Pozývame:


Pi 19.5.2023
Košice @ Collosseum

BIB (USA), VOLE (CZ), PIPESH (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

ONDREY ZINTAER, RYOSUKE KIYASU (13.3.2023, Prešov @ Libresso)

Najnovší rozhovor:

TEUFELSMAUER

Najnovší report:

KURVY ČEŠI, VOLE, PERLY SVINÍM, the WILDERNESS (28.1.2023, Vsetín @ Vesmír)

Najnovšia recenzia:

THERAPIST - Svet/lo slepých MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Stop and go fest 2022

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


ŠTVORCE S PUDINGOM A OVOCÍM

Suroviny:
- 2 rozvaľkané lístkové cestá
- 500 ml mandľového alebo sójového mlieka
- 2 vanilkové pudingy v prášku
- 2 - 3 lyžice cukru
- 1 - 2 lyžičky cukru
- voda
- ovocie na ozdobenie (čerstvé alebo kompót)

Postup:
Z cesta vykrajujeme štvorce s rozmermi 8 x 8 cm. Do polovice štvorcov pomocou formičky urobíme dieru v tvare kruhu. Na plech si dáme papier na pečenie a naukladáme štvorce bez dier. Tie potrieme vodou (najmä kraje) a na každý štvorec položíme štvorec s dierou a jemne pritlačíme. Povrch potrieme cukrom rozpusteným v malom množstve vody (dodá to peknú farbu a mierne karamelovú chuť).
Štvorce dáme piecť do predhriatej rúry na 200 - 225°C na cca 10 - 15 minút (pokiaľ nebudú na povrchu zlatisté). Upečené štvorce vyberieme z rúry a stredy ešte za tepla stlačíme mierne dole. Potom dáme variť cca 350 ml mandľového alebo sójového mlieka spolu s cukrom. V hrnčeku rozmiešame oba pudingové prášky vo zvyšku mlieka a vlejeme do vriaceho mlieka. Povaríme asi dve minúty a ešte teplé lejeme do dier vo štvorcoch a dozdobíme ovocím. Štvorce môžeme podávať teplé aj studené.

Autor: recept z nedeľného vegetu
Počet videní: 906

Pridaj komentár k receptu:

Meno:
Email:
Antispam: R+M+R
Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.01. 19:24
Mišo Štich:
Super, dúfam že to bude kasaštyk!
(novinka)