VEGANO ITALIANO
Potrebujeme:
balík špagiet (bezvaječných)
tofu (údené, lahôdkové)
olivy
150g balenie sójového granulátu
1 cibuľa
vegeta alebo kari korenie
mletú červenú papriku
mleté čierne korenie
horčica
feferónová omáčka
soľ
petržlenová vňať alebo pažítka
Vyzerá to ako nekonečný zoznam, ale keď sa pozrieš lepšie, tri štvrte tých vecí máš určite doma.
Postup:
Sójový granulát vysepeme do vriacej osolenej vody, do ktorej ešte
podľa chuti pridáme vegetu alebo kari korenie (čo máme na sklade).
Varíme 15 až 20 minút. Scedíme ho a dáme vychladnúť. Z granulátu
vytlačíme vodu, dáme ho do misky, pridáme nadrobno nakrájanú
cibuľu, lyžičku mletej papriky a korenia, lyžičku horčice a
feferónovej omáčky a dobre premiešame. Kto pálivé nemusí, môže
namiesto feferóniek dať aj kečup. Vrch môžme dozdobiť pažítkou
alebo petržlenovou vňaťou.
Túto zmes vykydneme na uvarené špagety (na to predsa postup písať
nebudem), nastrúhame na to tofu a dozdobíme olivami, najlepšie to
ukáže čiernymi. Dobrú chuť a nebojte sa experimentovať.
Počet videní: 1042
Pridaj komentár k receptu:
#4483 Vomit napísal/a: 15.09.2012 22:41:23
Niečo podobné jem vždy, keď prídem domov na bicykli od priateľky Akurát tofu nakrájam na kocky a robím spolu s granulátom a namiesto špagiet jem makaróny, ale skúsim sa inšpirovať :-)