Pozývame:

Pi 9.8.2024 - 10.8.2024
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
ÁDA & KOBYLKA (CZ), ASTRIS LAPSUS (SK), BEROSSZULÁS (Maďarsko), BLIND RÄTTVISA (SK), BRÜNNER TODERSMARSCH (CZ), DAMATO (SK), DIN - ADDICT (Maďarsko), DISTAX (SK), HYACINT (CZ), LUTRA (SK), MÖBIUS (SK), NÄ (SK), NERVA (SK), NIČITEĽ (SK), NOWITCHOK 5 (Rakúsko), OSTROV P (SK), RAID SIREN (SK), RÜBÄNISKÖ (SK), SCUMSTRIKE (Kanada), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), TRHAN (CZ), TWO MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), YPERITIFF (CZ)
stan piatok: IMPULSEALER (SK), INTERPUNKCE (CZ), LILIXELBE (CZ), MEDICATION TIME (SK), RETORSION (Maďarsko)
afterparty : SNIFFAH DJ set
stan sobota: MENTAL TENSION (SK), TIME SPROUT ORCHESTRA (SK), NABOSOPOSKLE (SK), ATOMIC CANDY CREEPS (CZ), SEPARATE ISOLATED (?)
afterparty : selektor POTKAN
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

DIKTÄT, ASTRIS LAPSUS, LUTRA, RETORSION (19.7.2024, Poprad @ Koľaj 22)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

DIKTÄT, ASTRIS LAPSUS, LUTRA, RETORSION (19.7.2024, Poprad @ Koľaj 22)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


THE FIALKY - ŠANCE CD

Autor: Krueger | Počet videní: 1427

PHR
Po troch demáčoch, jednej live nahrávke, ide v poradí o druhý štúdiový profi album. Hneď na začiatku musím povedať, že zvuk išiel dopredu, ale je to na škodu. Áno je to dobre namixované, uhladené, ale zmizla z neho tá pouličná surovosť a nahradila ju sterilnosť. Ich zvuk je teraz viac popový.

Spev je eliminovaný stavom speváka ale ostatný mu pomáhajú zbormi, tými klasickými ooo, yeea a podobne. Najslabším článkom sú texty, ktoré sú naivné, klišovité, bezduché a dosť jednoduché, čo by možno nevadilo, veď napríklad The Nezfaleš, tiež nie sú žiadny úchvatní básnici, ale tam nechýba vtip, spievajú o veciach, ktoré nie sú stokrát otrepané je tam nadhľad.

V punku by malo byť aj posolstvo alebo irónia, to tu chýba, je bezobsažné a na druhej strane nie je v textoch ani vtip ani zábava. Štylizujú sa do salónových baličov, seladonov, a to môže baviť iba ich pubertálne fanynky, ale na pobavenie ostatných to teda rozhodne nestačí. Viac, ako staranie sa o svoj imidž, by teda mohli zapracovať na textovej stránke. Nájdu sa aj tu aj výnimky, napríklad v podľa mňa v ich najlepšej pecke „Přátelé“, ktorá inak začína „vykradnutým“ začiatkom (SPS- Život ten jde pořád dál).

Tak najprv som chcel negatíva a teraz pozitíva- statočný spev napriek indispozícii, aj keď to neťahá do bohvieakých výšok. V skladbách sú aj rôzne hudobné vychytávky. Napríklad vypiskovaná melódia, ktorej téma potom prejde do gitary (č. 9 „Singl“).

Ďalej ma potešilo sláčikové (nástroj čelo) sólo („Šance) a aj mihnutie klavíra. Škoda, že tam nie je viac takýchto momentov. Predsa by to oživilo ich pop punk. Album nie je úplne zlé, ale obsahuje fakt zbytočné veci, a tie lepšie nie sú dotiahnuté do konca, a zostáva tak priemerné.

1. Černý ovce
2. Pogo
3. Počernice boys
4. Punkrock
5. Je to pryč
6. Přátelé
7. Tenisky
8. Podle jejich pravidel
9. Singl
10. Život song
11. Je víkend
12. Rum a kola
13. Šance

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: D+B+C

Správa:

#2449 Pedro napí­sal/a: 14.01.2011 12:49:42

a vy dvaja dole co picujete, recenzia je o tom aby zhodnotila, aj skritizovala.... recenzia nema byt óda na album

#663 Johnny Toper napí­sal/a: 28.01.2009 17:34:29

Singel UNITED je výborný, no albumy Pruse a Šanca fakt nepodarené...

#662 krueger napí­sal/a: 27.01.2009 12:15:30

hmm azeťáci sa ozvali tak dobre 1. nebudem držať ústa 2. počul som už vela skupín počúvam punk rock už dlho a navštívil som už velmi vela koncertov a preto môžem posudzovať hodnotiť jednotlivú tvorbu punkrock je super hudba ak má myšlienku a ak sa kapely po sebe neopičia a prídu s niečim novým a stojím si za tým, že tie texty sú hrozné neobsahujú ani srandu ani vtip proste lúúza

#661 lucka186 @ napí­sal/a: 26.01.2009 22:08:58

vies co mozes stu tvoju hubu hovorit ty zdocha ..... budem cakat na niejake single od teba sa tesim potom napis ty zebrac

#660 @do riti@ napí­sal/a: 26.01.2009 21:52:57

zloz nieco take ako oni ...a potom sem neco napis

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

20.07. 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

20.07. 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)