Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


TENDENCIE - FABRIKA NA UMELÚ NÁKAZU 10"

Autor: Adrik | Počet videní: 1103

3corecords
Teraz alebo nikdy, povedala si štvorica pankáčov v strednom veku zo západného Slovenska, poobracala naruby vrecká na kapsáčoch a bundách, doma porozpárali matrace a samy si vydali desaťpalcovú elpéčku. Boh vie, čo na to povedali ich priateľky. Ani sa nezdá, ale už je tomu tri roky, kedy vydali demo "Naša cesta" ešte pod názvom TENDENCY FACES TO US. Vtedy sa mi hlboko do pamäti zaryl refrén "vyjeb sa na to – jazdi na bicykli, vyjeb sa na to – ride a bike!". To som bol ešte pankáč bez vodičáku, ale ani v tejto zime nezanedbávam bicykel :) Nová nahrávka sa volá "Fabrika na umelú nákazu" a ako som už písal, je vylisovaná na sympatickom formáte. O ideálnosti desaťpalcových formátov už bolo napísaných veľa onanistických recenzií, takže prejdem k obalu a muzike. Obal je vytlačený na fajnom lesklom kartóne a motív pripomína obálky českého fanzinu Buryzone. Takže tajný zahraničný investor je odhalený. Desinka obsahuje deväť skladieb a začína introm na začiatku veľmi letmo pripomínajúce intro na LP ILÚZIE (ďalšie odhalenie). Akustickú gitaru vymení elektrika a už to šľape v zabehnutom strednom rytme na pomedzí hard core a punku. Pre niekoho možno lopaťáckejší alebo melodickejší prístup, ale pesničky majú dosť zložitú štruktúru, kedy bubeník búcha furt po inom vlnenom plechu alebo vedre od farieb. Ale nie, tie bicie majú krásny zvuk. Ďalším veľkým plusom je úplne zrozumiteľný spev v slovenčine. Dať si zo tri piva za obedom niekedy urobí s hlasom hotové zázraky. Dokonca aj doprovodný škrekot je úplne čitateľný. Ak po prvom vypočutí prevraciaš oči, že čo to vyšlo na vinyle, daj nahrávke čas, aby si sa začal orientovať vo všetkých skladbách. Alebo to len nie je pre každého. Chlapci spievajú o bežných každodenných veciach, obetovanie života a snov v prospech kariéry, kradnutiu myšlienok nacistickými tragédmi, jedna je opäť o bicykloch!, alebo o tom, že niekedy v našich kruhoch tichá voda brehy myje a ten kto najviac kričí, nič nevydrží - nasmial som sa na spojení butikoví panáci haha. Všetky texty sú vytlačené na recyklovanom papieri s prekladmi s doprovodnými kresbami a fotkami a pre mladších, ktorí nosia na ušiach slúchadlá je tu aj download kód. Vyšlo v skromnom náklade 250 kusov. Táto prvá tohtoročná punková lastovička dokazuje, že na Slovensku nie je vinyl len výsadou extrémnych žánrov, ale niekedy prekvapí aj kapela, od ktorej by si to nečakal. Hor sa na bicykle skántriť do lesa miestnych developerov, do slúchadiel si môžeš dať mp3 TENDENCIE!

tendencie.bandcamp.com

  1. Byť sám sebou
  2. Okovy
  3. Nastaviť tvár
  4. Fabrika
  5. Nákaza
  6. Downhill inferno
  7. Mŕtva záhrada
  8. Umelina
  9. Symbol

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: W+U+4

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)