Pozývame:


Št 28.3.2024
Košice @ Košický hrad

OTRAS (SK), TEUFELSMAUER (SK), DRUGS (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


BOLLOCK SWINE / CHAPPA´AI MC

Autor: Ondrej ZINTAER | Počet videní: 517

Tetsubishi gob-stopper
No počúvajce tu. Ja mám dnes narodeniny (piatok trinásteho, bacha, keď ma stretnete dakde, ta vám urobím zo života srandu) a som si povedal, že jak hovorí Labuda vo filme Vesničko, že "Oslavuj! Ale prací!" Tak ja idem tiež na vec. Už ráno som napísal report na Dášu a Napešoposkle. Ale chcelo by to niečo ešte oslavnejšie. Dačo viacej neviemčo. Dačo i domáce, i cudzokrajné zároveň. Tak som si spomenul na niečo čo už mám v hlave trochu rozpracované a teraz to dorazím. Aďo je síce teraz na Poopičnom bále, tak neviem kedy vám to tu naservíruje. Moment, ešte kaffe-smrťak. A ideme na to ...
s Kedysi už dávnejšie upozornil RadoKAZ na DEATHFISTe na veľmi pozoruhodné dielko Roscoe Mitchell with Craig Taborn and Kikanju Baku "Conversations II" CD (to ako som sa minule pri recke 7MS/SUPPRESSION ujebkával z teho, že každý druhý jazzový album sa volá conversations alebo dialogues, tak to som myslel trocha aj na tento album, ono to je možno aj tým, že (myslím) jazzmeni sami svoje hranie volajú, že to je language). Ja som si minule nahrával nejakú takú homemade freejazz mixtape kazeteriu a práve si na vyššie spomínané spolupráce Kikanju Bakua spomenul a uistil sa, že ide o fakt veľmi dobrý materiál. Hlavne to video, čo zverejnil RadoKAZ pri recke, Roscoe Mitchel a Kikanju Baku live, saxík a bicie, úplne parádne kombo. Keď už som sa do toho fajne dostal mi dokáplo, že veď poďme pokukať na pôvodnú tvorbu toho šialeného bicmena a jeho domovskú skvadru BOLLOCK SWINE. Na jutube som ponachádzal fajnové jazzfastnoisegrindcore výsypové videjká, kde tu zrazu pri jednom kukám na šestrunovom pádle drhne povedomá RadoKAZova tvár. No ty koxo! Po chvíľke šmejdenia po discogse hneď nachádzam (v distro koho asi?) kazetové splitko BOLLOCK SWINE a CHAPPA´AI. Objednávam a čakám. A je to tu.
Začnem obalom, lebo obal je to čo vidno a súdiť dobrú knihu (kazetu) podľa dobrého obalu je predsa prečonie. Obal je super, a to si môžete aj kuknúť na webe a možno ho aj Adrik zverejní ku recke (Adriku, buc dobry, daj tam aj obrázok), aby ste nemuseli šmejdiť po nete, bo zablúdite na dajake spravodajské stránky a dostanete depku. Začnem BOLLOCK SVINE. Tu na tejto kazete ide o zloženie Kanju-blitz n blur, Swan-screech n squawk a Rado-bazz n blisters. Neviem jak to mali BOLLOCK SWINE dakedy, či to malo pevné zloženie, či to furt sa dávali hocjak dokopy jak sa Bakuovi zachcelo. Nevím. Keď chcete vedieť opýtajte sa Rada on sa opýta Bakua a dá vám vedieť. Hneď ako všetko to začne, začne to sprudka, a keď to nevypnete do niekoľkých sekúnd, tak už to asi dopočúvate do konca, lebo na rozdiel od všetkých noizgrajndov, noizkôrov, bordelov, toto je také esenciálne trancoidné, že vás to chytí za vajca a ťahá až do cieľa. A skladby tu nie sú zopársekundovky, nene, tu sa ide na dlhé trate. A je to šprint (špurt). Normálne som videl Rada jak na jutube pri hraní normálne lapá po dychu. A normálne jak to počúvam, mám pocit, že aj ja občas sa nadýchnem a zistím, že taký som z toho vyhukaný, že až nedýcham. Tu si treba uvedomiť, že Kikanju Baku je nenormálny bicista robot. Ide jak šijací stroj a keď sa vám zdá, že už sa to rýchlejšie nedá, tak on si kľudne ešte strihne prechod po kdejakých zvonoch, či čo to tam má za hrkálky na tej súprave. No a ktomu gitaroiný bordel a velice hezké dievčenské vzdychy, vresky, kriky, sťažnosti. Ten rytmus vás ale totálne dostane. Úplne vás odpeckuje. Tranz. Bol som v robote sám v mojom kancli, a vypekal som si to dosť nahlas, a snažil som sa zo všetkých síl sa sústrediť na robotu, ale pristihol som sa pritom, že normálne robím do tej hudby nejaké dosť zvláštne pohyby, a neže sa nesústredím na robotu, ale ani sa nesústredím na to, že vo dverách stoja moji kolegovia a upozorňujú ma, že to je trocha nahlas (nie neupozorňovali ma, ale kľudne mohli, keby tam nejaký boli, resp. možno aj boli ale nevšimol som si). Čo by som ale troška vytkol je zvuk. Ja nejsom dajaký audiofil ale tu by to chcelo o ka-pičku lepšie. A teraz sa dostávame do finále tejto recky. Hlavné posolstvo: je to pecka! A ešte: je to náter! Úplne svetová vec. Keď si vezmete, že Rado hral s Kikanjuom Bakuom, ktorý hral s Roscoe Mitchelom a ten zase hrával s Albertom Aylerom, ktorý ovplyvnil napr. aj (u mňa numero uno) Petra Brotzmanna. Tak je to myslím, že vcelku povšimnutiahodné. hmm?
Na druhej strane sa na nás vyrútia južania CHAPPA’AI s ozaj fajnovou muzikou. Noizgraind jak víno. Čo si myslím je kus blbé, že BOLLOCK SWINE tu naložili porciu jak sa patrí a CHAPPA’AI nie len takú, že chuťovku, je to vcelku dlhý trek, ale oproti BxSx je to oveľa menej. Hučacie, husté, rýchle, pompézne, apokaliptické, ba až by som povedal, že nie len presvedčivé, ale až (z vlastného pohľadu) ohurujúce. Táto kazeta to je proste chuťovka.

jigokuki.org/bollockswine

  1. BOLLOCK SWINE - Extended orgasm etiquette
  2. BOLLOCK SWINE - Eonology endocrine
  3. BOLLOCK SWINE - Crash course in custard contetion
  4. BOLLOCK SWINE - Mermaid medallion, 11-537 points chagrin bonus
  5. BOLLOCK SWINE - Dotted on by dandelion doxy
  1. CHAPPA´AI vs 886VG - Untitled

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 8+E+4

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

dnes 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

včera 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)