Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ), ANTISOCIAL SKILLS (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

TVOI POSTOI, FUKOTY, NIČITEĽ, MY O VLKOCH (19.4.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


30.5.2015 SXOXTXEX, ALEA IACTA EST, DROGDEAD FEAT SUBATOMIC; Spišská Nová Ves, Legenda

Autor: Fog | Počet videní: 675

Predošlý deň!
Druhý deň sa budíme, ideme prakticky hneď pakovať veci do Slimáka, dojedá sa včerajšie vegan rizoto a kým sa balí, tak sa balí. Nasledujú raňajky dva pre bageteriánov a ide sa obkukať miestny park. Tam dostávam návrh pokračovať s kapelami do Špišskej Novej Vsi, keďže majú voľné miesta a auto do Budapešti sa vracia v noci späť. Beriem, tak sa kolo pol štvrtej pohýname smerom na východ. Cesta plynie fajn, do momentu, kým sa pojebe CD player v aute a  sme nútení počúvať rádio. Miestami ma chytá hrôza. Maďari sa smejú, koľko pičujem. Oponujem, že môžu byť radi, že nerozumejú slovenským textom, obzvlášť, keď ti vypeká teplý Gladiátor. Aspoň je na čom sa cestou fázovať. Ideme celkom dlho, kopec zákrut, samozrejme debatíme a dávame aj nutnú pauzu. Dorazíme s predstihom, hľadáme pľac a popritom naše auto šikovne Gabi stočí do dvojitého protismeru. Hneď nás vytrúbia a vyblikajú. Cítim sa tak akčne. Nakoniec nájdeme krčmu, parkneme a smer mesto zriešiť nejaký cháles. Obzerám mesto, nikdy som tu nebol, videl som jednu ulicu, tipujem že tú najhlavnejšiu, ale páčila sa mi. Hlavne to, že tam majú zeleň a nestavajú si tam betónovú pičovinu ako u nás. Stretávame časť organizátorov, odporúčajú nám neďalekú pizzu. Berieme so sebou naproti do parčíku a tieňa, lebo v pizzerke sto stupňov. Konzumujeme za prísnych pohľadov niektorých miestnych okoloidúcich. Nebola najlepšia, ale poslúžila. Taký som bol hladný, že aj krabicu by som zožral.

Vraciame sa na miesto, pomaly sa to chystá, fasujeme ďalšie chálo a stupeň sýtosti dosahuje maximum. Rozbehne sa kolotoč napi sa, zapáľ si. Kým sa začne, som už celkom zmátožený, ale teším sa, lebo viem, že bude bordel. Začína sa kolo deviatej, skončiť sa má do desiatej, čo sa samozrejme nestane. Prví idú opäť Maďari, a opäť to totálna skaza. Na chlp rovnako zahratý, posadený, precízny set. Čistý tlak táto kapela. Môžem len zopakovať: ak si na špinavý, agresívny a priamočiary hrubý grindcore nájeb, toto je tvoja kapela. ALEA IACTA EST, tiež nie je o čom. Zadrtia ako predošlý večer, s prehľadom, rýchlo a nekompromisne. Navyše tento raz sa dostáva aj na prídavky, idú sa dva covery, kde pomôžu Mark aj Marci. Nasleduje ešte noise, tento krát ale o niečo pestrejší, Mark si sadá za bicie a je to trio. Set sa potom prirodzene dostáva do širších polôh a skrz atmosferický začiatok dostávame od primitive tekno beatov až po sypačku a následné elektro vibrovanie. Tu ma to bavilo viacej, bolo to živšie, škoda, že takto nezahrali aj v LC.

Je odohraté, motáme sa po mieste a systematicky sa ohlupujeme. Nálada je fajn. Atmosféricky aj účasťou mi pripadali oba koncerty podobné. Tiež som mal pocit, že sa na koncerte ukázali ľudia, ktorí tam podporujú tieto akcie pravidelne. Panoval tam kľud, ľudia boli príjemní a v pohode. Nakoniec sa dostávame záverom aj na bar, kde sa púšťam do pár panákov. Netuším kedy sa lúčime a vyrážame smer LC/Budapešť, kým zvyšok ide prenocovať. Energetický výdaj aj z predošlého dňa je cítiť. Ďalej za mestom zaspávam v polohe, aká je možná, len keď idete piati s naloženými vecami ešte aj na nohách. Budím sa dvakrát. Prvý krát v Rožňave na pumpe, kde sa hneď po vybratí škamier motá a druhýkrát na moste pri vjazde do LC, kde sa pri mojom vykopnutí deje to isté. Lúčim sa a vyčerpaný padám o štvrtej do postele. Doničený, pokrčený, ohluchnutý. Ale tento víkend stál rozhodne za to. Kopa srandy, frkov, toxínov, kvalitného hluku a prítomnosti parádnych ľudí. To nekúpiš.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: S+Z+A

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)