KOLÁČ S "TVAROHOM" A "ŽELATÍNOU"
Potrebujeme:
3 hrnčeky múky
1 hrnček cukru
1,5 hrnčeka sójového mlieka
3-4 lyžice oleja
1 kypriaci prášok
3 balíčky bieleho tofu
1 citrón
1 liter džúsu
2 balíčky vanilkového pudingu
zavarené / čerstvé ovocie
cukor
Múku, cukor, kypriaci prášok, olej a mlieko vymiešame na cesto a
vylejeme na plech (vymastený a vysypaný múkou =D) a pečieme dokým
nebude cesto pekné zlaté....alebo šťuchajte špáratkom dokým
nebude okej =D. keď je hotové odložíme bokom vychladnúť a v miske
si rozdrvíme vidličkou alebo rozmixujeme tofu s citrónovou šťavou a
cukrom, ja som dala asi tri velké lyžice. na vychladnuté cesto
natrieme mixnuté tofu, naň poukladáme ovocie. Puding varíme ako
obvykle ibaže miesto mlieka ide džús. Keď je dovarený zalejeme ním
koláč a ...hotovo ! =D s týmto cestom robím ešte podobný koláč
ibaže navrch nejde "tvaroh" a "želatína" ale jablká podusené so
škoricou a zahustené pudingom.
Počet videní: 1311
Pridaj komentár k receptu:
#4593 Monika @ napísal/a: 28.10.2012 20:20:26
my sme dávali zavarené broskyne a džús multivitamín =) aj pomarančový je ale dobrý velmi
#4592 ignaclamar @ napísal/a: 28.10.2012 19:20:35
..ano, hlavne na prichut s pytam. vdaka
#4582 Monika @ napísal/a: 25.10.2012 18:02:59
myslíš príchuť či..? =D
#4580 ignaclamar @ napísal/a: 25.10.2012 12:47:10
otazocka... aky dzus pouzivame?
#4551 Monika @ napísal/a: 11.10.2012 11:32:00
jo dík...my sme ten recept mali uplne uplne iny =D
#4549 Sajmon napísal/a: 11.10.2012 10:30:20
250g celozrnná špaldová, 250g hladká, pollitra sój. mlieka, jedna lyžica octu, dve lyžice oleja, jedna lyžička cukru, dve lyžičky soli, kvasnice, pol lyžičky rasce, ľanové semiačka...dve lyžice ovsených vločiek na vrch...do pekárne, program klasik...robí sa to asi 3,5 hodiny...
#4548 Monika @ napísal/a: 10.10.2012 10:09:13
tak by si mi mohol na pokeci hodiť recept, by som sa nehnevala...dik =) =D
#4546 Sajmon napísal/a: 09.10.2012 21:14:13
my sme chlieb robili tiež, normálne v domácej pekárni, a vydaril sa super...bol celkom konzistentný a celkom chutný...
#4545 Monika @ napísal/a: 09.10.2012 20:53:33
my sme zo špaldovej robili zatial chlieb a tiež bol taký ťažký a velmi sa drobil...možno keby sa pridá kypriaci a olej tak to ide aj bez tej obyč múky...neviem..
#4544 Sajmon napísal/a: 09.10.2012 20:07:09
my momentálne používame doma špaldovú celozrnnú, je to rozdiel proti tej ražnej?...a inak to tiež s bielou hladkou pol na pol miešame...
#4542 Večne nespokojný napísal/a: 09.10.2012 19:34:25
Keď budeš dávať ražnú múku, daj na poli s obyčajnou, lebo to cesto bude moc ťažké ( ako naše naposledy, keď sme si robili langoše :) ). Ako to máš piecť to netuším, kedže máme plynovú rúru... Skús to piecť ako koláč, ktorý si sem hodil nedávno.
#4539 rikArdo napísal/a: 09.10.2012 11:20:44
toto vyzerá byť fajn, bol by problém keby použijem hladkú ražnú múku? na akom stupni sa to asi pečie?