. Na panvicu s vyšším okrajom si dáme olej, a keď sa zohreje, pridáme nakrájanú cibuľu. Cibuľku jemne osmažíme a pridáme nakrájané tofu, tak isto chvíľku osmažíme, pridáme obsah konzervy a koreniny a necháme trošku prejsť varom (2 - 3 minútky).. keď nám to pekne buble, pridáme pretlačený cesnak a ešte chvíľku necháme na miernom stupni bublať, odstavíme to zo sporáka a podávame so zemiakmi.
... môžete to pomiesať dokopy alebo zvlášť ako prívarok a príloha.. je to na vás.

Celý tento betón pripravujem najviac 10 minút a je to vynikajúca a kaloricky bohatá výživa, ktorú môžeme kombinovať aj s cestovinami aj s chlebom... vynikajúce je pridať si oblohu z čerstvej zeleniny. Na tomto betóne som prežil asi mesiac v karavane a obmieňal som iba druh strukoviny a prílohu... za každým je to iné, ale základ ostáva.. dobrú chuť :D

Autor: Ri Šo
Počet videní: 1286

Pridaj komentár k receptu:

Meno:
Email:
Antispam: J+O+6
Správa:

#5715 zvXhc napí­sal/a: 02.02.2014 21:43:03
primitivne recepty su jebä

#5714 crimson @ napí­sal/a: 02.02.2014 18:52:43
Tento receptík je vynikajúca vec. Rýchly a chuťovo bohatý! Presne takéto šmaky môžem. Paráda!

#4387 shupo napí­sal/a: 21.08.2012 09:22:20
spravny primitivny recept, tak to ma byt! dam si zajtra na obed asi. dik.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre: