Pozývame:


St 16.10.2024
Lovčica - Trubín @ Pohoda pub

UNEARTHLY RITES (Fínsko), TUNKIO (Fínsko), RUINEUM (SK), SEDEM MINÚT STRACHU (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

DEVIANCE, HEVER, ACID FORCE, BLACK LIGHT (14.9.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

PÄRNIK, MY O VLKOCH, the WILDERNESS, ACTIVE MINDS (12.9.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #10 / 2018

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


KARI ZO STRUKOVÍN

Suroviny:
- žltý hrášok (namočiť na 4 hodiny a povariť 1 hodinu) alebo červená šošovica (nenamáčať, len povariť cca 15-30 minút)
- cibuľa, cesnak
- čili (čerstvé alebo pasta)
- kari koreniny: horčicové semienka, cibuľové semienka (Nigella seeds), mletý zázvor, mletá rasca, mletý fenikel, sladká paprika, asafoetida (predávajú v Govinde), mletá škorica, mletá kurkuma
- 1-2 plechovky nasekaných paradajok (môžu byť aj čerstvé)
- uvarené zemiaky
- zelená fazuľka (uvarená alebo mrazená)
- tofu nakrájané na kocky (pre vegetariánov / neveganov sa môže pridať panír / mliečna kocka a pod.)
- paradajkový pretlak
- nakladané citróny (recept nižšie)
- kokosové mlieko
- koriander

Nahriať 1-2 polievkové lyžice oleja vo veľkom hrnci, pridať nasekanú cibuľu, rozmliaždený cesnak a čili pastu. Popražiť na oleji do zmäknutia. Pridať kari koreniny, za stáleho miešana pridať 2-3 polievkové lyžice vriacej vody, kým sa nevytvorí pasta. Pridať uvarenú strukovinu a dobre premiesať s koreninami. Podľa potreby pridávať vodu, kým zmes nie je hladká. Pridať paradajky, zemiaky, fazuľku a citróny a variť na veľmi miernom ohni 1-2 hodiny (aby chuť korenín prenikla do celej zmesy). Pred podávaním pridať kokosové mlieko, pretlak, tofu a koriander.

Nakladané citróny:
- 6 celých citrónov nakrájaných na osminky
- šťava zo 6 ďalších citrónov (na každý naložený citrón potrebujeme šťavu z jedného ďalšieho citróna)
- 75g soli
- 1 škoricové drievko
- 2 bobkové listy
- 1 sušená čili paprička (ak chcete citróny štipľavejšie)

Citróny starostlivo poumývajte a pokrájajte na osminky, odstráňte jadierka. Vložte do väčšieho zaváraninového pohára, pridajte soľ, 1 škoricové drievko a bobkové listy. Vytlačte šťavu z ďalších 6 citrónov, odstráňte jadierka a nalejte do zaváraninového pohára. Doplňte studenou (neprevarenou) vodou až po vrch. Pohár poriadne zatvorte a traste, kým sa soľ a šťava rovnomerne nepremiešajú. Nechajte stáť 28 dní na tmavom mieste izbovej teploty - šťava zhustne a zmútnie.
Možno použiť do omáčok, hustých polievok (napr. šošovicovej), šalátov, kari, marockých jedál, a pod.

Autor: recept z nedeľného vegetu
Počet videní: 1097

Pridaj komentár k receptu:

Meno:
Email:
Antispam: X+P+V
Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

10.09. 08:09
Rado:
Adrik,čo sa tu deje za posledné mesiace?trochu pridaj sú to roky,a či som šťastný? Áno som tu vcelku šťastný,nezaujíma ma politika bohužiaľ tak ako by mala,uveďte mi prosím ťa príkla ..
(novinka)

09.09. 23:00
adrik:
Rado: A ty si šťastný, čo sa tu za posledné mesiace deje? Ten exodus mladých ľudí už nezastaví nikto, aj keby sa to tu otočilo o 180°.
(novinka)

09.09. 14:07
Mx:
Hej Rado, však si to presne vystihol - sme pojebaná krajina plná plochozemcov, kde ľudom robí najväčšiu radosť nešťastie druhých. A nepíše sa všade iba zlovensko, sem-tam sa objaví eš ..
(novinka)

09.09. 10:06
Rado:
Nechápem prečo stále všade ľudia píšu že zlovensko,aký to má význam? akože sme všetci kokoti,alebo že krajina je skurvena alebo že čo..... to musí byť človek nešťastný v takej kr ..
(novinka)