Pozývame:


So 10.6.2023
Košice @ Collosseum

NERVY (CZ), NIČITEĽ (SK), GÁGOR (SK), POHROMA (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

PANIKA, TRÄUME, BIB (20.5.2023, Wroclaw @ CRK)

Najnovší rozhovor:

TEUFELSMAUER

Najnovší report:

PIPESH, VOLE, BIB (19.5.2023, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

BETON - Zombie mustang safari CD

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Česko, Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Stop and go fest 2022

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


THE SOUTHERN ORACLE - ICEBREAKER 10"

Autor: Fog | Počet videní: 463

Heavy metal vomit party
Tak ako si na svoju recenziu musel počkať MRAVCOLEV, tak je to prípad aj tohto desaťpalca. Odovzdané dva a pol roka dozadu s nejasným prísľubom, že sa k tomu raz dostanem. A dnes je ten čas naklepať nejaké riadky o tejto nahrávke. Tak poďme konečne na to.

Thr SOUTHER ORACLE sú z Maďarska a tam sú zrejme dosť prevarení. Vidím ich meno z kopy plagátov a veľakrát predskakujú zaujímavé kapely. Na tejto nahrávke natlačili na každú stranu dvojicu skladieb s celkovou stopážou niečo nad dvadsať minúť. Hudobne je to modernejší hardcore pokombinovaný s metalom a odený do temného hávu a dusivého oparu. Táto kombinácia je dneska celkom populárna, pretože funguje.

Celý desaťpalec je to taký hudobný monolit. Rytmika tlačí dopredu gitarovú stenu a priestor oťažieva. Kapela strieda úderné nátlakové momenty a rôzne odbočky a spomalenia. Nechýbajú rôzne atmosferické vyhrávky či sem tam sampel. Posadené skôr do stredného tempa. Tu sa stavia na hutnosť, než ostrosť. Na vytvorenie nálady, než na údernosť. Sú v tom nápady, prevedenie a zvuk je enormne dobrý. Hustý, ale prehľadný a masívny. Songy sú navzájom hudobne prepojené, zladené a celé to pôsobí ako kompaktný celok. Nahrávka si ide svojím prirodzeným tempom. Ako rieka. Pomaly ťa obmýva a berie sily, než ta definitívne pohltí.

Ako som spomenul vyššie, dnes je štýl, akým hrajú the SOUTHERN ORACLE, celkom populárny. Ja osobne som fanúšik ako klasických žánrov, tak aj ich kadejakých kombinácii a derivátov. Aj tohto konkrétne. Hudba je buď dobrá, alebo zlá. Tak klikni na bandcamp a uvidíš, ako si na tom konkrétne ty. Ak máš aj nejaký toliar navyše, tak si to kľudne objednaj vo výpredaji. Twigy sa určite poteší.

thesouthernoracle.bandcamp.com

  1. Undertaker / Breather
  2. Coldeater / Icebreaker

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: N+I+A

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

30.05. 18:10 serus666:


diky za super report! aj ked s viacerymi vecami nesuhlasim. neviem vela background info, kazdopadne napr. v Berline si mozes dovolit mimoriadne mensie vstupne, ked je vopred jasne, ze bude natrepany c ..
19.5.2023 PIPESH, VOLE, BIB Košice @ Collosseum (report)

30.05. 16:24 Cubirkova:


Na koncertoch v DE si vypytali take love ze konec a nakoniec este aj bedakali ze malo. Vstupnemu 17€ sa teda nedivim, aj ked v Berline abo Lipsku to bolo tak o 5€ menej. A este sa spevak postazova ..
19.5.2023 PIPESH, VOLE, BIB Košice @ Collosseum (report)

25.05. 15:52 Luboshio:


Zvolen je známy svojou tradične dobrou návštevnosťou na UG koncertoch (už od 90tych)- SÚ TU KVALITNE VYCHOVANÍ A VYCHOVÁVANÍ HC/METAL ĽUDIA hehe. Super zhrnutie Miňo, nejako mi to tentoraz ..
13.5.2023 DADCARE, the PUBLIC, ADACTA, THORWALD, RUINEUM Zvolen @ Wake up (report)

25.05. 15:28 fog:


super report, uz nemusim pisat ja, ha. inak BIB podla mna tlak a strasne dynamicka a zivelna show. praveze to, ze nezastali, ziadne kecy, nic, len song za songom, to tomu dodalo intenzitu brutalnu. ta ..
19.5.2023 PIPESH, VOLE, BIB Košice @ Collosseum (report)

20.05. 02:47 Prasiak:


Fog AKA "drtička a huba sa mi nezastavia"
20.6.2022INCRIMINATE (Česko, Nemecko) (cestopis)

09.05. 18:56 Prasiak:


oo dikes za report, zabudol si už len chalo zrecenzovať.. <3 koniec hrania 21:20 luxus, nečakal som, neplanoval som.. kapely ma ojebali, že budu všetky hrať 30min :D
3.5.2023 DOOIE MUS, FYASCO, DOWNSTREAM Košice @ Collosseum (report)

03.05. 19:41 Balki:


Wrbo ked nebudes nabuduce brat to distro, nemozem ist ja? :D
7.4.2023SAMORAST (Čechy) (cestopis)

02.05. 23:15 svako:


zssk mi vo vlaku na wifi blokuje punkgen, lebo je tu zevraj skodlivy a nevhosny obsah. ste na seba hrdi dufam :D
(novinka)

25.04. 09:44 lichtle:


Dikes!!!
Boha tak pekne napísané!
BETON - Zombie mustang safari CD (recenzia)

26.01. 22:36 Prasiak:


Diskomiňo Pípeš nikto nič?
PIPESH (Slovensko) (predstavujeme kapelu)