Pozývame:

Po 27.5.2024
Brno @ Vegalité

NO FUCKER (USA), DISEASE (Macedónsko), BRÜNNER TODESMARSCH (CZ)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

MASSA NERA, SNACKTHIEF (19.5.2024, Praha, Café Na půl cesty)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #6 / 2014

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


KARI ZO STRUKOVÍN

Suroviny:
- žltý hrášok (namočiť na 4 hodiny a povariť 1 hodinu) alebo červená šošovica (nenamáčať, len povariť cca 15-30 minút)
- cibuľa, cesnak
- čili (čerstvé alebo pasta)
- kari koreniny: horčicové semienka, cibuľové semienka (Nigella seeds), mletý zázvor, mletá rasca, mletý fenikel, sladká paprika, asafoetida (predávajú v Govinde), mletá škorica, mletá kurkuma
- 1-2 plechovky nasekaných paradajok (môžu byť aj čerstvé)
- uvarené zemiaky
- zelená fazuľka (uvarená alebo mrazená)
- tofu nakrájané na kocky (pre vegetariánov / neveganov sa môže pridať panír / mliečna kocka a pod.)
- paradajkový pretlak
- nakladané citróny (recept nižšie)
- kokosové mlieko
- koriander

Nahriať 1-2 polievkové lyžice oleja vo veľkom hrnci, pridať nasekanú cibuľu, rozmliaždený cesnak a čili pastu. Popražiť na oleji do zmäknutia. Pridať kari koreniny, za stáleho miešana pridať 2-3 polievkové lyžice vriacej vody, kým sa nevytvorí pasta. Pridať uvarenú strukovinu a dobre premiesať s koreninami. Podľa potreby pridávať vodu, kým zmes nie je hladká. Pridať paradajky, zemiaky, fazuľku a citróny a variť na veľmi miernom ohni 1-2 hodiny (aby chuť korenín prenikla do celej zmesy). Pred podávaním pridať kokosové mlieko, pretlak, tofu a koriander.

Nakladané citróny:
- 6 celých citrónov nakrájaných na osminky
- šťava zo 6 ďalších citrónov (na každý naložený citrón potrebujeme šťavu z jedného ďalšieho citróna)
- 75g soli
- 1 škoricové drievko
- 2 bobkové listy
- 1 sušená čili paprička (ak chcete citróny štipľavejšie)

Citróny starostlivo poumývajte a pokrájajte na osminky, odstráňte jadierka. Vložte do väčšieho zaváraninového pohára, pridajte soľ, 1 škoricové drievko a bobkové listy. Vytlačte šťavu z ďalších 6 citrónov, odstráňte jadierka a nalejte do zaváraninového pohára. Doplňte studenou (neprevarenou) vodou až po vrch. Pohár poriadne zatvorte a traste, kým sa soľ a šťava rovnomerne nepremiešajú. Nechajte stáť 28 dní na tmavom mieste izbovej teploty - šťava zhustne a zmútnie.
Možno použiť do omáčok, hustých polievok (napr. šošovicovej), šalátov, kari, marockých jedál, a pod.

Autor: recept z nedeľného vegetu
Počet videní: 1023

Pridaj komentár k receptu:

Meno:
Email:
Antispam: Q+B+I
Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

07.05. 09:00
Tomáš Ničiteľ:
Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)