Pozývame:


Ne 30.6.2024
Košice @ Collosseum

WHORESNATION (FRA), ENDORPHINS LOST (USA), SUMA (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MASSA NERA, SNACKTHIEF (19.5.2024, Praha, Café Na půl cesty)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

GRIDE - Vyzobat CD

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #7 / 2015

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


INNOXIA CORPORA - HRUBÉ DOMÁCÍ ŠTĚSTÍ 10"

Autor: Adrik | Počet videní: 511

DIY
Že posledná LP INNOXIE vyšla v roku 2013 a posledný samostatný album ešte v roku 2010? Čo to je za blbosť? To sme až takí starí? Alebo si toho len veľa pamätáme? Verím, že bé je správne. Vidím to ako včera, keď ich na koncerte TELEFONU Ctib ešte horúce vybaľoval zo škatúľ. Zabudol som spomenúť medzitým nikde nevydané dve skladby na kompilačke "Na krev", ale to bola iba jednohubka. Po tých rokoch, budeme tomu radšej vravieť dlhšom čase, takže po dlhšom čase si svojpomocne vydali sedemskladbový desaťpalec, ktorý pomenovali "Hrubé domácí štěstí". Môžeme to brať ako minialbum? Budiš. Jednoduchý roztvárací čiernobiely obal, v ktorom nechýbajú texty a ich preklady, download kupón (ten som asi na žiadnej doske nepoužil) a šedý vinyl. Už v prvej rýchlovke "Z cizího krev neteče" je počuteľný hudobný posun. Zdá sa mi to melodičnejšie ako kedykoľvek predtým, až sa mi chce napísať, že INNOXIA zCO-CAtela. To je veta. V búklete nie je uvedené, koho z tejto kapely uniesli :) , ale je to tam naozaj počuť. Juj a tie vyhrávky! Geniálne textové zvraty, ktorými sa musíš sám v kľude prelúskať a rozšifrovať však ostali. "Máme se tak dobře až je mi z toho špatně ... Je to dobře? Že se máme takhle dobře?" alebo "Každý den stejný, je tomu předešlému věrný, je to život, jaký sis přál?" alebo najbrutálnejšia pasáž "Olej - přilej do síta i do ohně. Písek sitem neprošel. Víno - nelej, nesvatému, nekřtěnému. Lidé sitem neprošli." alebo ... alebo tu nebudem rozoberať všetky skladby, je to stále stará dobrá INNOXIA, ktorá vie vo svojich ozubených kolesách zomlieť melódie, poetiku aj nevypočutú naliehavosť. Odporúčať kapelu, ktorá hrá takto skvelo dve desaťročia je asi blbosť, svojich poslúchačov si už isto dávno našla a ináč to už zrejme nebude ani s tými desaťpalcom.
Apropo na bandcampe majú ešte jednu novú a nevydanú skladbu, po viac než osemdesiatich rokoch stále aktuálny cover od trojice Voskovec, Werich a Ježek. Neviem, či sa na desiatku iba nezmestil, alebo s ním majú iné plány. Dúfam v to druhé.
PS 2: V celej recenzii som nikde nepoužil výraz Rožnovsko.

innoxiacorpora.bandcamp.com

  1. Z cizího krev neteče
  2. Prázdná srdce
  3. Otázka přístupu
  4. Až sůl ...
  5. Šel napřed
  6. Síto v hlavě
  7. Dobrý skutek

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: W+R+G

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)