MUSHROOMS RIZOTO
250gr ryže
vegetu bez glutamanu
šampiňóny
2x cibula
bylinky (bazalka, oregano, petrzlen)
čerstvý hrášok (príp. konzerva sladkého - nie gmo)
olej
soľ, korenie podľa chuti
Dáš do panvičky olej, jebneš na drobno nakrájanú 1 cibuľku - popražíš do zlata, nech to není cibuľové jak pre roboša. Dáš nakrájané šampiňónky a dochutíš bylinkami (nešetri, sú lacné). Keď budú hotové, upečené, mäkke - odstav a nechaj odležaľ dokým spravíš ryžu.
V druhej väčšej panvici - Ryžu umyješ, nech není zajebaná a smradľavá. Potom zas nadrobno - druhá cibuľka (neboj, nebudeš z toho smrdieť). Opražíš a pridáš ryžu - trochu ju popraž s cibuľkou a pridaj vodu, cca od oka dvojnásobok viac vody ako ryže. Pridaj 2 a pol lyžice vegety a var pokiaľ sa ryža nebude mäkká. Keď máš hotovú ryžu, tak pridaj sladučký hrášok s konzervy, popr. čerstvý a vmiešaj houbičky... soľ a korenie podľa chuti... Dobrú chuť.
Počet videní: 1053
Pridaj komentár k receptu:
#3540 Majo napísal/a: 20.12.2011 17:20:05
Dopiče takto majú vyzerať recepty: "jebneš cibuľu, ryžu umyješ nech neni zajebaná