Pozývame:


Pi 3.2.2023
Košice @ Collosseum

HUTA PLASTIKU (Poľsko) TVOI POSTOI (SK) FUKOTY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MALERBÆ, REVERIE, ØJNE (6.1.2023, Fontanafredda @ Astro)

Najnovší rozhovor:

TEUFELSMAUER

Najnovší report:

MALERBÆ, REVERIE, ØJNE (6.1.2023, Fontanafredda @ Astro)

Najnovšia recenzia:

MORBID ANGEL DUST - Retaliation EP MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Stop and go fest 2022

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


FAT - GRANUM 12"

Autor: Fog | Počet videní: 503

Totalitarianism still continues
Srdiečko mi plesá radosťou. FAT sledujem, odkedy som zachytil prvé info. Predsa len, podobných projektov tu moc nemáme. Po zhliadnutí ich koncertov to bolo za mňa jasné. Výborná kapela, skvelé sety a sludge ako zo škatuľky. Túžobne očakávania sa naplnili a za kooperácie labelov sa konečne táto krásna hudobná špina zapustila do asfaltu.

Tak kde začať. Skúsim to všeobecne podať. Šesť songov, v peknej tmavo zelenej grafike podávaných na tmavo zelenom podnose. Položíš pod ihlu, gramec jemne pukne, menšie echo a už sa na teba valia riffy ako bahno, ktoré pohlcuje tvoje uši. Ťažoba na tretiu. Takto sa to presne robí. Keď máš pocit, že sa ti darí z tej bažiny vyhrabať, príde ďalší nával hustého blata do tvojho hrtana a ty sa prebíjaš ďalej. Sludge je náročný súper, ale o to viac poteší ten zápas. Riffy sú tučné, nápadité a neznejú prvoplánovo. Cítiť zmysel pre detail. Rytmika drží ťažkým tempom ruku pod krkom. Striedajúce sa vokály nešetria na nepríjemnosti. Atmosféra ako na upršanom pohrebisku v dobe kamennej. Skvelý zvuk s doslova drviacou silou podporuje pochmúrnu náladu. Nahrávka je nápaditá, skladateľsky dotiahnutá, hudobne ucelená a muzikantsky perfektne prevedená a posadená. "Granum" je kompaktný celok, precízne spracovaný hlukový monolit, do ktorého si budeš s radosťou trieskať hlavu v pravidelných intervaloch.

Nenapadá ma už nič, čo dodať. Popri inštrumentálnych MÖBIUS je u nás FAT jediná kapela svojho druhu (kľudne sa nechám opraviť). A v takomto prevedení asi jediná. Čo nám chýba do kvantity, dobiehame do kvality. Obe dve kapely majú niečo spoločné. Idú muzikantský strop a obe majú na konte len po jednom vinyle, ktorý však hovorí sám za seba. FAT vydali nahrávku s veľkým N. Je to excelentná doska. Dopraj si ju.

fatsludge.bandcamp.com

  1. Wane
  2. Selfdom
  3. Solitary
  4. Endure
  5. Fatum
  6. Still

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: L+E+6

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

26.01. 22:36 Prasiak:


Diskomiňo Pípeš nikto nič?
PIPESH (Slovensko) (predstavujeme kapelu)

17.01. 13:05 Spikey:


Dobry report ale blednú iba v Lucenci!
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

13.01. 15:13 shupo:


zaujimavy typ reportu boha tam. ani neviem, ci to bolo dobre posadene, ale hadam ste pobledli trocha.
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

10.01. 19:03 fog:


dzivy report koco. pis viacej.
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

09.01. 10:18 boiler:


ta fajne
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

09.01. 09:06 deegee:


Še ci tu nepáči ta ic sebe tam žic!
https://www.youtube.com/watch?v=i2aO3NOvXbk
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

03.01. 19:24 Mišo Štich:


Super, dúfam že to bude kasaštyk!
(novinka)

27.12. 14:26 Scheby:


my ďakujeme!
16.12.2022 HEVER, MAKEXPEACE, INCRIMINATE Bratislava @ Weranda (report)

19.11. 20:27 Limomada :


Pro mě kultovní nahrávka, v 93 jsem ji měl ve walkmanu nonstop
APATIA - Bóg, honor, ojczyzna faszyzm 12" (recenzia)

01.11. 22:02 Wrbo:


Je tvoja Dášo, nikto sa neozval :-). Ak budeš vedieť o niekom, kto pôjde okolo BB/ZV, tak sa ozvi a hodím mu/jej ju :-)
APATIA - Bóg, honor, ojczyzna faszyzm 12" (recenzia)