Pozývame:


Pi 3.2.2023
Košice @ Collosseum

HUTA PLASTIKU (Poľsko) TVOI POSTOI (SK) FUKOTY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MALERBÆ, REVERIE, ØJNE (6.1.2023, Fontanafredda @ Astro)

Najnovší rozhovor:

TEUFELSMAUER

Najnovší report:

MALERBÆ, REVERIE, ØJNE (6.1.2023, Fontanafredda @ Astro)

Najnovšia recenzia:

MORBID ANGEL DUST - Retaliation EP MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Stop and go fest 2022

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


ARSLE 7"

Autor: Števo Holos | Počet videní: 550

Adult crash
A máme tu novú akvizíciu z Malmö punk-stad. Na 50% je teda kvalita garantovaná. Ďalšie percentá závisia od talentu členov. Keďže tu pôsobia dvaja týpci zo SKITKIDS, percentá pre mňa šli rapídne nahor aj bez predbežného vypočutia. Ono sa na nete s nimi veľa toho nedá nájsť, resp. takmer nič. Pár rokov dozadu totiž SKITKIDS patrili medzi kapely, ktoré som chcel strašne vidieť naživo. Ich sety patrili k vyhláseným a o divokosti už kolovali mnohé chýry. Potom koniec, podaktorí muzikanti sa mihli v niekoľkých ďalších zoskupeniach, tak ako sa na správnych Švédov patrí. Asi najviac z toho na mňa zapôsobili INFERNÖH. Aj tí to už majú za sebou a tak tu máme ARSLE a ich prvú EP.
A samozrejme SKITKIDS sú tu cítiť na sto honov. Stačilo len na stotinu sekundy započuť speváka Loveho s jeho hrdelným prejavom typu "splašený vikingský náčelník". Na gitaru sa tu už nedávajú také rokenrolové ťahy, ako za starých čias, ale ide sa na to pekne z ostra a hmatník s rifmi dostáva pekne zabrať. ARSLE však zostávajú vo vodách tradičného švédskeho hardcore, v ich prípade by som spomenul vysokú školu TOTALITÄR alebo raných ANTI-CIMEX, ale samozrejme aj ich predchádzajúce, už spomínané známe mená ako SKITKIDS alebo INFERNÖH. Po zvukovej stránke stavili však na väčšiu hrubosť a mne to k nim takto náramne pasuje. Na sedmičku hodili šesť vecí na 33 rpm, čo v tomto prípade znamená niečo cez jedenásť minúť špinavého raw punku. Vyslovene hitovky sa tu nenachádzajú, jednoznačne je to však divoká jazda od začiatku do konca. Skvelý sedempalec na rozpogovanie domácnosti v tomto sychravom počasí. V  dánskom vydavateľstve Adult crash s tým majú zrejme svoje skúsenosti.
Katalógový názov tejto ich prvotiny je self-titled, ako to už býva zvykom. No slovo "Psykopater", ktoré je na prednej strane pod logom a titulným obrázkom, môže trochu zavádzať. Niektoré distrá tento singel aj vedú vo svojich katalógoch pod týmto názvom. Každopádne sa jedná o ten istý vinyl. Len aby sa vedelo.

  1. Du pallar ej
  2. En liberal så grå å trist
  3. Krossad av eliten
  4. Hellre idiot
  5. Vilken jävla fröjd
  6. Godheten själv

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: X+I+4

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

26.01. 22:36 Prasiak:


Diskomiňo Pípeš nikto nič?
PIPESH (Slovensko) (predstavujeme kapelu)

17.01. 13:05 Spikey:


Dobry report ale blednú iba v Lucenci!
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

13.01. 15:13 shupo:


zaujimavy typ reportu boha tam. ani neviem, ci to bolo dobre posadene, ale hadam ste pobledli trocha.
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

10.01. 19:03 fog:


dzivy report koco. pis viacej.
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

09.01. 10:18 boiler:


ta fajne
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

09.01. 09:06 deegee:


Še ci tu nepáči ta ic sebe tam žic!
https://www.youtube.com/watch?v=i2aO3NOvXbk
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

03.01. 19:24 Mišo Štich:


Super, dúfam že to bude kasaštyk!
(novinka)

27.12. 14:26 Scheby:


my ďakujeme!
16.12.2022 HEVER, MAKEXPEACE, INCRIMINATE Bratislava @ Weranda (report)

19.11. 20:27 Limomada :


Pro mě kultovní nahrávka, v 93 jsem ji měl ve walkmanu nonstop
APATIA - Bóg, honor, ojczyzna faszyzm 12" (recenzia)

01.11. 22:02 Wrbo:


Je tvoja Dášo, nikto sa neozval :-). Ak budeš vedieť o niekom, kto pôjde okolo BB/ZV, tak sa ozvi a hodím mu/jej ju :-)
APATIA - Bóg, honor, ojczyzna faszyzm 12" (recenzia)