Pozývame:


Pi 3.2.2023
Košice @ Collosseum

HUTA PLASTIKU (Poľsko) TVOI POSTOI (SK) FUKOTY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MALERBÆ, REVERIE, ØJNE (6.1.2023, Fontanafredda @ Astro)

Najnovší rozhovor:

TEUFELSMAUER

Najnovší report:

MALERBÆ, REVERIE, ØJNE (6.1.2023, Fontanafredda @ Astro)

Najnovšia recenzia:

MORBID ANGEL DUST - Retaliation EP MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Stop and go fest 2022

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


MÖRKHIMMEL / THE TOWER CD

Autor: Fog | Počet videní: 477

L´inphantile collective
Mám také rôzne éry. Vtedy sa zameriam na nejaký žáner a dlhšie si ho idem popri ostatných. Posledný takto bol u mňa stoner/sludge/doom a takéto tie prefajčené dobroty. Na tejto vlne sa zviezol aj Ossieho posledný release, ktorý mi podaroval. CD split MÖRKHIMMEL / THE TOWER (vinyl verzia u Insane society). MÖRKHIMMEL poznám, dokonca som mal tú možnosť vidieť aj naživo. Druhú kapelu evidujem, nakoľko v nej pôsobí aj jeden Lučenčan. Musím hneď z úvodu vyzdvihnúť, že toto je zaujímavá kombinácia.

Prví v poradí na CD sú MÖRKHIMMEL. Temný, deathom a hnilobou napáchnutý metal alebo ani neviem ako to presne zadefinovať. Pripadajú mi ako kapela, ktorú už je ťažšie len tak zaradiť. Je tam viacero vplyvov, niekde počujem čisté blackové riffovanie, inokedy hustú pachuť smrti, sem tam tomu vládne troška gitarového bagrovania. Atmosféra nepríjemná a neprívetivá. Určite sa im nedá uprieť vlastný ksicht a feeling, ktorý prenášajú do nahrávky. Začínajú byť identifikovateľní. Rozpoznateľní. Čo je top, kde sa môžeš hudobne prehrýzť. Myslím, že sa na tom podieľa hlavne, okrem výborného severského zvuku, krkavčí vokál a české texty. Štyri songy, čistý nihilizmus.

THE TOWER sú viac atmosferickejší z tej psychadelickej stránky. Na poli troch songov rozvíjajú a aranžujú riffy, aby tak vytvorili iný typ feelingu. Je to viac stoner, viac doom, troška jemnejšie, ale na druhú stranu vábivejšie. Kým prvá kapela splitka je ako brodenie sa zatopeným cintorínom, tu už sedíš v chatke na jeho konci a plníš fajku magickým tabakom. Je to viac smerom k sedemdesiatkám hudobne. Atmosféra mi nepríde až tak temná, skôr tajomná. A myslím, že to funguje. Riffy sú pestré, vokál má svoju farbu, zvuk má svoju náladu a čo je v tomto smere najpodstatnejšie, a celé to ide pekne dopredu a príjemne to obaľuje počas posluchu a udrží pozornosť. Presne tento typ pocitu na tejto muzike tak rád. THE TOWER to v tej záplave kapiel dokážu.

Konečný verdikt znie, že toto je veľmi dobré splitko. Dve rôzne kapely, dve rôzne tváre. V niečom príbuzné, v ničom nie. Spolu vytvorili kompaktný celok, ktorý totálne uspokojí fanúšika pomalšej a temnejšej muziky. Či už sa jeho chuť hýbe smerom k temnote, či psychadélii. Proste zožer pár hubičiek a pusti si to. Bude dobre.

morkhimmel666.bandcamp.com
thetowerdoom.bandcamp.com

  1. MÖRKHIMMEL - Pravidla hněvu
  2. MÖRKHIMMEL - Mlýn už zase mele
  3. MÖRKHIMMEL - Na úpatí černého kopce
  4. MÖRKHIMMEL - Řeka
  1. THE TOWER - Bloody fields
  2. THE TOWER - To the sea
  3. THE TOWER - A path to solitude

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: J+O+7

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

26.01. 22:36 Prasiak:


Diskomiňo Pípeš nikto nič?
PIPESH (Slovensko) (predstavujeme kapelu)

17.01. 13:05 Spikey:


Dobry report ale blednú iba v Lucenci!
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

13.01. 15:13 shupo:


zaujimavy typ reportu boha tam. ani neviem, ci to bolo dobre posadene, ale hadam ste pobledli trocha.
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

10.01. 19:03 fog:


dzivy report koco. pis viacej.
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

09.01. 10:18 boiler:


ta fajne
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

09.01. 09:06 deegee:


Še ci tu nepáči ta ic sebe tam žic!
https://www.youtube.com/watch?v=i2aO3NOvXbk
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

03.01. 19:24 Mišo Štich:


Super, dúfam že to bude kasaštyk!
(novinka)

27.12. 14:26 Scheby:


my ďakujeme!
16.12.2022 HEVER, MAKEXPEACE, INCRIMINATE Bratislava @ Weranda (report)

19.11. 20:27 Limomada :


Pro mě kultovní nahrávka, v 93 jsem ji měl ve walkmanu nonstop
APATIA - Bóg, honor, ojczyzna faszyzm 12" (recenzia)

01.11. 22:02 Wrbo:


Je tvoja Dášo, nikto sa neozval :-). Ak budeš vedieť o niekom, kto pôjde okolo BB/ZV, tak sa ozvi a hodím mu/jej ju :-)
APATIA - Bóg, honor, ojczyzna faszyzm 12" (recenzia)