Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


19.5.2023 PIPESH, VOLE, BIB; Košice @ Collosseum

Autor: Kutya | Pridané: 24.5.2023 | Počet videní: 422


Máj teda okovanému hardcore punku v Košiciach doprial. Jednu stredu tu zaburácalo FYASCO, potom sme tu mali nedeľný klinec do rakvy týždňa na čele s kapelou BETON, čo bola mimochodom show dobrá jak khonský khokhot, len ten GOATCRAFT kus ... noo nechajme to tak, a nakoniec nám partia odetá v kožených vestách, dúfam v čo najfejkovejších, Utopia sounds doručila ešte jedno svoje menúčko, tentokrát v deň, ktorý sa spája s koncertmi najviac zo všetkých spomínaných. Piatok, píčo. A treba povedať, že menu to bolo veľmi zaujímavé, jedna ťažkotonážna Amerika, jedna hodně neukáznená Praha, vole, a košickí post moderní maturanti. Človeku ani nebolo ľúto na vstupe nechať 17€, hoci nejaké emócie okolo tohto čísla sa pravdepodobne objavili. Potichúčku otváram diskusiu na tému: Dostupnosť koncertov pre návštevníkov vs. právo organizátora spraviť zaujímavú akciu a nejesť potom celý mesiac chemku vifon.

Ešte chvíľku pred začiatkom akcie, čo by, ešte hodnú po jej oficiálnom začiatku to vyzeralo, vzhľadom na náklady, na prepadák. Neviem, ako vyzeralo finálne zúčtovanie, ale mne ako človeku, ktorý nemusel riešiť tvrdé čísla na bankovkách, ale mohol si užívať odhadované číslo návštevníkov sa zdalo, že nakoniec sa podnik naplnil celkom pekne. Pochopiteľne, leto je prakticky tu, o siedmej večer sa kdekto ešte teší zo slnečných lúčov, nehovoriac o ľuďoch, čo majú iné povinnosti. Bolo miesta to posúvať. Obzvlášť keď majú 20 minútové kapely vyhradené 40 minútové sloty.

Ako napríklad prví PIPESH. Kto ešte nevie, čo to je zač, vedzte, že čoskoro vedieť budete. Kapela s toľkými atraktívnymi premennými, že až. Sú mladí, sú draví, drzí, nevšedne vyskladaní. Sú trochu recyklát the WILDERNESS, ale zato sa tam spieva hlasom Adama z BERLIN MANSON, čo dáva z nejakého dôvodu extrémny zmysel, a nemyslím tým práve to, že Oliver je Adamov mladší brat. Make Dragun punk again. Ako som spomínal, ľudí nebolo ešte veľa, pre mňa prekvapivo aj v kontexte toho, že práve Pípešáci tu mohli nalákať davy rovesníkov. Davy to neboli, ale partia verných pod pódiom aktívne skackakala už od začiatku, takže super. Niekoho by mohlo vyviesť zo sveta, ktorý bezpečne pozná to, že hoci uprostred zostavy stojí chalan s mikrofónom v ruke, hlavný spev to nie je. Tuto má frontman skôr úlohu akéhosi hypemana, ktorý celý set pobehuje po pódiu, sem tam zdvojí alebo doplní spievajúceho basáka, v druhej polke setu dokonca opustí svoje miesto a ide pogovať medzi fans. Originálny prístup a musím povedať, že za mňa si svoju pozíciu, nie celkom ľahkú, obhájil so cťou. Ja som sa bavil, spolužiaci, ako som spomínal, tiež. Hudba wildernessovsky nápaditá, jedna polovica setu viac zohraná ako druhá, ale ok, bolo aj nejaké gitarové sólo, spev tiež frázovaný ako Denis, dokonca podobne tvrdý, čo pri košickej kapele až tak necením. Málo príhovorov na to, aké majú zaujímavé texty a gény, ale ten najdôležitejší, a aj najviac dragunovský, zaznel: Smrť fašizmu! Uvidíme čo to bude ďalej, nejde sa netešiť.

Doteraz jeden z najšialenejších koncertov aké som zažil bol ten, ktorý odohrali VOLE v stane na Ffud feste. Ľudia úplne všade, do toho hudba, ktorá tú masu tiel provokovala k až nebezpečným veciam. Okolnosti sú ale vždy rôzne a preto by ma neprekvapilo, keby to v sedmičkách VOLE nedokázali rozhýbať. Dej Bůh pěstí, dokázali. Prakticky od prvého tónu sa pod pódiom začali diať veci. Odrazu ktovie odkiaľ pribudlo ľudí a akoby väčšina z nich šla zveriť do pitu. Opäť dokonale provokovaní tým najviac negatívnym hardcore punkom prvej akosti. Špina a ryhy. Dávka profesionality, keď sa pohubila gitara a pesnička sa odohrala v plnom nasadení, na pódiu i pod ním. Dávka vtipu, keď z punkovej výzvy "Hlasnejšie!", nebol problém urobiť nemenej punkovú výzvu "Lacnejšie!" Naplnenie oboch by VOLE svedčalo, jakože jo. Nie práve pestré songy, ktoré sa mi zdali dokonca dlhé, boli skvelou kulisou k živému dianiu pod pódiom, ku ktorému sa mi nedalo nepridať, prvýkrát po dlhej dobe. Mať takú dobrú príležitosť, ktorá navyše stála teľo peňeži, nebudem predsa stáť a kývať hlavou, ne?

Nakoniec potom kluci a klučky z Nebrasky, Júesej, BIB. Veľmi pekní mladí ľudia, batika a hardcore, určite to bude fajn, dopredu som si to neštudoval. Scenár veľmi podobný ako pri VOLE, veľmi málo stačilo na to, aby bolo jasné, že pred kapelou bude živo. Až tak živo, že smrť bude len veľmi nedočkavo prestupovať z nohy na nohu za rohom pódia. Našťastie, nikto nespomínal žiadne úmrtie, tak asi ok. Fakt bordel, účasť v ktorom som si opäť nemohol odpustiť, Dávidovia z Moldavy non-stop skáču z pódia, pastva pre oči i telo. A čo BIB? No pravdupovediac, bez tej akcie zo strany ľudí, by to bola veľká nuda. Šlo o polhodinu v zásade v jednom tempe, ktoré bolo super v tom, že nútilo k pohyby a zároveň sa dalo z pitu vypadnúť a vrátiť sa doň prakticky na miesto, odkiaľ si vypadol, ale treba ten pohyb, lebo tých zmien motívov je takmer nula celých nula nula, dpč, ešte aj všetky songy boli hrané za sebou bez prestávky. Koniec setu v pomerne skorej hodine, tak sa vypýtal aj prídavok, ktorým bola jedna pesnička, veľmi podobná celému setu, akurát, že najkratšia. Je ale fajn stretávať takéto kapely, bolo by odomňa trápne tvrdiť, že nie po tom, čo som sa takto zabavil.

Žiadne veľké hranie, no večer výborný. Dobre až do rána.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: D+B+C

Správa:

#7958 serus666 @ napí­sal/a: 30.05.2023 18:10:30

diky za super report! aj ked s viacerymi vecami nesuhlasim. neviem vela background info, kazdopadne napr. v Berline si mozes dovolit mimoriadne mensie vstupne, ked je vopred jasne, ze bude natrepany cely klub. neporovnatelne hh
co spevak hovoril takisto neviem, nepopieram. no fakovanie som teda ziadne nezaznamenal a mozem povedat, ze zbytok kapely si koncert pochvaloval a boli nadseni, ako ta show aj napriek mensiemu mestu/poctu ludi vyzerala a prebehla. naviac to boli total super ludia a ostali sme v kontakte. cest

#7957 Cubirkova napí­sal/a: 30.05.2023 16:24:34

Na koncertoch v DE si vypytali take love ze konec a nakoniec este aj bedakali ze malo. Vstupnemu 17€ sa teda nedivim, aj ked v Berline abo Lipsku to bolo tak o 5€ menej. A este sa spevak postazoval v jakom spinavom lokale musia byt. Pocas koncertu za chytal za vajca a opakovane vyfakoval publikum, gengsta styl jak svina dpc. Nasrac.

#7955 fog napí­sal/a: 25.05.2023 15:28:20

super report, uz nemusim pisat ja, ha. inak BIB podla mna tlak a strasne dynamicka a zivelna show. praveze to, ze nezastali, ziadne kecy, nic, len song za songom, to tomu dodalo intenzitu brutalnu. takto sa ma hrat HC. lopaty do ksichtu.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)