HRACHOVÉ FAŠÍRKY
Na noc dáme namáčať 200 g suchého žltého alebo zeleného hrachu. Na druhý deň ošúpeme a nahrubo pokrájame 1 cibuľu a 1 strúčik cesnaku, posekáme petržlenovú vňať (ak je iba sušená, tak aj taká veď) a koriander. Hrach dáme odkvapkať a s cibuľou, cesnakom a petržlenovou vňaťou na čo najjemnejšie rozmixujeme. Do hrachovej masy dáme po 1/2 ČL koriandra, mletej rasce a jemne mletej papriky, osolíme. Rukami sformujeme asi 20 guliek (alebo placiek). Zohrejeme 3/4 l fritovacieho oleja, keď doň vložíme drevenú paličku, musia vystúpiť bublinky. Falafely fritujeme asi 5 minút, vyberieme, necháme odkvapkať na papierovej utierke a tlačíme do hlavy. :)
Počet videní: 1252