Pozývame:


So 8.6.2024
Žilina @ Hájovňa

FVCK_KVLT (SK), NABOSOPOSKLE (SK)
benefit na VLKa
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MASSA NERA, SNACKTHIEF (19.5.2024, Praha, Café Na půl cesty)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #6 / 2014

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


THE SOUTHERN ORACLE - ICEBREAKER 10"

Autor: Fog | Počet videní: 521

Heavy metal vomit party
Tak ako si na svoju recenziu musel počkať MRAVCOLEV, tak je to prípad aj tohto desaťpalca. Odovzdané dva a pol roka dozadu s nejasným prísľubom, že sa k tomu raz dostanem. A dnes je ten čas naklepať nejaké riadky o tejto nahrávke. Tak poďme konečne na to.

Thr SOUTHER ORACLE sú z Maďarska a tam sú zrejme dosť prevarení. Vidím ich meno z kopy plagátov a veľakrát predskakujú zaujímavé kapely. Na tejto nahrávke natlačili na každú stranu dvojicu skladieb s celkovou stopážou niečo nad dvadsať minúť. Hudobne je to modernejší hardcore pokombinovaný s metalom a odený do temného hávu a dusivého oparu. Táto kombinácia je dneska celkom populárna, pretože funguje.

Celý desaťpalec je to taký hudobný monolit. Rytmika tlačí dopredu gitarovú stenu a priestor oťažieva. Kapela strieda úderné nátlakové momenty a rôzne odbočky a spomalenia. Nechýbajú rôzne atmosferické vyhrávky či sem tam sampel. Posadené skôr do stredného tempa. Tu sa stavia na hutnosť, než ostrosť. Na vytvorenie nálady, než na údernosť. Sú v tom nápady, prevedenie a zvuk je enormne dobrý. Hustý, ale prehľadný a masívny. Songy sú navzájom hudobne prepojené, zladené a celé to pôsobí ako kompaktný celok. Nahrávka si ide svojím prirodzeným tempom. Ako rieka. Pomaly ťa obmýva a berie sily, než ta definitívne pohltí.

Ako som spomenul vyššie, dnes je štýl, akým hrajú the SOUTHERN ORACLE, celkom populárny. Ja osobne som fanúšik ako klasických žánrov, tak aj ich kadejakých kombinácii a derivátov. Aj tohto konkrétne. Hudba je buď dobrá, alebo zlá. Tak klikni na bandcamp a uvidíš, ako si na tom konkrétne ty. Ak máš aj nejaký toliar navyše, tak si to kľudne objednaj vo výpredaji. Twigy sa určite poteší.

thesouthernoracle.bandcamp.com

  1. Undertaker / Breather
  2. Coldeater / Icebreaker

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 6+J+Z

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)