Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


ŠPAGETY SO ZELENINOVOU OMÁČKOU

1 balík bezvaječných špagiet (napr. Trattoria Verdi)
2 menšie cibule
2-3 väčšie papriky (najlepšie farebné, lepšie to potom vyzerá :D)
kus cukety
2 x 140g rajčinového pretlaku (konzerva), poprípade kúsky rajčín v krabici
4-5 menších šampiňónov
3 strúčiky cesnaku
lyžica sójovej omáčky (Tamari, Shoyu)
vegeta natur
sladká paprika
čierne korenie
rastlinný olej
voda
nádobíčko

Postup:
Špagety 500g: Vezmite si väčší hrniec a prasknite do neho dostatočne veľa vody (aby sa topili), do vody pridať trošku soli (môžete šupnúť aj trošku vegety), kto používa olej, nech použije, do hore spomenutých špagiet som nedal a nemal som problém.
Samozrejme špagety vložiť do vriacej vody, do 10 minút pri občasnom miešaní by to malo byť ok. No každému podľa chuti, ja ich varím do polo-mäkka, a potom ich nechám ešte dochádzať v horúcej vode, nakoniec zlejem a opláchnem vlažnou vodou. Myslím, že väčšina z vás už špagety robila, takže smelo do toho.

Predpríprava: Odporúčam si všetko najprv nakrájať, nech potom nezmätkujete ako to zvyknem robiť ja. Cibuľku na hrubšie, nech sa vám hneď nespečie. Papriku na menšie kúsky, cuketu tiež, šampiňóny na hrubšie, nech sa tam úplne nestratia. Cesnak buď pretlačiť, alebo nakrájať na jemno.

Omáčka: Do menšieho hrnca (menšieho ako na špagety) vlejeme rastlinný olej, pridáme cibuľku, na slabom ohni jemne osmažíme a následne pridáme nakrájanú papriku. Pridáme za dva poldecáky vody, nech je to vlhké, veď to tak máme radi, použijeme pokrievku a necháme tak 5-8 minút dusiť. Následne tam šmar cuketu a tiež nechaj chvíľu podusiť. Teraz môžeme pridať pretlak, či kúsky rajčín a mierne zvýšiť plameň, ak sa ti to zdá husté, opäť pridať trochu vody. V tejto fáze môže začať aj samotné dochucovanie, vegetu môžete smelo použiť miesto soli, sójovky circa veľkú lyžicu, sladkej papriky lyžičku, a samozrejme to neprežeňte s čiernym korením, ale táto časť je individuálna, takže si to dochuťte podľa seba. Pomiešame a prikryjeme, necháme podusiť/povariť. Nakoniec pridávame šampiňóny, 3-4 minútky by tomu mali stačiť a chvíľku pred dokončením pridáme pretlačený cesnak. Hotovo. Zmes si buď zmiešajte s celým obsahom špagiet, alebo naberte koľko sa ráči, fantázii sa medze nekladú...ať chutná...

Autor: Sajmon
Počet videní: 1158

Pridaj komentár k receptu:

Meno:
Email:
Antispam: W+G+Q
Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre: