Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


SIEBENSUNDEN - TERATOLOGEN 12"

Autor: Gono / Hovlado | Počet videní: 804

Malárie
Toto čo hrajú títo Švédi nie je pre mňa nič nové a musím skonštatovať, že po prvom posluchu som nemal chuť si to už viac púšťať, hudba pre mňa nič moc, najmä ten spev dosť odrádzal a to je jasné, že pre tento štýl hudby nikto nechce zlatého slávika, ale čo to bol prosím ťa za hlas...no ako to radšej nemusel tam vrešťať a chrčať a radšej to mohlo byť bez spevu...no ale to sa dostávame k druhej stránke - inštrumentálnej - opäť nič prevratné a ani nič také čo by sa dalo zapamätať a keďže tou ich rečou nehovorím a ani jej nerozumiem, tak tú námahu prekladať texty som si nedal, možno by boli aspoň tie za dačo stáli, ale takto mi tá nahrávka ubehla a neostalo nič...a tie skladby sú zbytočne dlhé, radšej si pustím Pombagiru, ktorá ma na novej doske podobne dlhé skladby a tie nenudia od začiatku až do konca...aspoň mňa :-))) Možno som to trocha zhodil viac ako som mal, ale je to môj subjektívny názor, ak to chlapcov takto baví hrať, tak im prajem veľa šťastia, možno nasledujúce nahrávky už budú iné, ale táto pre mňa veľa neznamenala.

Gono - bez servítky :)
Sľúbil som Adrianovi, že sa pokusím zrecenzovať toto LP, kedže pomalú muziku celkom môžem, tak poďme na to…Siebensünden sú zo Švédska a drhnú ultra pomalý sludge, vlastne som doteraz nič podobné nepočul, pod pojmom sludge sa mi vybavia kapely ako -16- alebo Iron Monkey, ale tie sú v porovnaní so Siebensünden prasopal. Títo Švédi vtrepali na každú stranu LP po jednom približne 20-minútovom opuse. Začína to industriálnou vložkou a po chvíľočke noisu sa to už „rozbehne“. Muzika pomalá jak boh, až je to občas na škodu, bo kus dynamiky by tomu rozhodne neuškodilo. Nejak sa v tom bahne strácam a nedokážem sa na muziku sústrediť, ale možno je to aj tým, že tam ne je moc nápadov, ktoré by upútali pozornosť. Celkovo na mňa hudba Siebensünden pôsobí, ako podmaz k ujačanému recitálu, pretože to, čo predvádza spevák resp. speváčka (znie mi to, akoby to prednášala žena) tejto kapely je skôr prednes ako spev, čož je sice originálne, ale mňa to moc neoslovilo. Čo sa mi však na tejto kapele páči je, že dokáže vytvoriť fakt temnú atmosféru, to im ide…Plus má toto LP temer dokonalý artwork, jednoduchý čiernobiely obal s kresbou, ktorá sa mi fest páči, no ale predsa musím tu vytknúť chýbajúci preklad textov zo švédštiny, keďže to by recitálu v skladbách asi dodalo väčší zmysel…
Hovlado – ohľaduplne :)

1. Herrens djuriska njutning
2. Gläd dig du kristi luder

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: U+L+S

Správa:

#2407 michalko napí­sal/a: 23.12.2010 15:31:01

Myslim ze kebyze sa tam nemihaju nejaky clenovia warcollapse tak tuto megakokotinu by nikdo ani nevydal. Fakt sa divim ze toto vyslo na Malarie.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)