Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


PÚPAVOVÝ MED

Potrebuješ: 400 kusov púpavových hláv (kvety), 2l vody, 2kg cukru, 3 citróny Mne to vyšlo na dva 680g poháre a jeden väčší, pre istotu si priprav štyri 680g poháre.
Za 10-20 minút na lúke, alebo na hocijakom mieste kam nechodia autá, nazbieraš 400 kvetov púpavy, stonky nebudeš potrebovať. Doma to poriadne opláchni/osprchuj a daj ich do 4l hrnca. Hoď k tomu 3 pokrájané citróny, to je jedno, či na mesiačiky, kocky alebo plátky a sprav si fotku, utekaj hodiť to na fejsbuk a pochváľ sa. Do hrnca nalej 2 litre vody a počkaj, kým začne vrieť. Po 15tich minútach odstav, prikry a nechaj odstáť 24 hodín. Neviem či to treba prikrývať ale ja som to radšej zakryl, nech mi tam nič nevlezie. Rob niečo 24 hodín, jedz, bav sa, spi, masturbuj... a keď uplynie tých 24 hodín, obsah hrnca preceď cez nejaké sítko, utierku alebo čo do ďalšieho hrnca a ešte poriadne vymačkaj zvyšnú tekutinu z púpavy. Do hrnca s šťavou vysyp ešte 2kg cukru a môžeš dať variť. Cukor poriadne rozmiešaj a za občasného miešania var ďalej ešte hodinu a pol. Za ten čas si priprav prázdne umyté poháre na zaváranie. Viečka odporúčam vyvariť, pokiaľ si v nich predtým mal kompót. Poháre treba nejak zahriať, ja ich dávam do rúry na 150°C, keď sa rúra nahreje, vypnem ju a poháre nechám vo vnútri, neboj sa, neprasknú ti. Po hodine a pol varenia a občasného miešania už hotový med lejeme do vyhratých, čistých a hlavne suchých pohárov, poriadne zavrieme a otočíme naopak. Skladujeme na tmavom a chladnom mieste. Ja ich mám v pivnici. Zo začiatku to bude príliš riedke, ale ono to zhustne, netreba sa báť.
TIP: Dva citróny môžeme nahradiť jedným veľkým pomarančom.

Autor: Vomit
Počet videní: 1025

Pridaj komentár k receptu:

Meno:
Email:
Antispam: V+T+2
Správa:

#5231 Cherry Paradajka napí­sal/a: 10.05.2013 08:05:36

#5218 Sajmon napí­sal/a: 06.05.2013 00:04:15
mám takú otázku, keď nemám facebook, môžem foto hodiť aj na pokec?...

#5217 Večne nespokojný napí­sal/a: 05.05.2013 23:42:28
Presne podľa tohto receptu sme robili. Najskôr z 200 a o týždeň na to z 800 púpav. Rozmýšlame, že ešte raz urobíme z ďalších 800, nech máme na min. rok dopredu. Poviem pravdu - nikdy som med za môj viac ako 20 ročný život nemal rád, a tento jediný, zhodou okolností vegánsky mi chutí veľmi. Naozaj odporúčam, hlavne kvôli tomu, že je to jednoduché ako facka a púpavu človek nazbiera kdekoľvek za mestom na lúke, za 10 min sme nazbierali traja 810 hláv. Pred varením sme ale neumývali, aby sme zbytočne nevymyli peľ.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre: