Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


SVART FRAMTID - 1984 7"

Autor: Masskillah | Počet videní: 830

Voltage records
Som rád, že mi Adrik dal tento kúsok na recenziu, pretože toto je nahrávka presne podľa môjho gusta. Rešpekt pred Brňákmi z Voltage records za oprášenie tejto archívnej vykopávky škandinávskeho hardcore a navyše v tak podarenom balení. Všetko na tejto epke zostalo tak ako pri pôvodnom vydaní v roku 1984. Obal je úplne nabušená skladačka z hrubého papiera pozostávajúca z ôsmych štvorcov a keď to celé rozložíš, z jednej strany je rozkošný plagát, kde uvidíš napríklad diabla ako Ježišovi nalieva víno a podobné výjavy (treba vidieť). Z druhej strany sú rôzne koláže súvisiace s lyrickým odkazom kapely a texty v nórštine. Súčasťou balenia je aj malý oxeroxovaný papierik s prekladmi textov. Na samotnej platni sa nachádza 6 zásekov rezkého hardcore/punku 80tych rokov typicky európskeho strihu. Žiadny veľký bordel nečakaj (toto nie je LÄRM hahaha), tu sa hoblujú jednoduché punkové riffy so zrozumiteľným vokálom (nórština tomu pridáva poriadne na obskurnosti) a občasnými zbormi v autentickom zvukovom balení. Songy sú veľmi dobre zapamätateľné a nechýba im ani údernosť, ani hitový potenciál. Celá doska je naozaj vydarená, ale ak by som mal vybrať nejaké obľúbené songy, potom by to bola druhá "Disiplin" s temnou atmosférou a predposledná "17 milliarder" so svižným pankovým sóličkom na záver. Samotné texty sa venujú klasickej punkovej tematike (náboženstvá, nukleárna hrozba, zbrojenie, hlad), ktorá nie je žiaľ v dnešnej dobe o nič menej aktuálna. Ak by som to mal zhrnúť, tak túto epku musím hodnotiť naozaj veľmi kladne. Takáto autentická esencia punku sa len tak v dnešnej dobe nevidí. Ak sa vám páči starý hardcore/punk a vaše platne MOB 47, RAE POWER, KAAOS, INDIGESTI a RATTUS už poznáte naspamäť, siahnite po SVART FRAMTID. Jo, aby som nezabudol, prvý press v počte 1000 kusov sa rozpredal už v prvý týždeň, dolis by mal byť k dispozícii onedlho. Ďalšou reedíciou v poradí je epka CRUDE SS – Who will survive. Nech sa darí.

  1. Religios terror
  2. Disiplin
  3. Systematikk
  4. Nar bomba kommer
  5. 17 milliarder
  6. De tror det blir bedre

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: L+O+L

Správa:

#2849 masskillah napí­sal/a: 14.06.2011 15:58:41

zaujemcom o norsky protopunk este odporucam ceknut kapely betong hysteria, bannlyst, kafka process, so much hate, ordrenekt...howgh

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)