Pozývame:


So 27.7.2024
Malá Bystřice @ Santov

INTERPUNKCE (CZ), LICKSPIT (CZ), AM (Poľsko), NERVY (CZ), PERLY SVINÍM (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

LIKANE LEPPÄNE, ET ON TUERA TOUS LES AFFREUX (21.7.2024, Trnava @ Kubík)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

DIKTÄT, ASTRIS LAPSUS, LUTRA, RETORSION (19.7.2024, Poprad @ Koľaj 22)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


KARA 12"

Autor: Wrbo | Pridané: 2.11.2022 | Počet videní: 235

NNNW
Poľská KARA je pre mňa totálne neprebádaná cesta. Na internete nenájdeš moc záchytných informácií, kde by si sa dočítal o kapele niečo navyše. Čo máme teda k dispozícii?
KARA je štvorčlenná allstars (teda, ak sa hráš na niečo podobné) hardcorepunková kapela z Varšavy, kde členovia hrávali (alebo hrávajú) napr aj v DEZERTER, EL BANDA, KINSKY, ANTIDOTUM atď ...
Čiernočervený obal z ktorého vytŕča les vyzerá super. Taká klasika, ktorá nikdy neurazí a ja si neviem pomôcť, ale proste sa mi táto (a podobné grafiky) páčia. V booklete nájdeš jednu kresbu plus pár fotiek členov kapely v rôznych prevlekoch/maskách. Trochu tomu nerozumiem, ale chalani vyzerajú, že sa celkom bavia a to je podstatné :-). Ručne písané texty a ich preklady sú tiež super. Dodáva to taký oldschool nádych. Nahrávka bola nahraná ešte v roku 2019 a vydaná bola až o 3 roky neskôr. Poďme na muziku!
Hneď prvá pieseň vo mne evokuje 80 roky HC/punku v EXPLOITED-áckom štýle reznuté poľskou školou punku. U nás hrali podobný štýl napríklad ILEGALITY. Na jednej strane energické a nabúšené, no v konečnom dôsledku trochu všedné a splývajúce v jedno. Možno to bude vďaka monotónnejšiemu spevu a absencii akýchkoľvek sprievodných vokálov. Oceňujem ale basu, ktorá sa miestami pekne vyhráva s melódiami a pôsobí tak osviežujúco. O jej sounde ani nehovorím, to je režba. Tiež gitara vie niekedy pekne prekvapiť (song "Kleczysz") a zadeliť riff ala M. Duchoň. Tiež má celkom surový zvuk a práve ten dodáva nahrávke tú správnu špinu. Super oživením je dis-rytmika v piesni "Zla energia". Chvíľu mi trvalo, kým som pochopil, ktorá bije :-).
Suma sumárum ma táto nahrávka neohromila a ani neurazila. Má energiu, je dravá a aj hudobne nápaditá, no opäť musím skonštatovať, ako pri kolegoch z APATIE, že aj keď som ju počul celú asi 5x, tak mi v hlave neostalo nič, čo by ma prijmelo si ju pustiť ešte raz. Je mi to ľúto A. Małysz :-).
Ale to berte čisto, ako môj subjektívny názor. Bežte na ich bandcamp a urobte si názor vlastný.
Platne boli vydané v dvoch farebných variáciách. Klasická čierna a brutálna červená korešpondujúca s hlavným obalom.

kara4.bandcamp.com

  1. Głód
  2. Doktorze, lecz się sam
  3. Klęczysz
  4. Odrodzi się świat
  5. Zła opowieść
  6. Jesteś częścią mnie
  7. Nie chcę
  8. Spirale
  9. Zła energia
  10. Odwet

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: R+W+1

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 09:30 Elramon:


aha takto, ja len ci sa ten report nezabudol uverejnit. tesime sa.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

20.07. 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

20.07. 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)