Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ), ANTISOCIAL SKILLS (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

TVOI POSTOI, FUKOTY, NIČITEĽ, MY O VLKOCH (19.4.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


19.7.2022 SANGRE DE IDIOTAS, DADCARE, ONA SNOP, FAMILY VACATION; Lovčica - Trubín @ Pohoda

Autor: Fog | Pridané: 20.7.2022 | Počet videní: 566

ONA SNOP aj FAMILY VACATION som samozrejme obzrel aj na Obscene (report čakaj zanedlho), ale kombináciou faktorov som sa odhodlal aj sem. Jednak som chcel s chalanmi z ONA SNOP viac poblednúť, na OEF nebolo toľko času. Za ďalšie vidieť tie kapely v klube. A nie hodzakom, ale pekne u Riša na dedine. Tam to má svoje čaro. A v neposlednom rade, došiel Tomy z Nemecka na rodinnú dovolenku, tak sa chcel pridať. Počas korony bol skrz lokáciu a robotu dosť odrezaný od všetkého, do toho im pribudlo dieťa, takže kultúrne vyžitie nula a išlo o jeho prvý post korona koncert. Lepšie nemohol vychytať.

Pohýname sa pred šiestou, Tomy je celkom v pohode, vzhľadom na to, že došiel do Lučenca ráno o štvrtej po vyše sedemsto kilometrovej ceste. Po ceste máme konečne čas normálne sa porozprávať. Naposledy sme boli spolu dve-tri hodiny vonka, keď došiel na pár dní v máji, aj to s partiou v podniku, takže žiadna sláva. Teraz sme sami, stíhame konečne po skoro dvoch rokoch viesť plnohodnotnú debatu o deťoch, živote, ako sa reálne máme a hlavne, ako čo bude ďalej s kapelou.

Prichádzame pred siedmou a už na pohľad je jasné, že dneska to bude návštevnosťou dosť solídne. Autá skade tade. Nemám prvýkrát pri krčme kde zaparkovať, musím oproti sa dať k mestskému úradu. Na mieste je kopa známych tvári, tak sa zdravíme všetci. Na bare rad, berieme rovno každý dva lahváče, ja hnusné bažant nealko. Medzitým sa nachystajú prví SANGRE DE IDIOTAS, ktorí nejak pred pol ôsmou zahajujú večer.

Čo k nim napísať. Jano a Rišo, piče, sto rokov to robia. Neni o čom. Statočný bordel. Janči ide naučené veci, Rišo do toho dáva prstami tučné basy, koľko impro a koľko naučené, úplne jedno. Vo výsledku je to statočný rachot, ktorý s tebou zatočí ako miešačka so štrkom. Akonáhle sa to rozbehne, striedajú sa sypačky, pomalšie pasáže a masáže. Na to, že vo dvojici, tak je to tučné a hluku narobia aj za štyroch. Ja som mega spokojný. SANGRE DE IDIOTAS naložili na pánov. Keď máš v grindnoise nabehané toľké kilometre, ide to samo. Ešte sú nejaké kazety, tak neváhaj.

Nasledujú DADCARE. Nejak sa zakecáme vonka, keď sa vtrepeme dnu, už obzeráme len zozadu. Znie to dobre a zohrato, chalani hudobne tlačia. Ale musím sa priznať, nie som až tak cieľovka. Troška mi tam chýbalo viac klepačiek a kadejakých zmien (hlavne s takou zbraňou za bicími) a kus iný typ vokálu. Všetko je na poriadku, nedá sa tomu nič vytknúť, len ma to proste neberie. Tak končíme vonka s Tomym, ubalím a popri fajčení debatujeme, ako čo s kapelou, aké sú možnosti a ako sa čo posnažíme riešiť, aby sme to pojebané pv nejak udržali v chode. Nezdochli sme ešte, len hibernujeme kúsok, tak trpezlivosť.

To sa už dnuka nachystajú ONA SNOP. Ideme si nájsť miesto vpredu, na takéto predstavenie zásadne do prvej rady. A taktiež chcem chlapcom troška vidieť na ruky a prsty. Nazvime to profesionálna zvedavosť. Akonáhle to spustia, tak sa začína jazda tou najšialenejšiu húsenkovou dráhou, akú kedy niekto hudobne postavil. Neskutočné niečo, čo predvádza táto kapela. Nahádžu do mixéra pv, fastcore, hardcore, kadejaké punk až heavy riffy, navážia presnú porciu chaotického strihu a posolia brilantnou muzikantskou zručnosťou. Zapnú a už ťa to krúti dokola a čepele z teba odkrajujú kúsok po kúsku. Nechápem, ako vôbec niečo také šialené, svojské,

dosekané, ale pritom posadené a kompaktné, vedia dať dokopy. Nie to ešte to večer za večerom s pohodou zahrať jedna k jednej. Kokot, osprostený som z toho naisto. Kapela, ktorú treba počuť, vidieť, zažiť. Dvadsať minút totálneho odchodu. Absolútne sa nedivím, že ONA SNOP si získavajú čoraz väčšie meno. Zaslúžene.

Poslední idú FAMILY VACATION. Dvojica basákov a bubeník. Toto je tiež inak pekne dostrihaná muzika. Pévečko, ale so zmenou každú chvíľu. Nestíhaš sledovať, čo sa deje. Všetko sa drží pár sekúnd, ak nie pár taktov. Sek, break, zmena. Stop, sypačka, kus pomaly, sypačka. Stop. Náklep. Zmena. Break. Sypačka. A dookola, ako v blázinci. Alebo opičom pavilóne, keď si všetky paviány fúkli nejaký amfetamín. Chaos, deštrukcia, nonsens. Sám sa divím, že chalani idú bez playlistu (nikde žiadny nevidím) a rovnako ako pri ONA SNOP, nejde mi hlava pobrať, ako si to dokážu v tej záplave hluku zapamätať. Strašne dobrý a naklepaný set. Jediný mínus je zbytočne prejebaný zvuk, ešte ako píšem tento report, tak mi píska v pravom uchu a to nosím všade roky povinne štople. Inak ale FAMILY VACATION set mega nátlak.

Dohraté dačo po pol desiatej, tak ešte je čas sa socializovať. Stanovujem odchod najneskôr na jedenástu. Tak bledneme vonka, dačo popukáme, debatíme sa, Tomy strieda panáky s pivom a zanedlho už ho celkom prikvačí. Darmo, family vacation, haha. Rozlúčime sa preživšími, kapelami a pred jedenástou sa pohýname domov. Krása cestovať na koncert a z neho len nejakú hodinu. Príjemná zmena. Celkovo to bola fest podarená akcia. Kopa známych, neskutočne rodinné prostredie a atmosféra a skvelé sety. A Tóno po ruke. Čo viac potrebuješ do života. Dedina ide. Dúfam, že tam Rišo čoskoro zavolá nejaké ďalšie nájeby. Už teraz sa teším.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: F+L+N

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)