Pozývame:


So 27.7.2024
Malá Bystřice @ Santov

INTERPUNKCE (CZ), LICKSPIT (CZ), AM (Poľsko), NERVY (CZ), PERLY SVINÍM (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

LIKANE LEPPÄNE, ET ON TUERA TOUS LES AFFREUX (21.7.2024, Trnava @ Kubík)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

DIKTÄT, ASTRIS LAPSUS, LUTRA, RETORSION (19.7.2024, Poprad @ Koľaj 22)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


V.O.H. - CESTA BEZ KONCE 12"

Autor: Wrbo | Pridané: 4.12.2023 | Počet videní: 290

Šváb records
Snáď niekedy v roku 2003 sa mi do rúk dostalo DVD s pár punkovými videami odkiaľ si matne spomínam na akýsi industriálny klip, ktorý mal v popise názov VOH. Pamätám, že ma príliš nezaujal, ale pre tú srandu si ho púšťam dnes len na čisté porovnanie, že akú cestu kapela prešla za tých ostatných 20 rokov. A veru cesta to je ďaleká ...

Úprimne, už pri rozbalovaní balíka som si hovoril, že toto nebude moja šálka kávy. Čo som tak registroval okolo kapely bolo, že pred pár rokmi vydala split LP s punkovou kapelkou SCALP a že to rokmi zasadili viac do metalu, ako punku. Hodím si to pre istotu na slúchadlá, nech počujem aj tie najmenšie detaily.
Doska skončila, pozriem sa na ženu a pri demontáži slúchadiel z hlavy sa zmôžem len na "dobré, kurva dobré" a ďalej uznanlivo kývem hlavou. Asi prvýkrát v histórii mojich recenzií sa mi chce napísať, že tento materiál je vyzretý. Ako samotným zvukom (nahrávalo sa v Davose), tak aj skladatelsky. A to aj napriek tomu, ako som spomínal v úvode, že to nie je muzika, ktorú za bežných okolností dobrovoľne počúvam :-).

Dosku otvára, by som povedal, že až klasické intro, ktoré neurazí, ani nenadchne no skvele pripraví pôdu na najväčšiu hitovku dosky "Plamen je úvod". Mám podobné pocity, ako keď som prvý raz počul pieseň "Stádu" od DISTAX. Zimomriavky. Tie gitarové dvojhry nemajú chybu a celá platňa je nimi poprepletaná. Neviem, ako sa chalanom poradilo zaznamenať tú energiu do drážok, ale ten zvuk zabíja. Do toho basa svojím overdrivom nádherne špiní relatívne čisté nastredované metalové gitary. "Moje tělo letí z okna ven" je už zase viac strednotempová vec s epicko zasneným, miestami až rockovým (skrz gitarové sólo) refrénom. Čo je mi veľmi sympatické je fakt, že v tých piesňach je tých zmien toľko, že ťa to proste nestihne začať nudiť. Je vidno, že si na aranžoch skladieb chalani dali záležať. Až neocrustovo znie song "Kamenný velikán", na ktorý je natočený aj homemade klip z nahrávania. Za textovo najlepšiu vec považujem "Negativní vyhrává" s refrénom "Negativní vyhrává, to se často nestává", kde si trochu zaspomínam na všetky tie zákazy a nariadenia v časoch Covid pandémie. Som strašne rád, že je to už relatívne za nami. Songy ako "Skončit nejde" som kedysi bral hodne s úsmevom, ale ako sa pomaličky blížim k 40, tak s takou príjemnou nostalgiou spomínam a vlastne hej, tiež to tak cítim. Aj keď súčasná generácia je už niekde úplne inde a ten náš punk ich môže ťažko zaujať (však to vidíš aj na koncertoch), tak stále je to o tej výmene energie, ktorá síce už len miestami tleje, ale stále tam je! Posledná vec "Předválečná slepota" je jednoznačne druhou najväčšou hitovkou dosky so super sypačkou v refréne. Tak to má taťka rád :-) Aj tu musím opäť pochváliť krásne gitarové dvojhry.

Titulný cover mi strašne pripomína Chmarošský viadukt, ktorý stojí neďaleko Telgártu, ale niečo mi vraví, že to asi nebude ono. Inak pôsobí to decentne a úplne to sedí k muzike, ktorá tam je zalisovaná do drážok.

Neviem, môžno zo mňa hovorí už (dnes) tretí sáčok theraflu, ale toto sa proste podarilo.
Ako som písal v úvode, aj keď nie som cieľovka, tak tento album si zaslúži miesto v polici s mojimi LPčkami. Hlavne skrz jeho náboj a energiu. Platní vyšlo len 210 kusov, tak sa poponáhľaj!

vohpraha.bandcamp.com

  1. Intro
  2. Plamen je úvod
  3. Moje tělo letí z okna ven
  4. Kamenný velikán
  5. Negativní vyhrává
  6. Skončit nejde
  7. Jen jeden z nás
  8. Hlavolam
  9. Podivní ples
  10. Kdo vytáhne ze zad nůž
  11. Předválečná slepota

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: L+I+G

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 09:30 Elramon:


aha takto, ja len ci sa ten report nezabudol uverejnit. tesime sa.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

20.07. 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

20.07. 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)