Pozývame:


Št 28.3.2024
Košice @ Košický hrad

OTRAS (SK), TEUFELSMAUER (SK), DRUGS (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


28.1.2011 FORK, GÔTTEMIA, ESA Z LESA, SAME OR DIFFERENT, DEPAKINE CHRONO ; Rožnov pod Radhoštěm, Vrah

Autor: Sajmon | Počet videní: 934


Píše sa dátum 28.1.2011, od rána mi vyzváňa telefón, dohady s kamošom... ide, či nejde? Nakoniec som zistil, že si ešte ani nestihol premeniť nejaké eurá na CZK, takže mi o pár hodín zavolal, že nakoniec ho zviezol otec do zmenárne a mohli sme vyraziť. O vysokom počte dvoch kusov sme teda míňali hory, lesy, mestá ako Piešťany, Púchov, Horní Lídeč, Valmez a po nekonečných peripetiách dorazili do Rožnova pod Radhoštěm, konečne! Mraz hrozne štípal, ľudí sme sa márne pýtali ako trafiť k Vrahovi, no nakoniec nás jeden chlapík zaviedol priamo na miesto činu, týmto sa chcem aj poďakovať. Bolo asi okolo ôsmej hodiny večer, v podniku pár zblúdilých duší, tak sme popozerali distro Malárie, posedeli, pokecali, aby koncert o deviatej mohol začať. Prvá zahrala kapela z Valašska názvom Same or Different, pomalší hardcore punk s emo pasážami, texty mi časom prišli skôr hovorené ako spievané, no občas spevák dal pekný scream až niekde z päty a zakončili to rýchlym výplachom, kde sa všetci zapotili.
Hneď po ich sete bicie rozložili priamo uprostred ľudí, celkom som nechápal čo sa bude diať a zrazu prišli Depakine Chrono o dvoch chalanov, gitara, bicie, mohol sa začať inštrumentálny a naozaj zbesilý nájeb. Pre mňa osobne veľké prekvapenie, drevorúbač za bicími to strieľal do nás plnými dávkami, potom prechod na pomalšie tempo, gitara s ním nádherne synchronizovaná a zasa tá zbesilosť!!! Neviem vôbec k čomu by som to prirovnal, nič podobné som predtým asi nepočul, ani nevidel. Po nich nastúpili chlapíci z Chebu s názvom Esa z lesa. Miešali pomalší hardcore/screamo, dlhé inštrumentálne pasáže, temnejší nádych, občas šeptané slová a občas to vybalili, na pódiu sa trepali ako pri epileptickom, spevák škriekal o život a ľudia pod pódiom niečo podobné. Dovolil by som si to prirovnať k Mother, aspoň prejavom na pódiu a trošku aj zvukom, ale inak celkom zaujímavé, len časom ma to tými dlhými nastúpmi nudilo. Tak to by sme mali českú časť kapiel a nórska pred nami. Kapelka Gottemia sa nachystala a vyvalila to na nás energickým hc/pankom, spevák behal medzi ľuďmi, kábel sa motal ľuďom pod nohami, týmto spôsobom nakoniec aj odpálil mikrák...ale všetko sa dalo do poriadku a mohli pokračovať, pod pódiom sa konečne aj ľudia rozhýbali a bolo celkom slušné pogo, neviem čím to je, ale u nás na Slovensku takéto spolky snáď ani nevidno, jednoduchá, našlapaná muzička ktorá rozhýbe masy. Po ich účinkovaní už naskočila na idúci vlak opäť nórska kapela Fork, na plagáte bolo napísané punk rock, no bolo to tvrdšie a zasa ten energický hácé/pank, jeden z gitaristov bavil ľudí pod pódiom, trošku sa rozbehol aj stage diving, proste zasa nám ukázali, že to vedia... na konci čerešnička, bicie rozkopali po celom pódiu, niektoré časti poputovali aj medzi ľudí, gitary jebli o zem a šli do piče...:D
Celkovo koncert hodnotím dobre, ale aj tak mi tam čosi chýbalo, možno to bolo aj únavou a vedomím, že nás čaká ďalších skoro 6 hodín cestovania domov, peklo!...Takto som videl koncert ja, keby sa niekomu niečo nezdalo, nech napíše, bola to vôbec moja prvá recenzia...:)

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: H+O+I

Správa:

#2481 ctib napí­sal/a: 30.01.2011 10:04:21

Zdar a sílu, tu Ctib z Vraha. Mě osobně moc potěšilo, že zas jednou někdo napsal o koncertě u nás - a taky si fakt cením toho, že jste k nám vážili ne zrovna krátkou cestu! Ať se vede!

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

dnes 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

včera 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)