Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


24.10.2016 KUNTA KINTE, DEATH WISH KIDS; Banská Bystrica, Bosorka

Autor: Wrbo | Počet videní: 716

Uf, na začiatok musím hneď povedať, že takto koncertovo plodný mesiac som v Bystrici ešte nezažil. Pričom posledný trojlístok koncertov bol len v priebehu piatich dní. Pán od zvuku mal už niečo na tento dátum dohodnuté (alebo bol odcestovaný?), a tak som bol pasovaný do hodnosti dvorného bosoráckeho zvukára ja. Niečo po siedmej ideme ako páni taxíkom do skúšobne pre bedne, zosík a mix. Taxikár bol nadovšetko milý a ochotný pán - to som v tomto daždivom a ponurnom dni veru nečakal. Aparát vynosený, pozapájaný a kapely už tiež boli na mieste. Dojebať sa samozrejme niečo muselo, bez toho by to nešlo. V tomto prípade chýbali mikrofóny (bol som si istý, že som ich na tento deň zajednal). My, ako správna panková kapela máme na skúšobni len jeden, ktorý už pomaličky, ale zato isto ťahá k dôchodkovému veku, či už výzorom, tak aj kvalitou zvukového prenosu. Našťastie kapely boli obozretné a priniesli si mikrofóny vlastné. Kríza bola tým pádom zažehnaná. Čaká sa, či sa v tento nečas vôbec ktosi ukáže. Štvrtkový koncert zaznamenal 38 platiacich, piatkový niečo cez 130 (LAHAR je LAHAR). Celková dnešná bilancia bola (okrem mňa): 1 ekonomický imigrant, ktorý už pár rokov okupuje BB, 1 Zvolenčan a 3 kusy od Martina. Chvíľu ešte pred klubom s kapelami preberáme, ako je to možné, že v meste, kde žije 80000 ľudí, príde ich na koncert len tak žalostne málo . Pravda je však taká, že tunajšiu klubovú scénu držia hlavne cezpoľní, ktorým chceme týmto poďakovať, za niekedy aj niekoľkohodinové prejazdy, ktoré pre ten kúsok hluku absolvujú. Dík moc a nesmierne si toho vážime!
Čaká sa zhruba polhodinu, až je všetkým jasné, že to už asi nemá význam. Prvou kapelou boli KUNTA KINTE z Prahy. Nahrávka je úplná zvuková surovosť, tak ma troška mrzelo, že to naživo znelo uhladenejšie. Obojpohlavný vokál, kde slečna za mikrofónom je východoslovenka (začína sa mi zdať, že tí slováci chodia do CZ za hudobnou kariérou :) ). Inak to bola ale typická nasekaná česká krastovica, ktorá v ničom nezaostáva za ich kolegovcami z českej metropole (KRUGER a tak dál...). Pár minútový set odsypaný v maximálnej intenzite a koniec. DEAD WISH KIDS z Čáslav ma z nahrávky moc neoslovilo, no naživo to bolo iné kafe. Hneď na začiatku musím pochváliť kvality pána bubeníka, ktorý do toho mlátil skutočne nekompromisne. Textovo sa pohybovali v dosť frekventovaných témach, ktoré sú pre tento žáner už zľudovelé - aspoň čo som zo skromných komentárov vyrozumel. Inak piesne boli hudobne pestré, len škoda lehce přiopilého kytaristu :). Aj to sa ale stáva a myslím si, že to aj tak bolo fajn, takže si z toho kapela nemusí robiť ťažkú hlavu. Potešil ma cover od TELEXU zahraný (hudobne) na nerozoznanie od originálu - chválim! Koncert končí, balím veci, lúčim sa s osadenstovom a ideme ešte vyložiť aparát späť do skúšobne (dík Boris). Verím, že sa do budúcna už podobne žalostná návštevnosť opakovať nebude a že sa ľuďom vráti chuť chodiť na pank aj cez týždeň!

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: Y+U+M

Správa:

#7018 Majo napí­sal/a: 30.10.2016 01:42:50

haha to je nič, najlepší bol koncert švédov Anchor v Sheffielde kde dorazilo až 7 ľudí o 3 mesiace neskôr keď hrali na Fluff feste tak bolo na nich 2-3 tisíc ľudí, to je rozdiel čo?

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)