Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


26.3.2016 CONTRA, PEACE OF MIND, TOUCH, DOGCHAINS, NOT AFRAID, HOLDXTRUE, JUSTICE; Budapešť, Dürer Kert

Autor: Fog | Počet videní: 619


Už klasický scenár: veľa kapiel za rozumný peniaz v dobrom klube hodinu a pol od nás. Napriek tomu, že som prakticky nič z lineupu nepoznal, prikývol som na odporúčanie ísť tam, kúpil som si lístok, a to je v kocke celé. Nakoniec sme nazbierali šesť hláv a vyrážame a prichádzame s predstihom.

Mešká sa so začiatkom, no kým sa pomotáme a zakecáme, ani si neuvedomíme a prešvihneme prvú kapelu FOR GOOD. Taký je život. Ostaneme dnuka a počkáme si na ďalších domácich CONTRA. Svižné, taký oldschool mix punku a  hardcoru. Má to celkom švih, ale trpí to tým, že je to nejaké rozhádzané a neposadené. Kostrbaté. Šikovná muzika dopláca na nedostatočné prevedenie. Ale je v tom také čaro, keďže dnes je takých kapiel pomenej, každý chce znieť moderne a husto, takže je mi to sympatické. Len doladiť to treba. Nemci PEACE OF MIND sú zase opačný príklad, tí stavajú na hutnosť, nápor a masáž. Napriek tomu, že ma to vo všeobecnosti nebere, nájde sa pár výnimiek a toto je jedna z nich. Baví ma to. Celý čas. Muzikálne, nápadité, husté a posadené. Nátlak. Plus perfektný frontman. Set akurát dlhý, takže to nestíha nudiť. Paralela s BACKTRACK na mieste. U mňa dobré.

Ďalší na rade, domáci TOUCH. Veľké prekvapko. Toto mi prišlo ako najzaujímavejšia kapela. Alebo najpestrejšia. Bolo to také poctivé. Stará škola pretkaná rôznymi nápadmi, správnym bpm a celkovým tepom celého setu. Hravé, ostré gitary, ktoré ale vytiahli melódiu, agresívna ale aj podmanivá rytmika a napasovaný vokál so zaujímavou farbou. Super nápady, výborné prevedenie, perfektný feeling. Dynamický a energický set. Rozhodne kapela so svojím ksichtom, a to je dneska celkom vzácne. TOUCH presne vystihli svoj názov. Dotklo sa ma to. Odporúčam. Nemci DOGCHAINS takisto v pohode, taká klasika, hardcore/punk, ale išlo z toho šťava a náboj. Nebolo to ničím hudobne špecifické, ale páčilo sa mi to takým oldschoolovým poctivým feelingom. A zaujímavý netypický vokál. Set zahratý maximálne dobre, takže to bavilo celý čas a nenudilo ani na chvíľu. Nič zložité, ale dobre vymyslené. A bol v tom kopec energie a to je podstatné. Ostávajú fest dobré dojmy.

Belgickí NOT AFRAID sú ďalší v poradí. Aj tu ma to strhne obdobným spôsobom. Vo svojej podstate to je to tiež taký štandard, ale nemyslím to v zlom zmysle slova. Hardcore, ktorý sa ničím špeciálne nevymyká postupmi, nápadmi, ale vymyslený, podaný a zahratý tak, že ti to zapíše. Dynamická show, energia šlape obojstranne, kapela tlačí a seká song za songom. Celkovo kapely moc nenaťahujú čas a sypú ako ide. To sa mi ľúbi. NOT AFRAID natlačili jeden odsypaný, poriadne živočíšny, akčný a zúrivý set. Takto to má vypadať. Bez zbytočných kokotín a priamo medzi oči. Som spokojný. HOLDxTRUE sú poslední domáci. Nepoznám, že vraj ide o nejaký reunion koncert miestnej legendy. Nudí ma to po troch skladbách, navyše potrebujem čerstvý vzduch. Ideme sa vyvetrať, posedieť na dvore a dostávame od kamošov informácie, že vraj gitarista po rozpade tejto kapely paktoval s náckami. Neviem to podložiť, takže nejdem hneď súdiť, ale ak áno, za porotu hardcore má talent dávam tri krát X. Nepostupuješ.

Vraciame sa dnu pred setom dnešného headlinu, JUSTICE z Belgicka. Podľa mojich info sa jedná tiež o reunion show (či len jednu či viac netuším). Niečo som popočúval na nete, znie to fajn, tak som zvedavý. Kapela príde, naštartuje sa, hneď bordel. Atmosféra super, kapela ide, hrá si svoj netypický hardcore a všetko šlape totálne namazane. Bavím sa, berie ma to. Hudobne, feelingom, všetkým. A tu sa stane niečo divné. Kapela dohrá piaty song, zloží nástroje a zmizne zo stagu. Po odohratých 15 minútach. Ako beriem, že hardcore sety sú kratšie, aj to, že podľa rozpisu pridelená hodina je možno nadsadená. Ale zabaliť ako hlavný ťahák set po štvrť hodine a hrať kratšie ako akýkoľvek support, to mi už príde zvláštne. Neviem, čim je to spôsobené, ale musím sa priznať, kus ma to zaskočilo. Začali kvôli meškaniu síce v čase, kedy mali končiť, ale nemyslím, že by bol problém v tom. Ktovie. Skončiť v tom najlepšom, alebo lepšie povedané, ani sa k tomu nedostať. Asi by som jebal na čas v tom momente. Ak je to v tom, že viacej nenacvičili, mali by sa vysrať na reunion showky než dotiahnu set na funkčnú polhodinku, keď už majú to renomé. Nech si fandovia aj prídu na svoje, inak nevidím význam hrať nejaké reunion showky. Ostal som z toho zmätený, čo ti poviem. Divné mi to celé prišlo.

Tým pádom sa vlastne neskončilo s veľkým meškaním, takže sa pomaly nakladáme do auta a vydávame na trasu RS-Fiľakovo-LC, kde všade vykladám časť posádky. Nestretávam ani jeden kus zvery na ceste, čistý Matrix. Zhrnuté do celku, ak si odmyslím divnú pocit zo setu JUSTICE, možno len pre mňa to bol mimoriadne predčasný koniec, bola to pecková sobota strávená s muzikou. Už to tu odznelo: veľa kapiel za rozumný peniaz v dobrom klube hodinu a pol od nás. Ako inak. Tak zas dakde dakedy.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: F+J+V

Správa:

#6804 fog napí­sal/a: 19.04.2016 15:26:12

ja mam tolko minusov ze sa kludne zmesti jeden dalsi

#6787 shupo napí­sal/a: 01.04.2016 09:35:21

Za nepoznanie Hold X True mas u mna velke minus.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)