Pozývame:

Pi 25.10.2024
Poprad @ Koľaj 22

LAKKA (CZ), NULAJEDNANULANULA (CZ), SAMORAST (SK), NABOSOPOSKLE (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

DROM, ESAZLESA (20.10.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

FAJRONT, BACKSTAGE BOYS, the WILDERNESS, RÚBANISKO, EDÚV SYN (12.10.2024, Banská Bystrica @ Bosorka)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #11 / 2018

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


PLNENÁ PAPRIKA

Predvčerom som spravil obrovský hrniec plnenej papriky a pri jej jedení prežívam taký orgazmus, že by bol hriech sa o tento recept s niekým nepodeliť. Čo všetko na to budeme potrebovať?
6 - 8 veľkých paprík (na farbe nezáleží:)
2 veľké paradajkové pretlaky
kečup (nemusí byť)
2 sáčky sójovej drte
2 sáčky ryže
2 veľké cibule
2 - 4 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
vegeta
chilli korenie
majoránka
tymián
bazalka
olej

Je s tým síce šupačka a dôsledné dodržiavanie receptu zožerie nemálo času, ale verte tomu, ten výsledok bude stáť za to!
Najprv dáme variť ryžu, do vody nasypeme kúsok vegety a čierne korenie. Zatiaľ poriadne umyjeme a načistíme papriky tak, že vykrojíme stopky, aby po nich ostali diery na napchávanie plnky. Neviem ako ostatní, ale ja mám rád aj "stredy" paprík, to sú tie mäkké časti, na ktorých sú semiačka. Po dovarení ryže, vodu precedíme do inej nádoby a dáme do nej sójovú drť. Stačí málo, len aby sója nabrala objem. Pokiaľ sa sója varí, pokrájame cibulu na malé kocky a dáme pražiť na panvicu s trochou oleja. Hotovú uvarenú drť (zmení sa na mäkkú kašu) ešte dáme na niekoľko minút pražiť na panvicu k zlatistej cibulke, ak je to veľmi suché, pridáme ešte kvapku oleja. Nebojte do toho opäť pridať poriadne čierne a chilli korenie. Každý podľa chuti. Tesne pred odstavením, keď drť s cibulkou chytí mierne tmavšiu farbu, (nie od prihorenia :) pridáme do celej tejto "džabanice" kečup alebo paradajkový pretlak. S tým to zas neprežeňte, len do tej miery, aby z toho nebol železobetón a z druhého extrému, aby sa z toho nestala paradajková polievka. Potom to celé pomiešame s ryžou a môžme plniť papriky. Už naplnené papriky po jednej ukladáme do hrnca, kľudne medzi ne pridajte "stredy" (ak niekomu nevadia semiačka) a hodíme medzi ne zopár strúčikov cesnaku. Ak sa ti nejaká plnka zvýšila, môžeš ňou bez zlého svedomia vypĺniť medzery v hrnci medzi paprikami. Ak si už naplnil hrniec paprikami, vylejeme na to všetko paradajkový pretlak (2 sú pri takom počte paprík až až) a hrniec doplníme vodou, aby sa papriky pekne kúpali v pretlaku a vode. Nešetríme majoránkou, tymiánom a bazalkou, milovníci ostrejších jedál môžu ešte pridať chilli a čierne korenie. Varíme na miernom plyne, až kým nie sú šupky paprík mäkké.
Podávame s chlebom alebo knedlíkom. Odporúčam servírovať aj zvyšku rodiny a priateľom na návšteve, ktorí si myslia, že tí čudní pacifistickí anorektici jedia len trávu a o sviatkoch aj hranolky ;) Prajem gastronomický orgazmus!

Autor: Adrik
Počet videní: 1307

Pridaj komentár k receptu:

Meno:
Email:
Antispam: S+V+I
Správa:

#3442 Vomit napí­sal/a: 10.12.2011 14:30:36
Je to brutal. Len mi tá sójová drť a ryža nejak nechce držať pokope. Ale chuťovo je to na 1*

#3435 Vecne nespokojny Viktor napí­sal/a: 07.12.2011 10:31:12
Presne takto to robievam aj ja, az na to, ze uvarim ryzu, potom uvarim sojovu drt, pomiesam to spolu,aj s korenim a na drobno nasekanou cibulkou a pcham to do papriky bez nejakeho dalsieho zasahu - bez prazenia, bez pretlaku. Ale famoznost sama o sebe

#3434 Vomit napí­sal/a: 07.12.2011 09:32:05
Vyzerá to dobre. Asi sa do toho pustím, potom dám vedieť, ako to dopadlo.
Lebo keď doma robíme plnenú papriku, tak to chutí ako keby tam bolo nejaké lepidlo alebo čo

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

07.10. 14:00
stvorka zachod:
pane X vy ste blb?
(novinka)

01.10. 14:00
x:
handry na hubach ,pharma lobing+experiment na ludoch a papik za 5 mega to bola krasa doba budes doma o 19 povinne ne ze nemas papier ku babke do dalsej dediny a a ju chemickuhhc ganju nam vybavili:) k ..
(novinka)

01.10. 13:25
vy ste kto:
Skutocne som sa nesnazil ti nic vnucovat. V prispevku nizsie sa tesis zo zdravia a deti, tak ma uprimne zaujimal tvoj pohlad na buducnost.
(novinka)

01.10. 10:52
Rado:
A vy ste?90%depresia 5%markiza5%jojka:) vysoká analýza krachujúcej krajiny,díki za rozbor a nevnucuj mi prosím ťa tvoj nihilizmus,usmej sa a nadychni zhlboka
(novinka)

30.09. 19:58
vy ste kto?:
Rado, Nezaujima ta buducnost krajiny, v ktorej vyrastaju tvoje deti? Zdravotnictvo minuty pred kolapsom (o jeho kvalite uz nema zmysel ani debatovat). Zlyhavajuci vzdelavaci system. Korupcia. Aroganci ..
(novinka)

10.09. 08:09
Rado:
Adrik,čo sa tu deje za posledné mesiace?trochu pridaj sú to roky,a či som šťastný? Áno som tu vcelku šťastný,nezaujíma ma politika bohužiaľ tak ako by mala,uveďte mi prosím ťa príkla ..
(novinka)

09.09. 23:00
adrik:
Rado: A ty si šťastný, čo sa tu za posledné mesiace deje? Ten exodus mladých ľudí už nezastaví nikto, aj keby sa to tu otočilo o 180°.
(novinka)

09.09. 14:07
Mx:
Hej Rado, však si to presne vystihol - sme pojebaná krajina plná plochozemcov, kde ľudom robí najväčšiu radosť nešťastie druhých. A nepíše sa všade iba zlovensko, sem-tam sa objaví eš ..
(novinka)

09.09. 10:06
Rado:
Nechápem prečo stále všade ľudia píšu že zlovensko,aký to má význam? akože sme všetci kokoti,alebo že krajina je skurvena alebo že čo..... to musí byť človek nešťastný v takej kr ..
(novinka)