Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


13.11.2021 DRUGS, NERVA, ADACTA; Košice @ Collosseum

Autor: Kutya | Pridané: 14.11.2021 | Počet videní: 650


Koncertov je zase, resp. stále pomenej, a keď už, tak človek sa môže rozhodovať napríklad aj medzi crust punkovým večierkom na centrále, doomovo post-rockovou omšou s THERAPIST a OUR STORIES v iných priestoroch, a to iba v rámci Košíc, mňa lákalo aj naskočiť na vlak a trapovú vlnu na omeškaný krst Denisovho albumu "Zabijem sa!" do Brna. Najschodnejšou cestou sa vlastne dosť neprekvapivo stala asi tá najštandardnejšia, teda do Collossea na legendu ADACTA, čo objektívne legenda je, pretože to skloňovali celý večer všetci, budúcu legendu (?) slovenského tvrdšieho punku NERVA a DRUGS, čo je najčerstvejšia crust/black/hc/whatever reprezentácia východného Slovenska. Vôbec nie zlá voľba. Dobrý výber aj pre viac ľudí, na začiatku večera sa zdalo, že nič moc, ale postupne sa predsa len klub naplnil fajnovo. Mať takýto gig natrepaný takto hore v sedmičkách by po tom roku a pol bodlo ako soľ, ale dobre aj tak, samozrejme.

Hrať sa začalo načas, mne sa dlho nestalo, aby som na koncert prišiel na doraz, prišiel som síce trochu neskôr ako chodievam zvyčajne, ale aj tak ma prekvapilo, že som sa sotva stihol pozdraviť, zaželať čo najviac šťastia k narodeninám a tak, a hneď už nebolo ako čo, lebo už sa začal hluk, každý chcel byť pri tom, proste začiatok koncertu. Prví idú teda DRUGS, materiál seknutý postavami z FAT, GRINDING JESUS BROTHERS, ROXOR, či dokonca CINNAMOM WIND, čiže drsné je to primerane takémuto mixu. Informácie o členoch samozrejme visia na nete spolu s novo vydanou nahrávkou, ale aj tak ma Čižmo na gitare prekvapil, frajerina. A tiež Prasiak na sólovom speve, vôbec mi to nenapadlo a pritom mu to tak svedčalo, dzivé. Celé vystúpenie bolo vlastne dosť silné, v rámci toho, čo to chce a má byť je to maximálne zvládnuté, človek by chcel povedať, že profesionálne. Tvrdá, aj dosť rýchla hudba, a samozrejme nie bezobsažná, rúhanie a spochybňovanie náboženských fundamentalistov je povinná jazda, ale keď počuješ Prasiaka z tejto pozície tlmočiť situáciu žien v strednej Európe, čo je téma na jednej strane silno aktuálna a zároveň by mala byť silno neaktuálna, tak vieš, že chodiť sa dívať a počúvať kapely, ktorým v tom organizovanom hluku nerozumieš ani hovno, nie je až taký blud. DRUGS každopádne veľmi prísna kapela, mal som z toho vibe ako z HEXIS, ale vraj je to málo black, veľa crust a veľa Slovensko, ale aj tak dobre podľa mňa, čo. Suverénne, aj na tom veľkom pódiu vyzerali dobre, chcem to vidieť aj na podlahe, v sobotu 20. novembra v Bašte ideálne.

Kapela číslo dva je NERVA, mnohí už asi majú skúsenosť, košický band ľudí, čo mávali a majú košické bandy dlhšie, viac hardcore ako punk rock, viac punk rock ako hardcore, chápeš, alebo aspoň mne sa to tak počúva. Mňa sa to až tak nedotýka, ale pánom fandím, úplne v pohode kapelka, baví ma pozerať sa na Ronyho ako si plní svoj rokenrolový sen, baví ma Prasiak na base, že je v takejto kapele a dáva si takto ešte druhú showku na večer. Je to hudba na pogo, takže nejakí prví tanečníci, či skôr tanečníčky, sympatické ako dodal Pali, sa objavili, čo môže viac kapela chcieť? Asi už len krstiť vydanú platňu, čo asi bolo v pláne, ale z plánu zišlo, a tak to je dobre, si myslím. Aj bez tohto aktu je ten album živý, to zas súdim podľa toho, že viacerí ľudia v publiku spievali texty, hudba Nervy pomaly ale isto zľudovieva. Punk’s not dead, abo co.

Na koniec kultúrneho programu bola naordinovaná ADACTA, teda taký malý festival crustových rytmov, tvrdých gitár, rokmi hrania ospravedlniteľných póz a myslím si, že slušnej odozvy medzi prítomnými. Títo matadori ľudí strhli na svoju stranu jednoducho, síce na vrchole prítomného okamihu do tanca asi iba desiatich, ale tak to skrátka chodí. Ja si len opäť spomeniem na myšlienku, ako by tých desať tiel parádne lietalo v 777. Bratislavčania si koncert bez pochýb užili tiež, sami sa vyjadrili, že hrať v Colle je jednoducho vždy radosť a česť, lebo je to najlepší priestor svojho druhu v rámci podstatného kusu zemskej pevniny, čo Vajglovi isto "otrepáva o hlavu" veľa ľudí a často, ale verím, že isto ho to vždy poteší, a akú inú emóciu prejaviť, keď je to raz tak. A cesťák ADACTA necháva v klube, proste mište. Slová k setu sa už ďalej hľadajú ťažšie, bola to proste crust metalová konštanta, na záver sa coveroval death metalový band HAIL OF BULLETs, čo v konečnom dôsledku znelo aj tak ako ADACTA, a končilo sa, večer sa mohol plynulo preniesť do pokoncertnej fázy.

Teda niekto pivečká, pálenky, dymy, rozhovory, mne osobne zaujímavo padlo si sadnúť za jeden stôl s Dankou, Borisom a tuto kniežaťom Aďom, kde sme si prebrali nejaké veci ohľadom FNB napríklad, celkom vážna vec v podstate, ale trebárs aj ten jazz, ktorému nerozumiem, alebo však blbosti, dokým sa vládalo. To je len emócia z večer navyše, koncert bol fajn, najsilnejší hudobný zážitok ostal Drugs. Fakt, že silný.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: W+P+1

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)