Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


25.4.2015 REMEK, GATTACA, RIVERS RUN DRY; Viedeň, EKH

Autor: DeeGee | Počet videní: 640


Narýchlo naplánovaný výlet do Bratislavy sa nám pretiahol o deň skôr a  nakoniec ideme aj do susednej Viedne, kde sa konal trojdňový solidárny ABC fest, kde okrem kopu premietaní, diskusií, sa ukázala veľká časť európskej DIY scény. Takže volíme odjazd v sobotu ráno, posádku tvorí košicko - prešovsko - bratislavská kolaborácia v počte päť kusov a o nejakej 5-6 hodine poobednej parkujeme neďaleko viedenského squatu EKH.
Po vstupe budova vzíva prázdnotou, tak volíme 15 km prechádzku po historickom centre, nejaké to jedlo a pred deviatou hodinou večernou prichádzame spať do EKH, kde v pivnici sa už rozcvičujú REMEK a dozvedáme sa, že koncert začne okolo 10-tej, dôvod je že nejaká kapela nedorazila, tak sa to posúva. Pri bare podávajú benefičné jedlo, obrovské tortily plnené robi mäsom a zeleninou. Hneď si niekoľko objednávame, no moja znalosť nemecko - anglického jazyka zapríčiňuje to, že večeriame zadarmo, lebo nejako nikto odomňa nechcel peniaze (aj keď som im dával) a až po čase som sa dozvedel, že sa to malo niekam hádzať či čo. Po trištvrte hodinovom čakaní na jedlo sa poberáme do priestorov, kde je koncert a REMEK už hrajú prvý song. Pretláčam sa dopredu, aby som niečo videl, keď som už toľko cestoval a  vychutnávam si emotívny set, ktorý pre nás prichystali. Dalo by sa povedať, že už klasické pesničky od "Štekot uvázaných psů" cez "Malé kousky svobody" a nakoniec myslím že nový song z výberovky, čo vyšiel prednedávnom s názvom "Crooked to death vol I." Zvuk bol extra zlý, ľudia vyzerali, že ich to nejak nebaví, no nie som zvyknutý na takéto koncerty, hlavne keď hrá takéto meno ako REMEK. Trošku škoda.
Po nastúpení kapely GATTACA sa zvuk ešte zhoršuje, čo som myslel, že viac sa už nedá, takže volím štuple, keďže stojím vpredu vedľa reprákov. Set tvoria prevažne nové songy z pripravovaného LP, na ich bandcampe nájdete aj dve ukážky, ktoré boli pridané prednedávnom. Napriek zlému zvuku a štupľom, ktoré až tak často nevyužívam, si túto jazdu užívam dokonale a strašne sa teším keď bude celá LP von. Dokonca sa našiel aj nejaký tanečník v rukavičkách. Čo som nechápal bolo to, že človek sa postaví hneď pred kapelu a zapáli si cigaretu. To sa tam dialo neustále. Všade sa tam fajčilo, pôsobilo to ako udiareň, v takzvanom bare mi to až tak nevadilo, ale stáť pred kapelou v kotli a fajčiť jednu od druhej je dosť nevhodné, obzvlášť, keď tam je kopec nefajčiarov a aj fajčiarov, ktorým to vadí. No nikto nikomu tentoraz nezjedol cigarety. Takže tolerancia 10 000.
Cez prestávku sa vetráme a prezeráme si priestory EKH, prechádzame jednotlivé poschodia až prichádzame na strechu, kde sú záhradky. Musím povedať, že to na mňa pôsobí celkom udržiavane, neviem ako vyzerajú jednotlivé izby, ale nemal by som problém tam prespať. Príjemné miesto, ktoré ako sa hovorí má svoju dušu.
Ďalšou kapelou sú maďarskí RIVERS RUN DRY, čo je pre mňa osobne neskutočne emotívna crustová jazda. Ľudia sa bavia viac, zvuk mi už príde celkom lepší, možno preto, že som zaujal zadnejší rad, no atmosféru mi kazí kolega od vedľa, ktorý nezvládol "fajčiarku prestávku", takže si musel zapáliť a všetok dym dáva správnym smerom, a to na mňa. Díky. Poberám sa radšej pozrieť na distrá, kde je lepší vzduch, respektíve dá sa tam ako tak dýchať.
Dozvedáme sa, že kapelou, ktorá nedorazila sú powerviolencoví STRAFPLANET, čo je celkom škoda, nakoľko ma ich vystúpenie celkom zaujímalo. TODESKOMMANDO ATOMSTURM je pre mňa neznáma kapela, počas setu sa tam dá ťažko dostať, takže týchto pánov a dámy vynechávame a zisťujeme, že už je celkom neskoro a čaká nás ešte jazda do Bratislavy, kde máme tráviť noc, tak s ľútosťou vynechávame aj ZERUM, snáď nabudúce. Po kontrole policajnou hliadkou v centre Viedne úspešne parkujeme v Bratislave a ideme sa zreštartovať na ďalší deň, kde nás opäť čaká koncert a aj dlhá cesta domov. Ďalší deň!

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: S+Z+B

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)