Pozývame:

Pi 9.8.2024 - 10.8.2024
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
ÁDA & KOBYLKA (CZ), ASTRIS LAPSUS (SK), BEROSSZULÁS (Maďarsko), BLIND RÄTTVISA (SK), BRÜNNER TODERSMARSCH (CZ), DAMATO (SK), DIN - ADDICT (Maďarsko), DISTAX (SK), HYACINT (CZ), LUTRA (SK), MÖBIUS (SK), NÄ (SK), NERVA (SK), NIČITEĽ (SK), NOWITCHOK 5 (Rakúsko), OSTROV P (SK), RAID SIREN (SK), RÜBÄNISKÖ (SK), SCUMSTRIKE (Kanada), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), TRHAN (CZ), TWO MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), YPERITIFF (CZ)
stan piatok: IMPULSEALER (SK), INTERPUNKCE (CZ), LILIXELBE (CZ), MEDICATION TIME (SK), RETORSION (Maďarsko)
afterparty : SNIFFAH DJ set
stan sobota: MENTAL TENSION (SK), TIME SPROUT ORCHESTRA (SK), NABOSOPOSKLE (SK), ATOMIC CANDY CREEPS (CZ), SEPARATE ISOLATED (?)
afterparty : selektor POTKAN
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

DIKTÄT, ASTRIS LAPSUS, LUTRA, RETORSION (19.7.2024, Poprad @ Koľaj 22)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

DIKTÄT, ASTRIS LAPSUS, LUTRA, RETORSION (19.7.2024, Poprad @ Koľaj 22)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


HŔSTKOVO - HUBOVÝ "GULÁŠ

Suroviny:
250g zmesi "Hŕstka" (krúpy, šošovica, fazuľa, hrach..)
2 - 3 stredne veľké zemiaky
1 - 2 stredne veľké mrkvy
"Za hrsť" sušených (prípadne čerstvých) húb akéhokoľvek druhu (ideálne sú dubáky)
1 stredne veľká cibuľa
2 - 3 strúčiky cesnaku
rastlinný olej (slnečnicový, repkový..)
polievková lyžica sójovej omáčky
mleté čierne korenie (ideálne čerstvo zomleté)
majoránka (prípadne oregano)
mletá červená paprika
voda
soľ

Postup:
250g zmesi "Hŕstka" prepláchneme vo vlažnej vode a následne dáme variť v primeranom množstve (cca 1,5L) vody, (tej vody na začiatok radšej menej, neskôr dáme zvyšok zovrieť v kanvici a dolejeme). Cca po hodinke varenia môžeme doliať zovretú vodu z kanvice a pridať očistené a pokrájané zemiaky spolu s mrkvou a hubami. Medzitým si nadrobno nakrájame cesnak a cibuľu, ktoré vložíme do rozohriateho oleja a opekáme do "sklovita" a po odstavení to "zaprášime" mletou červenou paprikou, zamiešame, necháme minútku postáť, a následne túto zmes vlejeme do hrnca ku ostatným variacim sa surovinám. Ostáva nám už len posledná fáza, a to ochucovanie, pričom do hrnca podľa chuti pridáme mleté čierne korenie, sójovú omáčku a soľ (kto má rád pikantné, kľudne aj chilli alebo feferónky). "Guláš" necháme dovariť, čas odstavenia zo sporáka závisí najmä od zemiakov, čiže keď sú už hotové zemiaky, malo by to byť OK :) Na majoránku sme samozrejme nezabudli, no pridávame ju až po odstavení, aby nám varením nezhorkla.

Pár rád na záver:
1) Zemiaky spolu s mrkvou a hubami pridávame až po malom teste fazule v "Hŕstke", pričom by mala byť spolovice uvarená (čiastočne mäkká)
2) Po nakrájaní cesnaku a cibule odporúčame nechať ich pred vložením do oleja postáť na vzduchu, aby sa v nich aktivovali antioxidačné, zdraviu prospešné zložky, ktoré tam následne ostanú aj po tepelnej úprave.
3) To čo platí pre majoránku, platí takisto aj pre mletú papriku, ktorú pridávame do oleja s cibuľou a cesnakom až po odstavení práve kvôli tomu aby nezhorkla.

Dobrú chuť :)

Autor: Pulec
Počet videní: 1336

Pridaj komentár k receptu:

Meno:
Email:
Antispam: O+F+I
Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

22.06. 10:05
Dirigentova zlomena palička:
Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

07.05. 09:00
Tomáš Ničiteľ:
Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)