Pozývame:


Ut 16.7.2024
Žilina @ Hájovňa

ECOWAR (Austrália), CTIB (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

HABAK, MOIRA, ŚMIERĆ (29 - 29.6.2024, Żelebsko)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


PRACH 12"

Autor: Adrik | Pridané: 17.12.2023 | Počet videní: 410

Burina records
Vonku je slota, nič nevidieť, ledabolo nejaký pohyb, ľudia doma rekapitulujú uplynulých ďalších dvanásť mesiacov, isto popritom aj predošlé roky, zatiaľčo nové kalendáre nedočkavo čakajú v šuflíkoch. Toľko nesplnených snov, nedotiahnutých plánov ...
PRACH ešte na sklonku minulého roka, pri predošlom sumarizovaní, a tak trochu v tichosti vydal svoj prvý bezmenný album. Nahrával sa ešte v roku 2000. Tri nové skladby, jedna z dema a jeden cover. Málo? Na bé strane je celé demo z roku 2018. Takže diskografia haha!
Demo obsahuje skladbu s názvom "November", tu by som sfleku čakal pokračovanie - december. Nie janurár, február, kedy sú možno ešte väčšie nečasy, fujavice a teplomery sa málokedy približujú ku kladným číslam (aspoň u nás). Počas týchto mesiacov sa začínajú pomaličky, ale iste predĺžovať dni a je zažehnutá aj nejaká iskrička, nádej, že to za chvíľu všetko pominie a príde jar, teplo, život. December je stále depresívny, všetko je ešte ďaleko, krátke dni a dlhé noci a navyše sedia k nemu aj názvy skladieb, veď posúď sám: "Krajina beznádeje", "Kríza svedomia" (nie tá od Davovky heh) alebo "Stratení"; samá radosť vo mne.
Po intre teda dostaneš samú beznádej, ticho po búrke, odcudzenie, osamelosť, strach, (že v "Kríze svedomia" frázovanie kus evokuje HT, či?), stratenosť, zúfalosť, temné priepasti do záhuby, až by človek čakal, že je to nejaký crust, doom alebo sludge, ale je to klasický čistokrvný punk rock v strednom až pomalom tempe. Aj ten NONCONFORMIST je na nižších otáčkach, ale tak to má byť, nikto nechcel identickú kópiu. Album uzatvára "Fotkan". Pokiaľ ma pamäť neklame, tak o fotkách, aj keď úplne o niečom inom :D, spievali ešte KĽEMONES na splite s DISIDENTom (2009). Akoby som teda nič nepovedal. "Spútané úsmevy, bývajú klamlivé, šťastné okamihy, myslíš si naivne."
Béčko, demo 2018, pôvodne sedem skladieb, v tomto prípade jedna emigrovala na áčko. Všetko poznáš z koncerotv, tak to len veľmi rýchlo zhrniem. November, ešte väčšia depresia, melanchólia: strach, chlad, bolesť, samota, nekonečná ťažoba, pocit viny, čierne myšlienky, prázdnota, ... viac ako menej v pomalšom tempe - hitovka "November", ale aby sa nepovedalo, napríklad aj rock´n´rollová vypaľovačka "Upšaný deň" na to, aký má text: "Je upršaný deň, medzi psrtami život preteká. Uniká preč.".
Možno táto recenzia vyznie smutne, nebolo to cieľom. Pri počúvaní platne sa to všetko rýchlo preklopí do nového roku, kedy sa celý kolobeh opäť roztočí nanovo a na plné obrátky.

burinarecords.bandcamp.com

  1. Intro: Prízraky
  2. Krajina beznádeje
  3. Kríza svedomia
  4. Stratení
  5. Systém v nás (cover NONCONFORMIST)
  6. Fotkan
  7. Špirála
  8. Nízko sú mraky
  9. Zdrapy plánov
  10. Príliš hlučná prázdnota
  11. November
  12. Upršaný deň

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: N+C+J

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)