Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


15.10.2015 CUT TO FIT, FEASTEM, BOWELFUCK; Nitra, Cockroach

Autor: Fog | Počet videní: 805


Okrem the ARSON PROJECT sa do Európy cez jeseň pustili aj ďalší drevorubači zo severu - FEASTEM. Škoda, že nedali spoločné tourko, kluby by padali ako kôlničky. Dátumy u nás vychádzali na tri až štyri dni odstup (BA/NR), ale nerozjebal som lóve na pičoviny a mohol som takto príjemne vyhrotiť dva koncerty do týždňa. Vybrali sme Nitru, lebo je to bližšie, nebol som tam na koncerte ani nepamätám a aj ľudia sa prihlásili do auta. Wundabá. Beriem dve tretiny 7 MINÚT STRACHU a jednu tretinu BASAL BANAR. Dorazíme s predstihom. Na pešiu trafíme hneď, klub lokalizujeme o niečo horšie. Hlavne že nepríjemne prší. To som rád.
Nakoniec po Leprovej (ktorý tomu dnes celému velí) inštrukcii nachádzame pľac a ten je celkom fajný. Kus nešťastnejšie riešený bar kvôli úzkemu priechodu, ale zvládateľné. Miestnosť, kde sa hrá optimálne veľká. Aj poschodie to má, aj majiteľ vypadá na milého typa aj brká som si tam kľudne odpálil na dvore, raz sa pridali týpci s ponukou malého voďárka. OK. Môže byť. Šlape to pár mesiacov, tak snáď bude šlapať ďalej a úspešne, nak je kde robiť akcie, keď na to príde. Prajem to tomu pubu. Ja som sa tam cítil fajn. Postupne sa zbierajú ľudia, nakoniec je to niekde nad 30, či koľko Lepra spomenul v deathfist reporte. Na konci akcie vypadá byť spokojný, tak snáď v kombinácii všetkých faktorov je to vlastne super číslo. Však no ... grindcore. Čo si budeme vypráviať.

Pôvodne ohlásení ALEA IACTA EST to pár dní pred akciou rušia, čaká sa na BOWELFUCK, ktorí kvôli na počasiu a tým aj na piču doprave a meškajú celkom solídne, tak sa začiatok naťahuje. Nakoniec sa prehadzuje poradie a otvárať to budú CUT TO FIT. Nakoniec aj tak s značným opozdením, lebo tí sa na stage nájdu aj tak až po 40 minútach, a to sú traja. Keď konečne začnú, je asi pol desať. Možno.
CUT TO FIT je haluz kapela. Vytripovaný grindcore. Podladená gitara, jemné náznaky gore podladenia sú v tom, ale postupmi priamočiary grindcore. Taký nekomplikovaný, obhlodaný na pravú podstatu, ale pritom so špecifickým soundom a zvláštnym feelingom. Hlavne tie stredné tempá ich. Tie ma bavia najviac, také divné kopačky to dáva. Oni vlastne hrajú klasický grindcore, ale nie celkom klasicky. Haluzne. Ostatne tak aj pôsobili. Gitarista odetý ako laponský hiphoper, spevák si šiel svoje celý set, dready lietali hore dole a bubeník nezaostával za svojou štúdiovou verziou. Celkom primitívny náklad. V dobrom zmysle slove. Mne sa to páčilo. Aj nahrávky majú celkom švih. Naživo to preniesli v ťažkej pohode. Bavili ma.

FEASTEM sa rozložia veľmi rýchlo, mení sa totiž len pár cárachov, takže to netrvá dlho a ide už headline. Tu sa asi opäť budem opakovať, lebo som ich spomínal neraz. Oni nie sú kapela, je to zhmotnené zhudobnené tornádo. Mega rýchle a tým myslím mega rýchle tempá, ktorými sa nemôže oháňať každý. Prirátaj severské chladné, ale pritom šikovne zafarbené riffovanie a zvuk ako bombardovanie medzi tvojimi ušami. Vokál, ktorým otvára zem diablovi. A ešte raz, rýchlosť. Keď vidíš tie sypačky, veríš vo viditeľný rozklad atómov. Pat to hrá neskutočne, s prehľadom, pohodou, ale hlavne dynamicky, posadene a rýchlo. Stroj čistý. Jediný rozdiel je v tom, že stroj sa neusmieva, kdežto on celý set. Však pohoda, hrám len najrýchlejší grindcore na svete. Neni o čom, frontálny tlak. Po ich sete, ostatne ako vždy po ich sete, prechádzam minútou spamätávania sa, vybavujem si svoje meno, adresu a  všetky tieto veci. Nájeb čistý. Čo ti viac poviem. Libor sound tip top. Songy od prvej po poslednú nahrávku. Výkon precízny. Odídené, čistá magorina. Treba vidieť.

BOWELFUCK musia prestavať kopec vecí, takže sa to opäť kus naťahuje. Nakoniec sa dopracujeme niečo po jedenástej aj k ich setu. Som príjemne prekvapený, príde mi to pestrejšie, ako z nahrávky. Baví ma to, je to niekde na hranici medzi gore a grindcore a sound mi príde vyslovene hutný na obidva žánre, tam mi to ťahá až do dusivého industriálu. Podladené, nasrané, naložené. Vokálové výplachy. Hlavne ten efektový sa mi páči, je použitý akurát a v  celom kontexte práve on najviac evokuje gore. Inak je tam rozhodne snaha o vlastný ksicht, čo oceňujem. Rozhodne pestrejšie a zaujímavejšie ako celá plejáda klasických nudných gore kapiel. Takže vlastne to sem ani neradím. Skôr taký hybridný hutný grind. Škoda, že ich set nevidelo toľko ľudí, lebo klub sa v tej hodine už troška povyprázdňoval. BOWELFUCK ale išli plnohodnotne a na 100% a ich set bol super.

Dohraté, ešte menšie motačky, kecačky, rozlúčky s ľuďmi a v ďaždi smer auto a domov. Nakoniec dorazím domov až o tretej ráno, lebo celou cestou čo? Prší ako u kokotov, správne. Odpadávam do postele, unavený a vytrepaný z  tých setov, ale akcia stála za návštevu. Kapely pecka, známe ksichty, výborný debat s Olim z FEASTEMU, kamošova tridsiatka, ktorú prežil bez ujmy a aj bez spomienok. A tak ďalej. Proste dobrá akcia. Díky za ňu.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: V+X+M

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)