HAMBURGER S VYPRÁŽANÝM SYROM A MARINÁDOVANÝM TOFU V PARADAJKOVEJ OMÁČKE

Varovanie! Jedlo je bohužiaľ nevegánske :(
Suroviny:
3 baliky Tofu špeciál (kúpene jedine vo Freshi a po precenení o 50 % (končí dátum spotreby v deň kúpi) = 1 balík 200 gramový po 30 centov!)
korenia (kari korenie, kurkuma, granulovaný cesnak, červená paprika sladká, soľ, mleté čierne korenie, bazalka, oregano)
olej
2 cibule
400 g paradajkový pretlak
olej
2 listy čínskej kapusty
vyprážaný syr (hocijaký)
nejaké väčšie žemle, najlepšie posypané sezamom

Marináda:
Do misky nahádžeme tofu, pokrájané na mensie kocky. Celé to ostriekame olejom, nasypeme kus kurkumy, kus čierneho korenia, kus soli, kus vegety, kus oregana, viac kari korenia a samozrejme granulovaný cesnak. Kludne aj čerstvý, ale s tým je väčšia jebačka. Premiešame, nech to je celé žltkasté a necháme to stáť aspoň tri hodiny. Marináda je jednoduchá, ale účinná.

Postup:
Na denko si položíme dve cibule veľké asi ako tenisové loptičky, alebo Viktorove vajcia. Najprv jednu presekneme na polku, a potom ju surovo nasekáme na malé sračky. To isté spravíme aj s druhou cibuľou.
Cibuľu hodime do hrnca a potopíme ju do oleja. Zapneme plamene a smažíme spolu so soľou a čiernym mletým korením. Stačí chvíľu a do toho vhodíme aj tofu (ja som tam hodil až tri 200 gramové tofu, pokrájané na menšie kocky, pretože som si nachystal omáčky celý hrniec... k zbytku omáčky si robím ryžu a polievam si ju ňou), ktoré máme vopred namarinádované.
Necháme chvíľu smažiť a po chvíľke tam vlejeme aj jeden veľký paradajkový pretlak. (400g) Kúsok to spolu povaríme. Keď to v kuchyni vonia nenormálne dobre a sladko, tak tam vhodíme aj paradajky posypané bazalkou a červenou paprikou a samozrejme trochu osolené. Varíme pokým sa paradajky nerozjebú a pokým to je celé také hustejšie - od rozvarených paradajok. Čas som si nesledoval.
Teraz si rozrežeme na poly a presne v strede (!) zakúpený hamburger (ja som kupoval od výrobcu Penam, posypaný sezamom). Položíme jeden list čínskej kapusty, na to dáme tofu paradajkovú cvokáreň. Na to položíme vyprážený syr, na ktorý dáme aj z hora paradajkovú vec a na to ďalší list kapusty a zakryjeme vrchnákom od hamburgeru. Keď to ma celé cca 10 cm (musíš sa fakt snažiť otvárať pysky, aby si to dal :D ) a viac do výšky, tak si sa nikde nepomýlil. Takýto hamburger som si robil najprv čistou improvizáciou, ale postup mi ostal v hlave, a keď som to ochutnal, chcel som sa s tým aj podeliť, lebo to je fakt sexi jedlo. Keď sa budete usmievať tak krásne ako my, tak je vsetko v najlepšom poriadku. :)
Dobrú chuť :)

Autor: pApuč
Počet videní: 1129

Pridaj komentár k receptu:

Meno:
Email:
Antispam: Y+T+2
Správa:

#4412 dežo sa pýta napí­sal/a: 25.08.2012 05:07:47
aký product placement ?

#4405 michalko napí­sal/a: 24.08.2012 00:53:26
v tomto recepte sa nachádza product placement

#4401 Prasiak @ napí­sal/a: 23.08.2012 13:35:13
dzeci moje zlate :D

#4396 pApuc napí­sal/a: 23.08.2012 00:31:10
a zabudol som akurat dodat, ze cely natrieskany hamburger si len tak polozim na stol tak na 5 minut nech to vychladne kus a cele to potom zohrejem v mikrovlnke na par sekund, nech je aj to pecivo teple aj ten zbytok

#4394 Vomit napí­sal/a: 22.08.2012 19:00:04
Sa neposerte aj tak si to spravíme vo vegánskej verzii Recept je parádny.

#4393 Wrbo napí­sal/a: 22.08.2012 18:14:01
Recepty, v ktorych je spomenute slovo jebacka priam zeriem

#4391 Sajmon napí­sal/a: 22.08.2012 16:51:22
Marek: vegetariánství nic neřeší... Šaman: já si to nemyslím... Marek: jo, ale já mám mikrofón...... inak súhlas s Rikardom...

#4390 rikArdo napí­sal/a: 22.08.2012 16:36:30
prečo bohužial vegetariánske? jebať na vegánov, ktorí majú dačo proti

#4389 Večne nespokojný napí­sal/a: 22.08.2012 16:00:26

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

06.05. 19:07
Elramon:
ja som spoko. prva verzia chaos, toto nie je extra vzhladne, ale ucelove, takze ok.
(novinka)

05.05. 18:10
Lichtle - B.I.T.CH.:
https://bitchxzine.blogspot.com/2021/05/obrana-bicova-pozdravujem-necitatelov.html
(novinka)

05.05. 08:19
punkerxxx:
Super, drzim palce, takyto kseft s doskami by som uvital aj v BA. (otvoril uz konecne Klaus ten kseft na Medenej po tych rokoch??)
(novinka)

04.05. 20:47
Pissmaster:
Odvazna vec. Drzim vam palice a tesi sa ked dojdem na nakup!! (a pivo)
(novinka)

04.05. 20:28
Dead:
Tento zin som si ešte nezaobstaral ale keď sa mi dostane do rúk čo dúfam že hej!tak prednú stranu určite prelepím,z jednoduchého dôvodu, mám deti ktoré majú niečo pod desať rokov a nec ..
(novinka)

02.05. 23:23
Večne nespokojný:
A to ste videli ešte len prednú stranu :D
(novinka)

02.05. 21:46
aids:
Aspon použil kondóm.
(novinka)

02.05. 15:21
Marek:
To Zintaer, trocha pobouření neuškodí. Kdysi punk dokázal šokovat a rozvádět debaty, nyní se tu děsíme v pseudokorektnosti jako křesťani satana. Kdybych dal na obálku masakr z Vietnamu s ..
(novinka)

02.05. 14:02
zintaer:
Ja som na to išiel jednoduchšie trocha. Tým že celé číslo je o kresličoch a fotografoch, tak som to tak bral, že to je take pankove porno, všetky tie motívy dizajny fotografie. To, že to n ..
(novinka)

02.05. 03:23
Prasiak:
ešte taka myšlienka na zaver - nekorektny vtip sa ma hovoriť potichu :D
(novinka)