Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ), ANTISOCIAL SKILLS (CZ)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

TVOI POSTOI, FUKOTY, NIČITEĽ, MY O VLKOCH (19.4.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


OI POLLOI - FREE THE HENGE

Čierna noc rýchlo odchádza, zhromažďujeme sa v hmle okolo Gnomonu – kameňa, na ktorý dopadajú prvé slnečné paprsky. Cítime silu zeme v našich žilách. Desivú silu naplňujúcu kamene. Cítime ju v našich mysliach a kostiach a keď tancujeme okolo kruhu, naše duše naplňuje radosť, dávame sa do spevu.

Stará sila sa prebúdza a rýchlo narastá, neobyčajná sila z dávnej minulosti. Ale sú tu tí, ktorí nerozumejú a kamene sú zneuctené ich rukami. Jedna taká skupina kameňov zneuctená od ich rúk je komplex stojacich kameňov v Callanish na ostrove Lewis v Škótsku, kedysi nazývané "Stonehenge Severu". Toto unikátne kamenné usporiadanie stojí pred tým samým typom znásilnenia ako predtým Stonehenge. Plánuje sa vybudovanie šeredného turistického centra, ktorý zničí celú auru tohoto miesta – v pláne sa počíta tiež s vybudovaním väčšej diaľnice s platením vstupného. Čo je to za ľudí, ktorí vo svojej arogancií môžu znemožniť ľuďom prístup do ich vlastných svätyní? Kamenné kruhy patria všetkým z nás, nie len tým pri moci. Spomeň si: sú to tí istí ľudia, ktorí vážne uvažovali o prikrytí Stonehenge zemou a zostrojení plastovej repliky "Foamhenge" vedľa pravého monumentu! Takýto ľudia nie sú vhodní strážci týchto miest. Osloboď kamene! Osloboď kamene!

Tyče a stojace kamene... Uškrtené a zlámané kosti... Ľudské domovy zničené... Podlí lupiči zamestnaní u vladárov vyhostených zo zeme, ktorú zničili... Oplotili našu svätyňu ostnatým drátom... Ale v našich srdciach horí oheň k oslobodeniu kameňov... Osloboď kamene!

Naša kultúra je ohrozená, naše práva porušené! Hovorím, je čas to ukončiť! Ukončiť obmedzenia, ktoré vytvorili! Osloboď kamene! Osloboď kamene!

Celé tisícročia bol Stonehenge posvätným zhromažďovacím miestom – okrem toho bol v roku 1918 darovaný národu jeho "vlastníkom" s podmienkou, že by mal byť voľný prístup pre všetkých, čo by sa tu chceli zhromažďovať. Tak čo vám dáva právo, alebo moc k rozhodnutiu, že bude ľuďom prístup ku kameňom znemožnený?

Nezastavia nás policajti, ani štyri míle "vyhradenej zóny", pretože prichádzame oslobodiť kamene! Osloboď kamene! Osloboď kamene!

Ten čas príde znovu a my budeme v Henge cítiť silu zeme vo chvíli slnovratu!

Osloboď kamene! Osloboď kamene! Osloboď kamene! Osloboď kamene!

Autor: whack
Počet videní: 796

Pridaj komentár k prekladu:

Meno:
Email:
Antispam: C+E+S
Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre: