Pozývame:

Pi 9.8.2024 - 10.8.2024
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
ÁDA & KOBYLKA (CZ), ASTRIS LAPSUS (SK), BEROSSZULÁS (Maďarsko), BLIND RÄTTVISA (SK), BRÜNNER TODERSMARSCH (CZ), DAMATO (SK), DIN - ADDICT (Maďarsko), DISTAX (SK), HYACINT (CZ), LUTRA (SK), MÖBIUS (SK), NÄ (SK), NERVA (SK), NIČITEĽ (SK), NOWITCHOK 5 (Rakúsko), OSTROV P (SK), RAID SIREN (SK), RÜBÄNISKÖ (SK), SCUMSTRIKE (Kanada), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), TRHAN (CZ), TWO MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), YPERITIFF (CZ)
stan piatok: IMPULSEALER (SK), INTERPUNKCE (CZ), LILIXELBE (CZ), MEDICATION TIME (SK), RETORSION (Maďarsko)
afterparty : SNIFFAH DJ set
stan sobota: MENTAL TENSION (SK), TIME SPROUT ORCHESTRA (SK), NABOSOPOSKLE (SK), ATOMIC CANDY CREEPS (CZ), SEPARATE ISOLATED (?)
afterparty : selektor POTKAN
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KNUR, HABAK (13.7.2024, Varšava @ ADA Puławska)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

WOLNERA, INCRIMINATE, BRAIN TOURNIQUET, DELIRIANT NERVE (16.7.2024, Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


FUK - NEW WAVE OF BRITISH PUNK ROCK 12"

Autor: Adrik | Počet videní: 719

PHR
Niektorým nahrávkam to trvá dlhšie, niektorým vôbec, ale hlavne, že sa stáva, že už pri prvom vypočutí máte sánku dole a viete, že toto je muzika presne pre vás! U mňa ďalší zásah Papagája do čierneho, teda pardón, do priesvitného. FUK sú nasledovníci CHAOS UK, sami sa označujú za novú vlnu anglického punk rocku. Stihli už vydať album v Japonsku a aj túto krajinu počas turné celú precestovať. Niet sa čomu čudovať, Japonci boli už od začiatku 80-tych rokov zaťažení na vtedy vychádzajúce hlučné spolky alá CHAOS UK alebo DISORDER (x kapiel kopírujúcich tieto kapely, y japonských vydání atď). Druhý album si už vzal pod palec Papagájův hlasatel a koncertná smečka Culburger.
13 skladieb rýchleho a špinavého punk rocku s vlastným soundom made in Bristol. Čistá špina! Starí fotri a aj tak to nenahrávali v žiadnom veľkom štúdiu, master nerobila žiadna známa "osobnosť", a predsa vedia stále ničiť svojim fandom prenosky na gramofónoch. Dá sa vôbec odbiť táto recenzia bez porovnania k ich predchodcom? Pochybujem. Ako som už písal, typický sound pre túto smečku si zachovali, muzika je trošililinku možno odľahčená rock n rollom a nájdeš tu aj viac vyhrávok. Žeby už skľudnili? Pochybujem. Skôr za tie roky sem tam aj niečo pochytíš o hraní na hudobný nástroj. Niektoré riffy (napr. úplne v "Carry on abroad") dokonca znejú ako vykradnuté z obdobia "Radioactive earslaughter", len je to mierne pokojnešie. Vykrádačka nie je zrejme ten správny výraz, len pokračujú tam, kde s predchádzajúcou kapelou skončili. Parádne sú aj vybrnávačky v "Eaten alive", z čoho to je? Každý text je v potlačenej kapse svojsky spracovaný a má svoju koláž aj s komentármi. Nechýba ani sebairónia a kritika, ale aj útoky na anglický konzervatizmus alebo tradície, na jednej koláži si to odniesli dokonca aj CRASS. Najvýstižnejší text je ku skladbe "A.S.B.O. kids" (Anti - social behaviour order). Bonusom k tomu všetkému je ešte ultra priesvitný vinyl.
CHAOS UK is dead, A.S.B.O. kids attack!

  1. Smash up the kitchen
  2. Instant depression
  3. More nothing
  4. City centre shit kickers
  5. Eye see you
  6. Carry on abroad
  7. Eaten alive
  8. Bomber pop terror
  9. ASBO Hitler
  10. Sexy war victim
  11. Mean exed girl
  12. ASBO kids
  13. P.C.K.

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: M+D+V

Správa:

#3669 michalko napí­sal/a: 14.01.2012 12:32:49

Fajnové to je. Okrem Gabbu tak je inak ešte niekto z Chaos UK? Lebo som nevedel nájisť, ale znie to fakt ako oni.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

včera 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)