CUKETA NA KARI
olivový olej
2 strúčiky cesnaku
1 ks cibule
½ az 1 celá čerstvá chilli paprička
3-4 ks cukety
soľ
kari
200/250 ml kokosového mlieka / smotany na šľahanie
Na olivovom oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak
a na kolieska nakrájanú chilli papričku. Ja väčšinou dávam polovičku, ale
v pohodičke si doprajte aj celú. Ak je cibuľka už sklovitá, tak pridáme
cuketu, ktorá je nakrájaná na také väčšie kúsky, aby sa nám nerozbila (cca
tak 4,9x4,9 cm) počas varenia. Tiež ju trošku orestujeme, tak 4 minútky,
a potom popražíme 2 čajovými lyžičkami soli a 1 polievkovou lyžicou kari.
Premiešame sem-tam a restujeme ešte takých 6 minút. Nakoniec to zalejeme
kokosovým mliekom alebou smotanou na šľahanie a miešame do zhustnutia. Výborne
to chutí s klasickou ryžou, ktorá celkom zjemnuje chuť. Gud apetit ! ;-)
Počet videní: 853