Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


24.11.2018 DVERE, HEVER, MA CHANKA, -273.15, SKLADKA; Košice, Collosseum

Autor: Kutya | Počet videní: 760

Po návrate z Olomouca domov som celý deň prespal, na to, k čomu sa schyľovalo musí byť človek oddýchnutý, navyše nepohodlie vo vlaku počas 7 hodín cesty mi neskôr na výber ani nedalo. Zobúdzam sa nejaké dve hodiny pred vypísaným začiatkom koncertu, vraj 18:26. Chlapci z Dverí si odo mňa požičiavajú Adamove činely, tak na piatu sa už stretávame pred Collom. Na mieste zatiaľ iba kapely, nie je sa kam ponáhľať.

Postupne sa ale Collosseum začína zapĺňať ľuďmi a o v podstate každom ďalšom, kto vošiel bolo vedieť, že ide hore na koncert. A že sa tých ľudí kopilo statočne. Mosh koncerty majú v Košiciach na ružiach ustlané, už je to raz tak. Keď sa začalo hrať, naskytol sa neuveriteľný pohľad na sobotné prázdne Collosseum v kontraste s úplne plnými sedmičkami. Akože wow, no povedz.

Pol ôsmej a túto nahypeovanú akciu otvárajú DVERE, bratská hardcore/freegan/violence/bordelbitkynásilí kapela nabosoposkle. Taký som rád, že chlapci robia kapelu a že ju robia práve takto. Hudba o ktorej nemôžeš povedať, že by nebola pestrá a k tomu vážne myšlienky s humorom v parádnej rovnováhe. Na začiatku to ľudia nejako nevedia uchopiť ale presne s pesničkou nazvanou "Mosh" sa začína to pravé peklo, tak typické pre akcie pod hlavičkou Outcasst / Slayerized. To znamená okrem iného aj lietajúci koreň, bicykel, skejt a podobne. A musí sa povedať, že takúto odozvu si DVERE v ten deň naozaj zaslúžili, bol to totiž s prehľadom najlepší koncert, ktorý zatiaľ odohrali. Volaj do svojho mesta.

Nasledovali tri kapely, ktoré spoločnú akciu zažili v Collosseu v septembri. Z nich na to prvý ide HEVER. Dvaja Slováci, dvaja Česi, štyria kamoši čo hrajú dobrý motorkový hardcore. Kizo od začiatku do konca behá, skáče, váľa sa, tancuje, trieska baseballkou. Frontman HC kapely jak má byť, čistá energia. Úplne ho žerem. HEVER ale šlape parádne celý a ľudia besnia ďalej. To všetko pred polkou večera.

Pokračuje MA CHANKA. Super originálny projekt, párty performance, od ktorého pred ich prvou show v septembri po jednej skúške nikto nevedel čo čakať. Bol z toho skoro až legendárny debut, kedy sa bláznili všetci. A samozrejme zaujalo koľko spevákov sa zmestí do setu hardcorovej kapely. Koncept zostal nezmenený, jediná zmena bol nový gitarista, inak myslím, že partia rovnaká, ostal aj kabát. Čo bolo najdôležitejšie, ľudia neprestávajú zveriť.

Začiatok -273.15 a.k.a. absolútnej nuly som nejako nestihol. Keď prídem hore, koncert je v plnom prúde, keď sa Kočo akurát neprechádza pomedzi akčnými tanečníkmi, tak sleduje situáciu z pódia so satanskou grimasou na tvári. A do toho ten naechovaný vokál, však hej. Sockarina, buranstvo a  hluk. Ja tým noise srandám až tak nerozumiem ale na chalanov sa pozerá dobre, dobre sa do toho hrozí, dzivo všetko, spokojnosť.

Čo ale okrem noiseov celkom nepoberám je posledná kapela SKLADKA. Hudba okej, thrash metal a hardcore, funkčné a nie je o čom. Dokonca mám chlapcov zo SKLADKY rád. Ale z vystupovania som mal ozaj dosť. Ja chápem, že v prvom rade ide o srandu a tak ďalej, ale keď všetko čo zaznelo bolo bezhlavo vulgárne, fakt nič hocijakým spôsobom rozumné, niečo nie je celkom okej. Aspoň teda ja som z toho ostal smutný. Zas ale veľa ľudí hovorí, že sa im páčilo. Však aj vydržali udržiavať tempo, ktoré udali už štyri kapely dozadu.

Celkovo šlo o parádny večer, za najväčšie plusy považujem to, aký bordel vedia ľudia spraviť na piatich slovenských kapelách a vôbec to, že keď mladý hardcorista počuje vyslovene iba na lopaty, tak vie prísť na parádne slovenské kapely, niekedy dokonca dosť rozumné.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: Y+S+J

Správa:

#7512 Kutya @ napí­sal/a: 02.12.2018 15:16:31

Mne to prišlo nesympaticke ale zas chápem ľudí čo hovoria, že to bolo super, každý znesie niečo iné. Chlapci zo Skladky isto nebudu urazeni ked sa o nich bude hovorit ako primitivnej a vulgarnej kapele. Dokonca so Zajom sme sa aj celkom pochopili, čo sa nam páči/nepáči na tom. Ja im fandim, prečo by som nie.. :)

#7511 obycajny nikto napí­sal/a: 02.12.2018 13:10:17

nadavanie na pedofilnych fararov, skazenych politikov, nacistov a im podobnym je praveze uplne na mieste !! ze bolo pocut hlavne nadavky a zvysok textu nie neznamena ze cela myslienka skladby je bezhlava vulgarita. ved o tom to aj predsa je, vykricat svoj nazor nie? a este k tomu to je cistaa pravda tak zbytocne toto riesit chlapci zo Skladky pokracujte v radikalnosti - treba to !

#7510 Wrbo napí­sal/a: 30.11.2018 20:37:32

Som neskutočne rád, že za posledný/é rok/y vzniklo mrte nových bánd! Hádam sa mi čoskoro pošťastí vidieť ich aj naživo :-)

#7509 tiboy napí­sal/a: 29.11.2018 20:23:25

Neni novy gitarista, len zaskakoval :D. Dikes za report, čoskoro sa vidime zas

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)