Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


1.3.2014 AUTOTELIC VALUE, ESCAPISM, MARJORY STEWART-BAXTER, BROOKS WAS HERE, CHUCK BASS, CATHEDRAAL, ALASKAN; Krakow, Kawiarnia Naukowa - Wydarzenia

Autor: DeeGee | Počet videní: 654

Takže ďalší z výletov do poľského Krakowa. Tento raz sa nás nazbieralo 15 ľudí, zaberáme 3 autá a ráno o piatej sa vydávame z Prešova smer Osvienčim, a potom smer Krakow na na akciu Please dont cry fest. Takže zhrnutie. Cesty v pohode, Osvienčim emotívny, parkovanie na chodníkoch, vodiči otrasní, miestami som mal dojem že asi iba ja viem šoférovať.

Keď sa ubytujeme na hosteli, pobalíme, vybalíme veci vyrážame okolo 6-tej do klubu alebo ako to nazvať Kawiarnia Naukowa - Wydarzenia. Čo ma prekvapilo, tak na bráne drsne vyzerajúci SbsKárí, ale bez problémov vchádzame dnu. Klub vyzerá dosť undergroundovo, malý výčap, v jednej chodbičke distro od kapiel, stage je na zemi medzi ľuďmi a za kapelami visí nápis Hc punk against nazi scum. Všetko pekné v duchu DIY. Ostávam milo prekvapený, dokonca aj šatňu mali.

Tak že na stage ide prvá kapela AUTOTELIC VALUE (Baranów, Polska). Pre mňa dosť divný mix punku zo screamom, hudobne im to veľmi neladí a mal som pocit že hrali 2 hodiny. Neviem či aj takto dlho hrali, ale z našej posádky mal každý dojem, že nejak nemajú konca. Táto kapela ma nijak nezaujala, takže čas som trávil pred podnikom v areáli.

Ďalší idú na rad ESCAPISM (Kraków, Polska). Také to klasické screamo, hudobne dokonalejšie, 2 spevy. Celkom fajn na sobotné pokyvkávanie sa. Asi 30 minútový set, prišlo mi že sa dlhšie zvučili ako hrali. Ale celkom príjemná kapela, chlapci vyzerali, že už aj majú niečo odohrané aj keď vyzerali tak na 18.

O MARJORY STEWART-BAXTER (Puławy / Baranów, Polska) som počul, že vraj sú veľmi dobrí, kapela hrajúca emoviolence s husľami. Na začiatku vznikol nejaký problém ohľadom huslí, tak odohrali s nimi iba jeden song. Spev mi prišiel dosť crustoví niečo ako ISKRA. Ľudia sa začali baviť. Nečakal som takéto niečo, takže som bol dosť milo prekvapený. Myslím že v marci budú v Prešove po nejakej tej internetovej dohode.

Od BROOKS WAS HERE (Warszawa, Polska) som nevedel čo mám očakávať, počas zvučenia, sem tam nejaké neopunkové riffy, sem tam hc, tak som si to prestal a moje hodnotenie je asi také že nejaká poľská napodobenina TOUCHÉ AMORE. Prišlo mi to sem tam dosť odkopírované. Takže po polovici setu som sa zas opäť pobral vonku.

Konečne idú na rad nemeckí CHUCK BASS z Kilonii. 90th emo mixnuté post hardcorom pre mňa prekvapenie večera! Mega energická show. Ľudia začínajú tancovať, spevák pobehuje pomedzi ľudí. Všetko pekné, úprimne, nikto sa z kapely z môjho pohľadu na nič nehral. Výborná kapela, ktorú chcem určite niekoľko krát vidieť. Dokonca aj naše osadenstvo sa začalo zabávať:P

CATHEDRAAL (Paríž, Francja) sme mali možnosť vidieť pred dvoma dňami v Košiciach, ale nevideli sme celý set, pretože sme boli na vlaku a ako bolo sľubované, že kapela skončí o desiatej, tak samozrejme neskončila. Díky Feri! Takže späť ku kapele. Pri zvučení basák zapaľuje sviečky a spevák nejakú nádobku s kadidlom takže klub začína mať atmosféru prvého svätého prímania :D Ľudí sa nahrnulo do klubu a koncert začína. Výborne experimentovanie s black metálom, screamom, klasickou hudbou. Celé emotívne. Mne osobne pri niektorých pesničkách stáli všetky chĺpky aj tie oholené... 45 minútový set bez prídavku, na poslednej songe sa tam nejaký tichý mosher neudržal a začal tancovať, tak že to tam začínalo vyzerať ako na koncerte nejakej true hc kapely :D Osobne si myslím, že o dosť lepšie ako v Košiciach, viac atmosférické, viac emotívne a viac punk!

Na rad niečo okolo jednej hodine rannej prichádzajú kanadskí ALASKAN z Ottawy. Traja chlapi, zvuk na maximum, plný klub ľudí, vypnuté svetlá a extra atmosférický sludge. Dokonalé zakončenie večera. Osobne som ostal po prvých troch songoch ako obarený stáť. Ku koncu ma to trochu začalo nudiť, ale to už asi bolo neskorým časom a únavy jak z  cesty, tak aj z Osvienčimu a dlhým časom stráveným na koncerte vedľa repráku. Ale spokojnosť maximálna. Takže motto festu Please don´t cry bolo dodržané a moje oko ostalo suché, aj keď miestami... :D

Takže hneď po koncerte sa poberáme v skupinkách na náš hostel, ktorý je nejakých 15 minút na pešo od klubu. Inak pre info, klub bol v židovskej štvrti. V hodinových intervaloch prichádzame do izby, každý inak. Asi podľa počtu promile :D Takže ja som bol medzi prvými... Moje hodnotenia sú 5 hviezdičkové, nedostatky boli 3 krát nahradené dobrými vecami. S  určitosťou viem povedať, že ak bude ďalší ročník nebudem tam chýbať.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: Z+W+7

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)