Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


ROZPOR - HRUBÁ SILA 12"

Autor: Adrik | Pridané: 29.4.2022 | Počet videní: 1036

DIY
Nová nahrávka ROZPORu! Po dlhých šiestich rokoch. Za tie roky sa svet zmenil k nepoznaniu. Byť kokotom sa stalo mainstreamom. Čím si hlúpejší, tým lepšie. Myslel som si, že sa to prečistilo pri ľudoch, ktorí zdieľali, ako to raz vystihol Denis Bango, sračky typu "jak treba potápať loďky s ľuďmi, kerí utekajú z rozbombardovaných krajín", ale pri pandémii sme si zažili ešte väčšie inteligenčné kotrmelce. Už sa aj začali trhať mraky a predieralo sa cez ne slnko, no v tom skurvysyn Putler napadol Ukrajinu a dno sa prerazilo až tak, že na neho zo spodu ani nevidieť. Strach je mocný pán. Umocni to karpatskou mentalitou, samozrejme aj závisťou a zápražka na novú katastrofu je hotová. A načo že to tu veru píšem? Určite niekoho takého poznáš aj sám. Kolegu v práci, doma v rodine alebo kamoša z piva alebo z koncertu. Ale hlavne sa nielen tejto ľudskej degradácii venuje kapela na novej LP, ktorá dostala názov "Hrubá sila".
Dvanásť nových skladieb, z ktorých z videoklipov asi poznáš "Milujeme vulgarizmy" alebo "Dobrú správu". Po hovorenom slove od Fedora Gála sa vrátite v čase tak o 20 až 25 rokov. V textoch ešte väčší radikalizmus (nie som žiaden elitársky moralista), a to pritom ROZPOR nikdy neboli nejaké citlivky. Hudobne sú niektoré skladby tiež na pomedzí "Ilegálnej spravodlivosti" a "Organizovanom punku", čo mne úplne vyhovuje. Sound je samozrejme už dnes niekde úplne inde, ale ten smrad 90-tych rokov je tam znovu cítiť. Neverím, že tu niekto príčetný chce, aby sa toto obdobie čiernej diery Európy vrátilo. Nie, nikto tu nechce bitky na ulici a v nočákoch, ale na druhej strane ak bársaký odsúdený nácek, rusofil, dezolát (dosaď si akékoľvek iné synonymum) otravuje vzduch nielen na internete, ale aj v reálnom svete, prečo by sme my mali byť ticho a nebrániť sa? Nie, žiaden liberálny fašizmus neexistuje, ani žiadna cenzúra. Nikto zo západu sa nesnaží žiadnych bielych Slovanov vykynožiť. Darí sa to iba Rusom. Tiež nikto nechce zničiť malinký päťmiliónový bazmekistán, ktorý nevie diaľnicou prepojiť svoje dve najväčšie mestá. Je to všetko len v tvojej hlave. Zobuď sa, brániš v evolúcii a pokroku.
Tento leitmotív nekonečnej ľudskej hlúposti je prítomný vo väčšine skladbách. Dezolé to pekne priamo na solar schytávajú v "Hrubej sile", "Stal sa ti úraz", ešte ostrejšie v "Dúfam, že skapeš" a najbrutálnejšej "Požehnanie od všetkých svätých kokotov": "Pre nás si jasný ako facka, si len kus skurveného nácka." Koniec skývačiek v oblekoch a parlamentných laviciach, treba to povedať, tak ako to je. Mňa by len zaujímalo, či všetci tí kariérni nacisti naozaj veria na tie ultra super prísne tajne židovsko-sorošovské a koronovo-billgejtsovské sprisahania, ktoré odhalili vo svojich detských izbách alebo plebsu za päť papierov mesačne naservírujú aj s omáčkou presne to, na čo má chuť a ešte sa pritom ustate tvária, ako 25 hodín denne úmorne pracujú pre tento ľud? Sú tu aj oddychovky, pri ktorých sa dá vyvetrať: "Strechy" alebo "Zlo", aby ste znovu nabrali silu na boj s ignoráciou, sprostotou a závisťou. A dostávame sa k mojej definitívne najobľúbenejšej skladbe z celej dosky. "Regianálna osveta" - to je taký hit, že by ho mohli hrávať v rádiách päťkrát za hodinu namiesto tých všetkých desmodov jedna až dva, ďuricov, dominík, sím, ém či iných recyklovaných odpadkov. Tiež by na to mali tie naše hviezdy a hviezdičky povinne tancovať v Lets dance. Možnože by to tu vyzeralo aspoň o kúsok ináč. A možnože sme to tu už posrali na celej čiare ...
Vinyl je zabalený v luxusnom tvrdom obale, dostaneš k nemu roztvárací insert s textami a ich prekladmi, dva obrovské plagáty a nálepku a všetko si to kapela vydala sama vlastným nákladom. V dnešnej dobe prepych!

rozpor.sk

  1. Hrubá sila
  2. Stal sa ti úraz
  3. Dúfam, že skapeš
  4. Neďaleko od raja
  5. Strechy
  6. Benefit, nie charita!
  7. Požehnanie od všetkých svätých kokotov
  8. Milujeme vulgarizmy
  9. Dobrá správa
  10. Regianálna osveta
  11. V tejto krajine
  12. Zlo

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: B+P+6

Správa:

#7918 lidl @ napí­sal/a: 24.08.2022 17:50:18

axc:
sranda kolko ludi s podobnymi nazormi sa po februari/marci vyrojilo. predpokladam, ze ked takto argumentujes, si profik na rozne geopoliticke otazky a teda vies napr, ze na UA je podiel ultrapravice v politike zhruba 2-3% a ze u nas je to daleko nad 12 -15%, z coho by najprimitivnejsou logikou aj mojmu psovi doslo, ze to tam bude lepsie nez tu. nemam o nasej armade buhvijake predstavy ale asi ak by v nej bolo o 10% viac nackov nez v tej z UA, tak vzhladom na pomer medialneho krytia danej temy, by sme asi nemali mat v spravach ziadne ine informacie.
V pripade, ze ta tato tematika zaujima, precitaj si knihu Donbas, kde autor opisuje svoje viacere cesty medzi ukrajinskych alebo prorusky separatistickych vojakov/timy/bataleony/civilov a pod. a opisuje mnoho situacii, ktore mnoho ludi pochopilo spatne na zaklade propagandistickych ruskych medii(napr. seckymi omielany azov).
je absolutne v poriadku nesuhlasit s niecim. Ale v takom pripade je nutne mat o danej teme dost nastudovane. Mas? Ak sem niekedy zas zabludim a budem mat prave v praci okno, rad si precitam nieco relevantne na temu.
nazdarek

#7913 miro napí­sal/a: 26.05.2022 22:19:32

dobre ti to kuruje axc

#7911 Zxxx napí­sal/a: 10.05.2022 15:21:56

za ten Slavin 9.5 si mozte podať ruky z našimi náckami z lsns a Kotlebom,to iste robili pred pár rokmi...hnus*a ze liberálny fašizmus nieje :-D mozte náckov dovzdelavat v nenavisti...

#7910 Wrbo napí­sal/a: 05.05.2022 20:08:23

Mňa by len zaujímalo, že keby jeblo v hlave napr takému Orbanovi. Kedy by si nárokoval územie niekdajšieho Uhorska a začal by vyhlasovať, že tu operuje fašistická uderka Slovenskí branci, či by bola slovac rovnako jebnuta, ako je teraz. Chápem, že nič nie je len čierne alebo biele, ale čo je vela, to je moc. A nie, dennik N nečítam.
Ps: nový rozpor je pre mňa zatiaľ sklamanie. Malo Oi!

#7909 axc napí­sal/a: 04.05.2022 19:49:38

sheby to je snad otazka na mna nie na tvorenie domnenok od inych ;)ale ano mas pravdu tiez sa cudujem niekedy.rad zajdem precitat recky info o koncertoch a som rad ze to tu niekdo drzi pri zivote ps nemusim snad suhlasit zo vsetkym.to nebolo myslene v zlom.peace (A)

#7908 Scheby napí­sal/a: 04.05.2022 15:18:38

Prečo sem vlastne ten axc furt lozí?

#7907 anti napí­sal/a: 04.05.2022 12:42:57

axc: Chudacik sa v tom stracas. Uz si skusal vysoku skolu zivota?

#7906 axc napí­sal/a: 03.05.2022 08:23:18

to tomasisko tak to za chvilu budete hateovat aj SNP jak kotleba ?lebo okupacia a rus?niak sa stracam uz v tom antifasizme roku22 a ano su svedectva ludi z ukrajiny jak azov, usvit a podobny degenerovany nackovia co akoze niesu nackovia ostreluju vlastne obyvatelstvo.a ty si vazne myslis ze media ktore vlasnia americania/zidia/korporaty/lobisti/oligarchia ti povedia pravdu si o tom naozaj presvedceny???tvoj nazor/ moj nazor je pre nic si len cisielko(kodik)jak prd vo vzduchu

#7905 axc napí­sal/a: 03.05.2022 07:32:40

ked niekdo neexistuje ;)

#7903 tomasisko napí­sal/a: 02.05.2022 17:53:36

axc: Batalion Azov, ukrajinskych nackov alebo ich ns black metal tu nikto neospevuje a nikto tu nepopiera, ze na Ukrajine boli a su nackovia. Je to vsak nieco, co si musi vyriesit Ukrajina. To, ze maju prezidenta zida, asi tiez vravi nieco o tom, ze tam nie je ani zdaleka kazdy nacek a nejaky vyjebany botoxovy potkan z Kremla im do toho nema co kecat a toboz nie spustat nejaku de-nacifikaciu a.k.a. novodobu sovietsku invaziu. Dalsia vec je, ze keby mne do dediny vtrhol zdegenerovany skurveny soviet kradnut sliepky a televizory, vrazdit susedov, znasilnovat moju mamu, sestru ci dvojrocne dieta, tiez by som podakoval aj diablovi aj prislusnikovi batalionu Azov ak by mi tu cvargu pomohol odstranit. Textovych, audio-vizualnych aj fotografickych dokazov je dost na to, aby rozumny clovek mohol hateovat ruskeho vojaka a prezidenta. Nie je to ani zdaleka preto, ze to "niekdo napise" a uz vobec o tom nepise len Dennik N, ale media z celeho sveta, z ktorych mnohe na Ukrajine maju svojich spravodajcov. Ale jasne, podla teba su asi vsetci podplateni a cele je to zas nejaka konspiracia ci hoax proti ubohemu, ublizenemu Rusku...

#7902 deexgee napí­sal/a: 02.05.2022 12:07:39

Alebo prečo sa axc nespakuješ dopiče do Ruska?

#7901 adrik @ napí­sal/a: 30.04.2022 12:07:55

Tak rovno napíšem, že ti vadí, že sa Ukrajina bráni a že chceš mať nového suseda.

#7900 axc napí­sal/a: 30.04.2022 11:53:18

....radsej budem kokot(som s tym zmiereny) ako podporovat náckov a azov (teraz to je asi moda v Ba/KE scene aby antifasisti podporovali azov a hatevali rusko lebo to niekdo napise)+posielat zbrane na vojnu s ktorou nic nemame je asi humanitarna pomoc jak humanitarne bombardovanie.nebolo by odveci niekedy pouzit vpn kedze tu mame najsamlepsiudemokraciu 2022

#7899 adrik @ napí­sal/a: 30.04.2022 10:22:28

Áno, ale peniaze za ňu mi prídu až v pondelok, keďže je víkend.
A ako vieš, že z tej vašej propagandy nezajebkáva tebe?

#7898 axc napí­sal/a: 30.04.2022 09:21:22

niekedy by bolo vhodnejsie pouzit mozno viac vlastneho rozumu ako sa opickovat a opakovat frazy typu dezolat

#7897 axc napí­sal/a: 30.04.2022 09:16:00

tu recku pisal niekdo z denika n?ci to uz tak mame v scene nakakane v tych hlavach vygumovanych?sila jak vam zajebkava z tej propagandy.cest vynimkam

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)