Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


GRÉCKY ŠALÁT

Suroviny: 3 - 4 červené (prípadne zelené alebo žlté) papriky
1 stredne veľká šalátová uhorka
2 - 3 mladé cibuľky s vňaťou
cca 150g olív bez kôstky
cca 250g lahôdkového tofu
3 polievkové lyžice panenského olivového oleja
1 polievková lyžica balzamikového octu (alebo citrónovej šťavy)
mleté čierne korenie (ideálne čerstvo zomleté)
kôpor (sušený, ideálne čerstvý)
soľ

Postup:
Paradajky, papriky, uhorku, mladé cibuľky a tofu nakrájame na menšie kocky, a spolu s olivami, olejom a octom vložíme do väčšej nádoby. Vzniknutú zmes premiešame, podľa chuti pridáme mleté čierne korenie, kôpor a soľ, znovu premiešame a necháme pár hodín odležať v chladničke. Šalát môžeme konzumovať samotný, prípadne s pečivom alebo ako prílohu ku hlavnému jedlu.

PS: Recept je vegánsky, no pre vegetariánov je namiesto tofu fajn alternatíva syr gréckeho typu, prípadne ovčí syr.

Dobrú chuť :)

Autor: Pulec
Počet videní: 1045

Pridaj komentár k receptu:

Meno:
Email:
Antispam: E+D+D
Správa:

#4386 anti napí­sal/a: 18.08.2012 23:54:55
vegetarianska verzia u mna velmi oblubena vec :) a s cerozlnym pecivom uplne syte

#4385 Vomit napí­sal/a: 18.08.2012 03:34:08
Znáka 5? Minule sa pičovalo na vegánov, že dali zlé známky vegetariánskemu receptu...som zvedavý, kto bude obvinený teraz
// Ináč, recept vyskúšam, ale až keď prídu horúčavy. Vyzerá to osviežujúco, tak to chcem využiť :)

Zaujalo nás:

Posledné komentáre: