Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


Po 19.9.2022: Nový videoklip ROZPOR

UABratislavská punková skupina ROZPOR vypustila v novú skladbu a videoklip s názvom "Víťazi". Pesnička vzdáva hold ukrajinským bojovníkom proti ruskej okupácii a jej posolstvo sa dá v krátkosti zhrnúť do vety - Ukrajinci su pre nás od začiatku vojny morálni víťazi, bezohľadu na to ako to dopadne.
Kapela si pozvala na spoluprácu aj viacero hostí - Michala Kaščáka z kapiel BEZ LADU A SKLADU, VBPS či DRŤ, Laskyho z PARY, Borisa, speváka z metalových CATASTROFY a Romana Klubala z punkových skupín BRATISLAVSKÉ DIEVČATÁ a LORD ALEX. Špeciálnym hosťom je aj ukrajinský hráč na banduru Volodymyr Voyt, člen Ukrajinského národného folklórneho súboru Hryhorija Verjovky. Jeho typický ukrajinský tradičný nástroj - bandura sa v súčastnosti stal jeden z kultúrnych symbolov odporu voči ruskej okupácii.
Časť videoklipu tvorí aj protestný mini-koncert kapely pred Ruským veľvyslanectvom v Bratislave.
Ako poznamenal gitarista a textár RozpoRu Datra: "K tejto vojne sme sa chceli vyjadriť už od jej začiatku, ale dlho som nemal žiadny vhodný hudobný nápad. Ten prišiel až v júni a preto to vychádza von až teraz. Trochu ma prekvapuje, že doteraz o tom žiadna iná punková kapela na Slovensku neurobila song, teda aspoň v tunajšom punku som nič také nezachytil."

Pridaj komentár k novinke:

Meno:

Email:

Antispam: V+R+N

Správa:

#7938 odpoved @ napí­sal/a: 26.10.2022 07:09:55

Slídí, hladové oči slídí
s nabídkou duhových talířů plných hoven
Hledají, hladové oči hledají
odbytiště pro starý obsah nacpaný do nových forem
Ruce podají, vlídnou tvář ukáží, oslní zraky. Ani pankáči nejsou imunní, podlehnou taky
A ja myslel, že zkoušíme žít mimo ohrádku vymezenou výklady obchodů
Že fungujeme mimo struktury oficiálního proudu,
mimo prohnilou masovou kulturu
Že tvoříme alternativu zaběhlým standardům, boříme hranice, stavíme mosty
Ale místo toho to vypadá, že žebráme o zbytky z hostiny, žereme kosti
Co banda buržoustů od stolu odhodí a
s naším svolením veškerou revoltu podojí
Apatii, kterou vytváříme omluvíme řečmi o nesvobodě punku
Pomalu rozprodáváme prostor, který jsme si vlastními silami vydobyli
Nezávislost, kritické myšlení a skutečná svoboda má na kahánku
Když veškerý přesah je jen počet triček, které jsme v moshpitu propotili
Já ale stále volím pro šíření názorů ulici
místo šaškování na televizní stanici
Existují přeci svobodné informační kanály,
tak nevím proč bychom se měli prát o to, abychom
v jejich mediální žumpě plavali
Stále věřím, že kleště na pletivo v rukou
udělají pro zvířata víc, než veganství sponzorované Milkou
Je snad jasné, že práva jiných ani svobodu vlastní nelze
vybojovat s pomocí nadnárodních korporací

https://www.youtube.com/watch?v=et9u3IU1Buw

#7935 m. napí­sal/a: 17.10.2022 23:57:24

Alebo toto:
https://priamaakcia.sk/Co-branit-na-Ukrajine-Rozhovor-s-charkovskym-kolektivom-Assembly.html

#7934 supelak napí­sal/a: 13.10.2022 15:55:44

Podla mna fajn clanok k "diskusii", co sa tu rozbehla:
https://www.afed.cz/text/7761/levicaci-mimo-ukrajinu-jsou-zvykli-poslouchat-jen-lidi-z-moskvy

#7933 tjjdno napí­sal/a: 13.10.2022 08:20:39

neprajem nikomu nic zle to bolo iba na margo tych mrzakov z raketami

#7932 tjjdno napí­sal/a: 13.10.2022 08:18:44

14ss galicia,pluk azov,pravy sektor,a vasa slava ukrajine a banderovi hotovy budhizmus;) sak obyc ludia braniaci ukrajinu proti akoze PUTLEROVI?kdo je teraz ten fasounek?:)vam to uz ze faakt jebe na hlavy.dufam ze ta raketa od rozporu aspon 5 ludi zabila nech to je obrana jak ma byt.idioti.

#7931 anti napí­sal/a: 12.10.2022 19:17:33

punk_Oi: jasne, vyjadrit sa kriticky voci imperialnemu fasizmu znamena, ze nerozmyslam vlastnou hlavou. U teba to bude jasne ;)

#7930 anti napí­sal/a: 12.10.2022 19:14:00

D: Ano, piesen, ktora vyjadri mentalnu podporu ludom (beznym obcanom - ako ty a ja), ktori boli nuteni vziat do ruky zbran a branit zivot/rodinu, tym ludom pomaha. Stale opakujes, co pre teba je punk, tak pre mna rozhodne punk neznamena staviat sa necinne k fasizmu a organizovanej agresii. Alebo rozpravat o antimilitarizme tam, kde su denne objavovane masove hroby. Kazda sekunda slobody, ktoru si uzivas je zaplatena krvou a niekde prave teraz stoji vojak a strazi tvoju slobodu. Urcite uz vies, ze "prakticka pomoc zaberie viac casu ako napisat 3-minutovy *koment na punkgene"

#7929 punk_Oi napí­sal/a: 11.10.2022 08:15:24

Pocuvaj ty anti, myslis ty vlastnou hlavou? podla mna aj sliny ti niekto naplul do papule. rozpor a to ich diy :D ten ich blavacki huraa antifasizmus. v tuzemskej punk scene je coraz viac kapiel ktore zvysoka seru na neake principi a etiku DIY a tak otazecka kde je ta ciara pomyslena ze dost. Mozem sem zdielat aj Kuliho a Desmod? Ved ten Vas PUNK a te vase STARS su z jedneho mentalneho sveta alias slava gerojom, narodom a zbraniam, militarizmu..:D a tak odkaz tu debilom co onanuju nad zastavou ukrajiny a nad bombami, chitte sa zaruce a idzte dopice na festival pohoda lovit strednu triedu a bohatych lebo VY pre decka z ulic uz NIC neponukate. len gyc, a ojeb z pozlatkom loga crass dokonca, degesi. slava antimilitarizmu nech zije nezavysla kultura a ziadny respekt k hviezdickam a degesom co ani nevedia kde patria.

#7928 D @ napí­sal/a: 01.10.2022 14:21:13

@anti:
Co vsetko prakticke sa da robit, necham na kazdej osobe. Deky a cestoviny som sice neposielal, ale mozno by si mohol/mohla ty?

Chapem, ze prakticka pomoc zaberie viac casu ako napisat 3-minutovy hejtkoment na punkgene...

Polozim pre zmenu otazku ja tebe: Spravit na Slovensku pesnicku ktora vychvaluje armadu a povzbudzuje militarizmus je nieco, co pomaha ludom trpiacim vojnou ako presne?

Pokojne odpovedz.
Za mna tolko, ze to co to realne sposobuje je, ze v slovenskej punkovej scene (a vzhladom na obsadenie v pesnicke, tak aj v beznej populacii) sa viac mnozia taketo (pravici blizke) nazory.

Myslim, ze v hlave hovno nemas, ale zato tam mas dost nazorov, ktore maju blizko k pravici.

Myslim, ze to nie je koniec sveta, ked si niekto dovoli vyjadrit kriticky nazor na nejaky track Rozporu (ano, priznavam, ze ma ten track nasral, tak som pouzil prirovnania k hovnu, sorry za to), alebo nebodaj si dovoli poukazat na to, ze punk nema byt hlasnou trubou militarizmu a armady.

Nie je to vobec dovod, ze sa prestanes ovladat a zacnes takehoto cloveka urazat...

Ci uz je scena v takom stave, ze normalna diskusia sa vytratila?

#7927 anti napí­sal/a: 30.09.2022 15:09:36

Robit sa da vela? Takze ty by si ludom do ukrajiny posielal deky a cestoviny alebo co? Na ludi v Kyjeve padali bomby a ty rozpravas o tom "ktora armada je zo zlej strany"? O akych stranach to kurva rozpravas? Tu neexistuju strany. Tvoj pankovy antimilitarzimus je len ubohe sebectvo. Nezijeme v ciernobielom svete. Realita sa neda zit podla toho, co sa spieva v pankovych piesnach. Ak by vsetci po februari len poukazovali na to, aka je vojna nezmyselna, kde by dnes bola ukrajina? Kde by bola hranica ruska? Ktora krajina by nasledovala dalsia? Hovno vidim v tvojej hlave. Preber sa.

#7926 D @ napí­sal/a: 29.09.2022 13:58:46

Cize ak tomu chapem spravne, tak vystupovat proti vojne a nevychvalovat militarizmus je principialny postoj iba ak je armada z tej zlej strany?
Robit na pomoc ludom zasiahnutym vojnou sa da vela, neznamena to predsa necinnost.
A vzhladom na nalady v spolocnosti - ked sa ovladam a nemavam ukrajinskymi ci ruskymi vlajockami, nezmanena, ze mi je vojna lahostajna.
Myslim, ze situacia je omnoho komplikovanejsia, ako dobro a zlo. Podla mna nema byt ulohou punkovych kapiel zjednodusovat komplikovane temy akymi su aj vojny, ale poukazovat na nezmyselnost vojny. To uz skor sa mi pozdaval track od kapely Marhule k tejto teme, ktory tu este donedavna visel v "Zaujalo nas". Nebolo to machoidne lubive mainstreamove hovno pre ake sa rozhodla kapela, ktorej sa bavime.
A inak Zintauer, suhlas s tebou, ze vyzyvanie na necinnost (teda dezerciu, neposluchanie rozkazov atd.) ruskych vojakov je ok postoj.

#7925 Zintaer napí­sal/a: 28.09.2022 15:31:07

Nabádať na nečinnosť môžeme akurát tak rusov. Ukrajinský boj proti zlu môžeme iba oceniť. Nečinnosť v ich prípade je čo? Samovražda? Kokotina.

#7924 ANTIFA víc než PUNK napí­sal/a: 28.09.2022 10:24:33

Provojnovu piesen na podporu vojny proti fasizmu. Podla mna su slizke sracky ludia, ktori tancuju okolo podpory ukrajinskeho boja za slobodu a ktori nedokazu odsudit a pomenovat rusku fasisticku agresiu.

#7923 D @ napí­sal/a: 27.09.2022 08:55:53

Ked tuto provojnovu piesen propagoval Dennik N, tak to celkom sedelo. Ale preco dostava taky priestor tu, tak tomu nerozumiem. Punk som vzdy chapal ako hudbu, ktora je proti armade a proti vojne, a ziadna slava hrdinom tam nikdy nepatrila. Rozpor urobil kopec dobrej hudby a inspirativnych textov, ale toto je podla mna slizka sracka.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)