Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

DRUGS, OTRAS, TEUFELSMAUER (28.3.2024, Košice @ Cassbar)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


VEGANO ITALIANO

Potrebujeme:
balík špagiet (bezvaječných)
tofu (údené, lahôdkové)
olivy
150g balenie sójového granulátu
1 cibuľa
vegeta alebo kari korenie
mletú červenú papriku
mleté čierne korenie
horčica
feferónová omáčka
soľ
petržlenová vňať alebo pažítka

Vyzerá to ako nekonečný zoznam, ale keď sa pozrieš lepšie, tri štvrte tých vecí máš určite doma.

Postup: Sójový granulát vysepeme do vriacej osolenej vody, do ktorej ešte podľa chuti pridáme vegetu alebo kari korenie (čo máme na sklade). Varíme 15 až 20 minút. Scedíme ho a dáme vychladnúť. Z granulátu vytlačíme vodu, dáme ho do misky, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, lyžičku mletej papriky a korenia, lyžičku horčice a feferónovej omáčky a dobre premiešame. Kto pálivé nemusí, môže namiesto feferóniek dať aj kečup. Vrch môžme dozdobiť pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.

Túto zmes vykydneme na uvarené špagety (na to predsa postup písať nebudem), nastrúhame na to tofu a dozdobíme olivami, najlepšie to ukáže čiernymi. Dobrú chuť a nebojte sa experimentovať.

Autor: rikArdo
Počet videní: 1042

Pridaj komentár k receptu:

Meno:
Email:
Antispam: 3+H+Q
Správa:

#4483 Vomit napí­sal/a: 15.09.2012 22:41:23
Niečo podobné jem vždy, keď prídem domov na bicykli od priateľky Akurát tofu nakrájam na kocky a robím spolu s granulátom a namiesto špagiet jem makaróny, ale skúsim sa inšpirovať :-)

Zaujalo nás:

Posledné komentáre: