Pozývame:


Pi 3.2.2023
Košice @ Collosseum

HUTA PLASTIKU (Poľsko) TVOI POSTOI (SK) FUKOTY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MALERBÆ, REVERIE, ØJNE (6.1.2023, Fontanafredda @ Astro)

Najnovší rozhovor:

TEUFELSMAUER

Najnovší report:

MALERBÆ, REVERIE, ØJNE (6.1.2023, Fontanafredda @ Astro)

Najnovšia recenzia:

MORBID ANGEL DUST - Retaliation EP MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Stop and go fest 2022

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


POLLEN - FEAR OF ANOTHER WAR 7"

Autor: Števo Holos | Počet videní: 425

Brain solvent propaganda
Ťažisko špinavého hardcore/punku v USA je v poslednom období znova naklonené viac k východnému pobrežiu. Na uliciach, v pivniciach a kluboch Bostonu, Philladelphie, NY alebo DC a ďalších menších miest to celkom vrie. Vznikajú, ale aj zanikajú, celkom zaujímavé mladé zoskupenia. Popri tom samozrejme nové ziny, nové vydavateľstvá, nové festivaly a podobné veci spojené s fungovaním scény. POLLEN sú nová štvorčlenná úderka práve z Philly, ktorá rázne na seba upozornila už svojim prvým EP, ktoré vyšlo približne takto pred rokom.
Hrubosť, hrubosť a ešte raz hrubosť! Všetko duní, všetko hučí, všetko väzbí. Všetky ovládače sú vytočené do prava, všetko je nabudené úplne na maximum. Surová esencia toho najhrubšieho hardcore. Nič nie je podcenené, nič nie je ponechané na náhodu. Splašené bicie síce ženú všetko pred sebou, no úderne a nekompromisne. Som rád, že aj post za mikrofónom je obsadený skvelým silným hlasom. Dosť často sa stáva, že práve toto býva podcenené a celkom ma to vie potom rozmrzieť. Na svojom druhom sedempalci prinášajú sedem nových zhruba minútových nakladačiek. Raw pankové peklo s parádnym zvukom, ktorý už musí byť samozrejmosťou. V Noise room zas odviedli kus dobrej roboty.
POLLEN o sebe tvrdia, že najväčšiu inšpiráciu čerpajú zo švédskeho hardcoru. Však kto nie. No ako za všetkým, treba aj za ich produkciou hľadať skôr japonský feeling. Proste recyklácia škandinávskej starej školy s japonskými vymoženosťami, či už technickými alebo mentálnymi. Ako to predvádzali napríklad FRIGÖRA, GLOOM alebo ešte stále FRAMTID, ale aj kopec ďalších. V štátoch s podobným prístupom boli celkom úspešný ATROCIOUS MADNESS a teraz po 15-tich rokoch len na opačnom pobreží začínajú žať úspechy POLLEN. Samozrejme zas o level ďalej. Ja ako skalný fanúšik ATRCOCIOUS MADNESS som nanajvýš spokojný, podobne postihnutým preto odporúčam aj tento peľový závan z Philladelphie.
Brain solvent propaganda je relatívne mladý label, no so samými chuťovkami na svojom konte. Celkom by ma zaujímalo, kto za tým stojí.

p0llen.bandcamp.com

  1. Religious terror
  2. Fear of death
  3. No warning
  4. Endless victims
  5. T.N.D.
  6. Aftermath
  7. Demoralize

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: H+S+S

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

26.01. 22:36 Prasiak:


Diskomiňo Pípeš nikto nič?
PIPESH (Slovensko) (predstavujeme kapelu)

17.01. 13:05 Spikey:


Dobry report ale blednú iba v Lucenci!
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

13.01. 15:13 shupo:


zaujimavy typ reportu boha tam. ani neviem, ci to bolo dobre posadene, ale hadam ste pobledli trocha.
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

10.01. 19:03 fog:


dzivy report koco. pis viacej.
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

09.01. 10:18 boiler:


ta fajne
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

09.01. 09:06 deegee:


Še ci tu nepáči ta ic sebe tam žic!
https://www.youtube.com/watch?v=i2aO3NOvXbk
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

03.01. 19:24 Mišo Štich:


Super, dúfam že to bude kasaštyk!
(novinka)

27.12. 14:26 Scheby:


my ďakujeme!
16.12.2022 HEVER, MAKEXPEACE, INCRIMINATE Bratislava @ Weranda (report)

19.11. 20:27 Limomada :


Pro mě kultovní nahrávka, v 93 jsem ji měl ve walkmanu nonstop
APATIA - Bóg, honor, ojczyzna faszyzm 12" (recenzia)

01.11. 22:02 Wrbo:


Je tvoja Dášo, nikto sa neozval :-). Ak budeš vedieť o niekom, kto pôjde okolo BB/ZV, tak sa ozvi a hodím mu/jej ju :-)
APATIA - Bóg, honor, ojczyzna faszyzm 12" (recenzia)