Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

DRUGS, OTRAS, TEUFELSMAUER (28.3.2024, Košice @ Cassbar)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


27.11.2015 CHEAP TALK, RÚBANISKO; Sereď, Afrikola

Autor: Denis | Počet videní: 842


18:50 nám ide z Trnavy autobus. Stretávame sa na stanici, v konečnom dôsledku, traja. Cesta trvá asi 20 minút. Vystupujeme v Seredi, kde nie sme poriadne ani 5 minút, a už si dávame bum fight s dvomi najebanými bezďákmi, ktorí začali do nás vyrývať. Keď sme ich poriešili, smerujeme do Afrikoly, kde sa dnes rysuje nechutná akcia. Prišli sme tak, že sa nám konečne podarilo chytiť si miesto a sadnúť si. Postupne sa to tam napĺňa, prichádza ďalšia Trnava + Bratislava atď., začína sa točiť pivo a netrpezlivo vyčkávať, kedy to všetko začne. Ešte sme si nakúpili splitká, kým sa to dalo, pretože bolo jasné, že sa to tu rozpráši vo veľkom a po koncerte možno už nebude ani čo kupovať.
Keď vidím Spikeyho, ako si to mašíruje cez podnik so šatkou už uviazanou na hlave, tuším, že to o chvíľu začne. Malá zvukovečka, nejaké pokriky, a CHEAP TALK zadeľujú. Na úvod klasicky antimäsojedový manifest, prezentovaný ako song o Santa Clausovi, ktorý žerie vlastných sobov. A je to tu - Spikey už hystericky vykrikuje do mikrofónu a poletuje sem a tam vo svojom nádhernom, vianočne ladenom svetríku. S čo najmenšími prestojmi jebú jednu vec za druhou. Celé demo, nové veci zo splitka, nejaké to venovanie (dík!) ... ja ich vidím už po tisíci raz a hovorím si, či existuje nejaká iná kapela, ktorá by ma vždy bavila rovnako a nikdy nenudila. Tento hardcore, čo chlapci jebú, je unikátny. Tá energia, ktorá z ich vystúpení ide, je taká, že aj ja, zarytý netancovač, mám občas nutkanie sa vrhnúť dopredu a nechať sa rozflákať telami, ktoré vždy vpredu nepríčetne poletujú na každom koncerte CHEAP TALK. Pipo niekedy v strede ešte poďakoval všetkým za príchod, oboznámil nás so splitkom, a potom sa vyjebal na to a odklepal ďalšiu vec. Spikey občas nabúra do davu, občas podstrčí mikrofón svojej Wewine alebo svojmu Marcelovi, hehe, a potom ťa zas rozjebe nepríčetným krikom. Radko a Jarko sú dvojka, ktorá reže nekompromisné riffy tak, že normálne nestíham niekedy vyčíhať, že čo to tam je vlastne za akordy. Tá muzika je bezcitná, ide po primárnych pudoch. A keď to ešte Pipo umocní svojimi výpadmi na bicích, neni o čom. Najlepšia vec naživo! lUBqáM a vELiCE mUciNQujEM túto svorku.
Chystá sa RÚBANISKO, časť trnavskej posádky sa dostáva do svojej štandardnej hladinky a my sa vykecávame s kým sa dá. Pokiaľ ide o RBNSK, kúpil som si kazetu ešte na minuloročnom Ffude, keď to chalani vyrábali priamo na pódiu. Cestou domov som ju požičal Martinovi, s tým, že tak si to teda vypočujem neskôr. Odvtedy som tú kazetu videl naposledy keď ju raz v noci Martin, predtým, ako z bytu von oknom letela kopírka, jebol z celej sily o zem. Kokod! Takže ja sa moc nevyznám v tých názvoch a tak, ale proste z toho, čo som mal možnosť počuť, či už nejaké tie nahrávky alebo vtedy, keď sme chalanom robili v TT koncert, viem, že je to jeba. A teraz som ešte viac čumel, pretože Dáša to dával fakt na ozajstný nihil, keď po pesničke namiesto "ďakujem" povie "choďte do piče!", alebo si vytiahne taký dobrý chrcheľ až z päty, ktorý bez otázok vypľuje do publika, či negácia Pipovej výzvy, aby si ľudia kúpili splitko. Naozaj brutálny prejav, ktorý sa mi strašne páči. Valia jeden vál za druhým, všetko sú to v podstate také malé hymničky. Čím dlhšie hrajú, tým slabšie je počuť vokál. Ale ako zaznelo z "pódia", pred niektorou z pesničiek, "nebudete to počuť, ale budete to cítiť". (Mimochodom, keď rozbiehali svoj set, predstavili sa ako "legendárni Wajldŕnes". Toho bolo za celý večer viac, až som si hovoril, že či si tu niekto z nás náhodou nerobí piču alebo čo :D A čo, zaslúžili by sme si :D) RBNSK si ide bez kompromisu, s hitom z Fun rádia na záver, "Vám musí jebať". A keď prišlo na prídavok, nekonali sa žiadni BARONESS, ako avizoval Dáša, ale dvojsekundový výgrc, nádherná bodka za všetkým. Celá kapela, bicie, gitary, basa, všetko neskutočne šlapalo, a toto si tiež budem chcieť pozrieť toľkokrát, koľko to bude možné. Perfektná kapela.
Po koncerte DJ Arnoštek. Pozri, o tom, jak sa to všetko začalo zvrhávať, nemusím písať, nie? To už s koncertom nič nemá. Obidve kapely ešte pôjdu niekoľko koncertov spoločne, takže tam choď, choď, choď...

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: R+B+O

Správa:

#6579 erikajemoja napí­sal/a: 30.11.2015 12:41:05

si m predbehol s tym reportom ale napisal by som ho aj tak uplne rovnako

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)