Pozývame:


Pi 19.5.2023
Košice @ Collosseum

BIB (USA), VOLE (CZ), PIPESH (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

BEŁKOT, BHP, PRAWO WYBORU, SCHRÖTTERSBURG (18.3.2023, Krakow @ Warsztat)

Najnovší rozhovor:

TEUFELSMAUER

Najnovší report:

KURVY ČEŠI, VOLE, PERLY SVINÍM, the WILDERNESS (28.1.2023, Vsetín @ Vesmír)

Najnovšia recenzia:

THERAPIST - Svet/lo slepých MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Stop and go fest 2022

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


BAKLAŽÁN A CÍCER NA INDICKÝ SPÔSOB

Suroviny:
Olej, cibuľa, baklažán, uvarený cícer, rozmixované paradajky, kokosové mlieko alebo smotana na šľahanie, soľ, čierne korenie, kari, kurkuma, korenie grand masala, chilli, jarná cibuľka, petržlenová vňať, pivo.

Na oleji si orestuješ nakrájanú cibuľku a pridáš soľ, aby pustila šťavu. Ak je opečená do sklovita, pridáš nakrájaný baklažán a tiež ho posoľ, aby pustil šťavu. Môžeš pridať trocha kari a čierneho korenia. Baklažán nechaj niekoľko minút podusiť, aby zmäkol a medzitým si daj pivo. Po 5-10 minútach pridaj uvarený cícer. Vývar z neho môžeš použiť na podliatie, respektíve na zriedenie. Sem tam premiešaj a pridaj koreniny: čierne korenie, kurkumu, kari, chilli a grand masala. Do tejto celej zmesi pridaj rozmixované paradajky, alebo hustú paradajkovú šťavu. Nechaj to prevrieť. Na zjemnenie tam nalej kokosové mlieko (Odporúčam kúpiť v akcii v Lidl), ak nemáš, kľudne daj šľahačkovú smotanu. Zmes nechaj prevrieť a dochuť podľa potreby. Na úplny záver pridaj nakrájanú jarnú cibuľku a petržlenovú vňať a celé to premiešaj. Ako prílohu si môžeš dať ryžu, poprípade pečivo.

Mnozstvo a pomer surovín schválne nedávam, je to len na tebe a tvojej chuti.

Autor: Vlado
Počet videní: 744

Pridaj komentár k receptu:

Meno:
Email:
Antispam: T+F+M
Správa:

#7438 hedrik napí­sal/a: 03.07.2018 18:25:13
wtf je grand masala? ja poznam len garam masalu

#7400 666 napí­sal/a: 26.04.2018 12:46:43

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.01. 19:24
Mišo Štich:
Super, dúfam že to bude kasaštyk!
(novinka)