Pozývame:


So 27.7.2024
Malá Bystřice @ Santov

INTERPUNKCE (CZ), LICKSPIT (CZ), AM (Poľsko), NERVY (CZ), PERLY SVINÍM (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

LIKANE LEPPÄNE, ET ON TUERA TOUS LES AFFREUX (21.7.2024, Trnava @ Kubík)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

DIKTÄT, ASTRIS LAPSUS, LUTRA, RETORSION (19.7.2024, Poprad @ Koľaj 22)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


NERVY - NIKDY JSME SI NEBYLI ROVNI, ANI VE SMRTI NEBUDEME 12"

Autor: Wrbo | Pridané: 6.11.2022 | Počet videní: 325

Hardcore for the losers
Tak a máme tu ďaľšiu allstars formáciu v relatívne novej kapele (prvé demo október 2021). Veľa ľuďom a hlavne samotným kapelám, či kapelníkom lezie na nervy (:-)) vymenovávanie nejakých predošlých kapiel, v ktorých sami zanechali nejaký otisk. Dáva to totiž možnosti na tzv. zaujatosť. V tomto prípade je ten zoznam skutočne dlhý a ja by som spomenul len kapely, ktoré boli pre mňa niečím zaujímavé – LAKMÉ, GATTACA, ROBERT DE NIRO, AVVIKA, ARALKUM, REMEK, ... Prečo to teraz vyťahujem? Nech sa človek akokoľvek snaží, tak väčšinou ten rukopis pri skladaní poslucháč proste vycíti. Niekedy to môže byť aj na škodu, lebo sa ťažko ubráni nejakému porovnávaniu. Na prvý posluch som mal podobné pocity. Jasné, fúzia medzi ARALKUM a GATTACA. Dojem umocňuje aj charakteristický zvuk nahrávok spomínaných kapiel. Keď sme už pri tom celkovom sounde a nálade nahrávky, tak musím sklopiť svoj pomyselný klobúk, pretože na jednej strane je to hrubá špina, ktorá ti v pomalých pasážach pribíja klince do zápestí a na strane druhej, je tá špina dokonale čitateľná aj pri rýchlejších riffovačkách. Často sa s touto kapelou skloňuje portlandská scéna a špeciálne kapelka TRAGEDY, čo posúdiť nedokážem, lebo nikdy som nebol nejaký extra fanúšik disbeat neocrustu, to prenechám povolanejším.
Biely obal s fotkou cesty po zemetrasení v San Franciscu roku 1906 je celkom maso. Hlavne ak človek pozná súvislosti a hlavne následky tejto katastrofy. Sila. Netuším prečo, ale ten font mi strašne pripomína nejakú americkú rozprávku z 80, niečo ako Scooby doo. Jednoduchý booklet s textami a prekladmi a základným infom kde, čo a kto. Trochu som ostal prekvapený, že mix a master si nerobili chalani sami, ale zaobstaral ich Amák v jeho Golden Hive štúdiu (ok, pozerám poslednú dosku GATTACA a tam to bolo tiež takto, tak nič :-) ).
Deväť piesní apokalyptického hardcoru v strednom tempe na ploche 23 minút je celkom fajn pomer. Čo musím ale vyzdvihnúť je pekná súhra gitár. Pusti si song "Volavka" a určite zistíš, čo tým myslím. Texty sú kapitola sama o sebe. Nečakaj žiadnu nádej, existuje len smútok, zlo a smrť. Dva texty sú písané v slovenčine, no spievané sú po česky, tak by ma celkom zaujímalo, prečo tak chalani učinili. Celé je to hrubé, špinavé a silné. Na môj vkus až príliš bezvýchodiskové, no svoje ružové okuliare som ešte nezložil, aj keď posledné 2 roky mi dali kurva zabrať, čo sa týka nejakých spoločenských problémov a nálad v spoločnosti. Vôbec to ale chalanom nezazlievam. Skôr naopak. Oceňujem, že s týmto nihil náhľadom na svet dokážu fungovať a tešiť sa z neho.
Táto doska ťa môžno neodpáli nejakou prehnanou originalitou a myslím, že o to tu ani nešlo. Aj napriek negatívnemu odkazu z tejto dosky cítiť lásku k tomu, čo robia a robia to kurva energicky a dobre.

nervypunx.bandcamp.com

  1. Už zase bijou na poplach
  2. Volavka
  3. Krajina
  4. Udav se tou představou
  5. Čtyři mrtví
  6. Mír v srdci, klid v duši
  7. Kosti
  8. Vlčí hlad
  9. Nedokážu nevidět rudě

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: T+W+8

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 09:30 Elramon:


aha takto, ja len ci sa ten report nezabudol uverejnit. tesime sa.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

20.07. 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

20.07. 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)