Pozývame:


Ut 16.7.2024
Žilina @ Hájovňa

ECOWAR (Austrália), CTIB (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

HABAK, MOIRA, ŚMIERĆ (29 - 29.6.2024, Żelebsko)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


JUST WÄR / CALL THE COPS - AT WAR WITH THE COPS 12"

Autor: Wrbo | Pridané: 2.11.2021 | Počet videní: 385

Emergency records
Existenciu tohoto splitka som zaznamenal krátko po jeho vydaní. Aj keď obe kapelky nie sú moc moja krvná skupina, tak práve vďaka ich klipovej aktivite si držím aký taký prehľad. Ak nevieš o čom točím, navštív youtube (napr. klip CALL THE COPS - This is not America je strašná pecka).
Celkom sa mi páči nápad zakomponovania oboch mien kapiel do názvu titulu, sympatické a originálne. Kresba kostlivca, ako fízla mi príde trochu ako klišé, no podobný záhrobný koncept som registroval u viacerých počinoch JUST WÄR, takže je to asi klasika v rámci prezentovania kapely. Kreslený je dokonca aj zoznam skladieb a keby som mal celkovo zhodnotiť vizuál, tak napíšem len "u mě dobrý". Booklet je napchaný info - ako, kto, kde a o čom. Plus veľké fotky kapely. Opäť palec hore. Zaujímavosťou je, že obe kapely si na svoju stranu scoverovali po jednej staršej skladbe od kolegovcov.
Poďme na muziku!

S JUST WÄR som už mal tú česť. Pred pár rokmi na Festa de la pohoda hrali ako posledná kapelka ťažko po polnoci. Matne si spomínam, že spevák mal podobný alkoopar, ako ja, takže sme boli na rovnakej vlne haha. Inak si borcov pamatám z kapeliek ako EXEKUCE, či CLIMAX, ktoré som si jednu dobu celkom sjíždel (ostatne LP EXEKUCE si idem dodnes). Oproti spomenutým bandám je JUST WÄR o niečo melodickejší a miesto raw sa hrá na rocknroll. Toto spojenie mi málokedy vyhovuje, no tu to všetko zázračne drží pokope. Asi to bude tou energiou, ktorá je v tých drážkach zachytená celkom verne. A možno to bude aj výmenou bubeníka, pretože tu tie bicie sypú solídne.
Absolútny favorit je pieseň "Live on fire" až s blackmetalových riffom. Naopak tretia vec "Dont pray for me" s featuringom Bilosa z Malignantu mi príde ako vykrádačka Motorhead-u (ten moc nemusím :-)). Poslednú hviezdičku navyše dávam za vkusné a dotiahnuté gitarové sóla - tých je v pankových nahrávkach ako šafránu.

S talianmi CALL THE COPS som tiež už tuším raz stretol. Mám v hlave obraz ich dodávky na jednom z Ffud festov, ale kľudne to môže byť len preľud vzhľadom na moje hmlisté spomienky :-). Oproti kolegom sa na tejto strane prezentuje tvrdšia odnož streetpunku, reznutá hardcorom. Je to agresívnejšie, hlučnejšie a viac nakričané. Trojka "In galeone" je prerábka starej talianskej anarchistickej piesne. Toto sa celkom podarilo.

Keby som to mal zhrnúť, tak tento neľahký súboj o chlp vyhrávajú čechúni. Či sa jedná o zvuk, melodiku, či energiu. A hlavne nikdy by som nepovedal, že ma podobná kolízia punk a rocknrollu môže baviť!

justwar.bandcamp.com
callthecopsbastards.bandcamp.com

  1. JUST WÄR - Helldriver
  2. JUST WÄR - Faceless warriors
  3. JUST WÄR - Don´t pray for me
  4. JUST WÄR - Live on fire
  5. JUST WÄR - Punk attitude (cover CALL THE COPS)
  1. CALL THE COPS - Street-crust rock´n´roll
  2. CALL THE COPS - The product
  3. CALL THE COPS - Il galeone
  4. CALL THE COPS - Gerontocide
  5. CALL THE COPS - Cards & dice (cover JUST WÄR)

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 5+M+1

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)