Pozývame:


Ut 16.7.2024
Žilina @ Hájovňa

ECOWAR (Austrália), CTIB (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

HABAK, MOIRA, ŚMIERĆ (29 - 29.6.2024, Żelebsko)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


IMPULSEALER - 42 12"

Autor: Fog | Pridané: 14.2.2022 | Počet videní: 342

Psychocontrol records
Česko vždy patrilo k miestam pre grindcore zasľúbeným. Aspoň odkedy som tento žáner objavil. Je tam nespochybniteľná silná tradícia kapiel, ktoré sa grindu v jeho rôznych obmenách venovala a celkovo si myslím, že reputácia českých kapiel dosiahla oveľa ďalej, ako tých našich. Nejdem nikoho nudiť zoznamom, tých mien by sa za tie roky našlo požehnane. Avšak v poslednej dobe som mal pocit, že služobne mladšie kapely v tomto trende troška krívajú. Niežeby tam žiadne neboli, ale oproti minulosti šlo skôr o hudobné prešlapovanie na mieste, než o ukážkový export, ktorý sa v týchto končinách produkoval.

Ale ako to s plodnými scénami býva, veci sa po čase vracajú do starých koľají. Po INSISTENT začali zakalené a usadené vody poriadne čeriť práve IMPULSEALER, ktorých som na týchto stránkach aj vyspovedal. Po prvej kazete a sedempalcovom splitku s NO GOD RHETORIC posielajú do obehu plnohodnotný dvanásťpalec, ktorého vydanie si vzal pod seba Otto a jeho label Psychocontrol records. Tak si to troška rozoberme.

Chalani hrávajú ako dvojica. Napriek tomu dostaneš poriadnu hlukovú nádielku. Grindcore, ktorý sa inšpiruje skôr severským strihom, a to ako riffmi, tak hlavne zvukovo. Keď si to postrážiš a nahrávaš v Davose, výsledok spĺňa potrebné parametre. Inými slovami, znie to ako čistá Škandinávia, ale to bol účel a tak je to dobre. Fanúšikovia hrubého nečitateľného zvuku si neprídu na svoje. Tí, ktorým imponuje skôr čitateľný, ale zahustený zvuk, si naopak budú mädliť ruky. Je to husté ako prach z neutrónovej hviezdy. Doslova dusivé. Samozrejme nielen zvukom. Riffy plnia atómy vzduchu pred očami, vokál zasieva nenávisť všade naokolo a bicie idú ako kvalitne namazaný guľomet. Sypačiek je požehnane a to sa mi ľúbi. Celé je to kompaktné, nakompresované a útočné. S ničím sa tu moc nebabre a cieľ je jasný: ničiť. To je koniec koncov aj poslanie tohto žánru. Zničiť funkčné mozgové bunky. Chalani toto remeslo ovládajú bezpochyby a tak nemusíš mať strach o výsledok. Táto doska driape riť.

Aby som to nejak uzavrel. Šestnásť natlačených songov so štandardne jednoslovným názvom, pretkaných noisovými vsuvkami a zabalených v peknej, koncepčnej industrial grafike a pod netypickým názvom (ak ti to nič nevraví, googli). Nič viac ti už k šťastiu netreba. Vieš, kde to zoženieš. Zvyšok je na tebe.

impulsealer.bandcamp.com

  1. Man
  2. Sadness
  3. Mankind
  4. Planet
  5. 42
  6. Future
  7. Lungs
  8. Listen
  9. World
  10. Brothers
  11. Force
  12. Ignorance
  13. Think
  14. 14 Day
  15. Walls
  16. Paradise

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 6+E+5

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)