Pozývame:


Ne 30.6.2024
Košice @ Collosseum

WHORESNATION (FRA), ENDORPHINS LOST (USA), SUMA (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MASSA NERA, SNACKTHIEF (19.5.2024, Praha, Café Na půl cesty)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #7 / 2015

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


EVIDENCE SMRTI 12"

Autor: Adrik | Počet videní: 803

Insane society
Opäť nastal čas. Laťku, ktorú EVIDENCE SMRTI nasadili svojim demom tak vysoko, tak novým albumom ju totálne rozmetali do povedtria. Už na spomínanom deme dokázali, že crust sa v tunajších končinách dá hrať aj netuctovo. Ale poďme sa venovať novej doske. Opäť nahrávka začína introm, tentoraz bohužiaľ inštrumentálne, ale dobrá príprava na to, čo ťa čaká. Trošilinku sa ubralo rýchlosti, ale pribudla druhá gitara, čo je výrazne počuť nielen vo vyhrávkach, ale aj v samotnej štruktúre skladieb. Už to nie je také priamočiare a skladby sa netočia okolo jednej minúty, je to omnoho prešpekulovanejšie, čo vôbec nie je na škodu, ako by si niekto myslel. Všetkých 7 songov je brutálnych, žiaden by som nevyradil z dosky, ale najchladnejšie zimomriavky budete mať zo "Zapomeň", "Zahnívajíci svoboda", "Vzestup elity" a .. uvidíš.
"V propasti utrpení" začína hneď bez prikrášľovania pesimisticky po intre. Žiadne mazanie medu okolo huby, "Nemáš-li ostré lokty, snadno se staneš kořistí" - bohužiaľ pravda, lenže obyčajní čestní ľudia sú na tej druhej strane, strane koristi. Po nej "Možná" s témou, ktorú už malo viacero kapiel, len to nebolo podané až tak apokalypticky. V skratke čo môžeš urobiť dnes, neodkládaj na zajtra. Aké moralizovanie zabudnutých fráz a porekadiel v recenzii nie? Ale naozaj nikdy nevieš, čo sa zajtra môže (nemôže) stať. "Možná, že zítra už nebude nic" Hracia skrinka začína a končí skladbu "Zapomeň", kde sa gitaristi riadne pohrali so svojími nástrojmi. Skladba skrýva osobnejší text o tom, ako v dospelosti prichádzame alebo zabúdame na svoje detské sny a stávajú sa z nás len pracovné stroje. Určite značná časť populácie kedysi snívala o tom, že bude makať celý deň za minimálnu mzdu, ledva sa stihne do ďalšieho pracovného dňa a zdochne zopár rokov pred zaslúženým dôchodkom, aby nebodaj niečo nedostali "zadarmo". Obraciam stranu, kde sa pomaličky rozbieha "Zahnivajíci svoboda", aby narazila priamo čelom s zeď. Trefná skladba, ktorá snáď ani nepotrebuje komentár. " Svobod páchne hnilobou". Kto povedal, že to bude veselé? Bez pauzy ihneď pokračuje "Strach", ktorý pokladá otázky skôr pre psychológov: "Čeho se bojíš? Co nechceš si přát? Co v koutě tě drží? Proč živíš ten strach?" Niekedy je možno tak ľuďom "lepšie". Ideme pomaly do finále dosky. "Kyberbůh"! Woooooooooooooow!!! NAUSEA a AUS ROTTEN sú pre mňa neprekonateľné americké politické hácepankové kapely, nech si hovorí, kto chce, čo chce, ale keď som počul túto prerábku, tak mi vypadla sánka z pántov. Dookola som posúval ihlu na začiatok pesničky. Úplne identicky zahrané, navyše s českým textom a s Janou ako vokálistkou .. ešte raz wow! Skladba kapele totálne sadla, aj textom. Dúfam, že posolstvo nasranosti NAUSEY budú živiť ďalších 20 rokov! Dosku uzatvára "Vzestup elity", o ktorej som si myslel, že je najprv proti "tým" hore, ale ona vlastne aj je, ako sa píše v komentáry: "Tento text se může zdát jako píseň proti národnímu socialismu. Ano, ve své podstatě je, je věnován fanatismu v jakékoliv podobě. Je věnován NS stejně jako fanatickým komunistům, uctívačům boha a stejně tak i fanatickým bojovníkům uvnitř scény." Čo dodať? Zapaľte hranice, už to nebude zamatová!
Všetky texty nájdeš vo veľkom rozkladacom búklete o veľkosti dvoch dosiek, sú tu ich preklady a aj komentáre, čo mi dnes chýba u väčšiny kapiel. K tomu veľký plagát, všetko v peknej tématickej grafike. Dnes už štandart u Insane society. A ak to ešte stále nemáš doma a stále váhaš, tak už neviem čo dodať .. choď si radšej pustiť STARÉ PUŠKY!

  1. Intro
  2. V propasti utrpení
  3. Možná
  4. Zapomeň
  5. Zahnívajíci svoboda
  6. Strach
  7. Kyberbůh (NAUSEA)
  8. Vzestup elity

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: Y+R+O

Správa:

#3296 adrik napí­sal/a: 14.11.2011 11:05:14

innman: a na čo si čakal akože?

#3295 innman napí­sal/a: 14.11.2011 10:14:58

do pice takze som si nestihol radiolokator vychutnat nazivo? ou neee :/

#3294 deadbush napí­sal/a: 13.11.2011 10:29:33

daša diki za tip,radiolokator je moja oblubena kapela,ale skulda to si robis picu ze uz nehraju?

#3287 Skulda napí­sal/a: 11.11.2011 10:47:56

Na Radiolokátor už asi nezajdou. Chlapci to zabalili...

#3284 dáša f.f. @ napí­sal/a: 10.11.2011 23:07:09

deadbush: zájdite s tatkom na koncert Rádiolokátor.

#3283 rikArdo napí­sal/a: 10.11.2011 19:01:38

boha som napísal že jedna plus jedna sa rovná jedna no raz som kamošovi púšťal Lahar zo splitka so Stolen Lives a pýtal sa ma z ktorého roku to je čiže tam je možno tiež cítiť ten nádych minulosti..každopádne Evidence Smrti je skvelá kapela a táto doska to potvrdzuje! ten cover s hosťujúcou speváčkou som počúval tiež dokola, jak ty ujo Adrik..keby je tu taký smajlík, tak ti pošlem pusu

#3281 deadbush napí­sal/a: 10.11.2011 13:22:53

evidence smrti je kapela,ktora sa paci aj mojmu fotrovi,ktory ma rad ten stary trashmetal,a toto mi pripomina ako keby ta hudba bola vyrezana z rokov 80desiatych,skutocne to ma ten nadych tej doby,nepoznam kapelu ktora by mi ten pocit tejto dosky pripominala,ale necham si poradit,DAJTE MI TIP...

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)